Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rokas Baciuška Ispanijoje lipo ant podiumo: antras kartas prie „Hilux“ vairo buvo sėkmingas

Lietuvos ralio-reidų čempionas Rokas Baciuška užėmė antrąją vietą „Baja Spain Aragon 2024“ ralyje, kuris ką tik baigėsi Ispanijoje.

Tai jau antros varžybos šiais metais, kuriose Rokas varžėsi su naujuoju „Toyota Hilux“ T1+ Evo automobiliu, startuodamas aukščiausioje „Ultimate“ automobilių klasėje.

Baciuška per tris dienas trukusias varžybas demonstravo puikius rezultatus. Penktadienio prologe Rokas liko ketvirtas, tačiau po dviejų etapų šeštadienį jis pakilo į antrąją vietą. Sekmadienį, paskutiniajame, trečiajame etape, lietuvis išlaikė savo poziciją ir finišavo antroje vietoje.
Varžybos buvo įtemptos ir konkurencingos, su stipriausiomis komandomis iš viso pasaulio.

Pirmąją vietą, automobilių klasėje, užėmė Guillaume De Mevius, kuris parodė geriausią laiką įveikdamas visus etapus per 6:12:26,5. Lietuvis nuo jo atsiliko 6 minutėmis ir 26 sekundėmis. Trečiąją vietą iškovojo portugalas Joao Ferreira, kuris atsiliko nuo Roko vos 36 sekundėmis bendroje įskaitoje ir 3-čią dieną įnirtingai lipo ant kulnų.

Paskutinysis, trečiasis greičio ruožas buvo itin sudėtingas Baciuškai ir jo šturmanui Oriol Vidal Montijano. „Nuo pat pradžių kompiuteris rodė, jog vienoje padangoje yra mažiau slėgio, tad teko šiek tiek prilėtinti, nes galvojau, kad turime mažą padangos prakirtimą. Likus 15 km, ralį pabaigėme su visiškai išsileidusia padanga. Tos problemėlės turėjo nemažai įtakos laikui,“ – pasakojo Rokas Baciuška apie paskutinės dienos iššūkius.

Nepaisant minėtų iššūkių, Rokas Baciuška džiaugiasi užimta antrąja vieta ir pergale kartu su savo šturmanu. „Džiaugiuosi pergale ir antra vieta kartu su šturmanu Oriol Vidal Montijano. Labai gera kai Lietuvos ir Tauragės vardas skamba tokio lygio lenktynėse. Dėkoju visiems palaikantiems,“ – dalijosi emocijomis lenktynininkas po finišo.

„Baja Spain Aragon“ ralis yra vienas seniausių ir prestižiškiausių lenktynių renginių, kasmet pritraukiantis vis didesnį komandų ir žiūrovų skaičių. Šiais metais jėgas išbandė net 270 komandų iš skirtingų pasaulio šalių. Baciuška ir jo komanda parodė, kad yra pasiruošę kovoti su geriausiais ir verti užlipti ant podiumo.

Rokas Baciuška neabejotinai yra vienas ryškiausių Lietuvos sporto talentų, kuris ir toliau siekia aukštumų tarptautinėje arenoje. Sėkmingas pasirodymas „Baja Spain Aragon 2024“ ralyje yra dar vienas žingsnis jo įspūdingoje karjeroje.

Sekančios varžybos vyks Maroke, kur Rokas varžysis „Challenger“ klasėje su bagiu, siekdamas užsitikrinti trečiąjį pasaulio ralio-reidų čempiono titulą. Po šių varžybų Rokas dalyvaus lenktynėse Portugalijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose, ruošdamasis Dakarui.

Norint startuoti Dakare automobiliu, reikia didelio biudžeto, todėl Rokas ieško stiprių partnerių bendradarbiavimui. Kitais metais Rokas planuoja pirmą kartą Dakare startuoti automobiliu, tikėdamasis pagerinti Lietuvos rezultatus pasaulinio lygio varžybose ir iškelti šalies vėliavą į aukščiausias pozicijas. Prieš akis laukia intensyvus pasiruošimas ir derybos su remėjais, tačiau įdėtos pastangos visuomet atsispindi puikiuose rezultatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi