Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška Maroke susidūrė su netikėtom techninėm problemom, žuvo motociklininkas

Rokas Baciuška susidūrė su techniniais iššūkiais, bet išlaiko pozicijas „Rallye du Maroc“ lenktynėse. Kova dėl pasaulio čempiono titulo tęsiasi.

Nauja diena, nauji iššūkiai – „Rallye du Maroc“ 2-asis etapas pateikė tiek džiaugsmingų, tiek sudėtingų momentų. Dukart pasaulio ralio-reidų čempionas Rokas Baciuška startavo iš 7-osios pozicijos, tikėdamasis mažiau dulkių nei vakar, tačiau trasos ilgis ir techniniai sunkumai privertė jį kovoti ne tik su varžovais, bet ir su technika.

Antradienį lenktynininkai turėjo įveikti 493 km, iš kurių 267 km buvo skirti laikui. „Jau buvome pagavę pagreitį ir kilome į šeštąją poziciją po antrosios sekcijos, bet tarp trečiojo ir ketvirtojo kontrolės punktų susidūrėme su problemomis – nutrūko du variatoriaus diržai, todėl teko stoti ir sugaišome apie 4–5 minutes,“ – atvirai komentavo Baciuška po finišo. Galutinis rezultatas – 11-oji vieta, atsilikus nuo lyderio lenko M.Goczalo 12 minučių ir 24 sekundėmis. Bendroje įskaitoje, po dviejų etapų, lietuvis išlaiko 7-ąją poziciją ir atsilieka nuo lyderio 19 minučių ir 2 sekundėmis.

VIDEO: Rokas Baciuška Maroko ralyje susidūrė su keistom techninėm problemom

Pagrindinis Baciuškos konkurentas dėl pasaulio čempiono titulo, argentinietis Nicolás Cavigliasso, šiandien finišavo septintas ir bendroje įskaitoje yra 5-as, todėl kova dėl titulo persikels į kitą dieną. Antrąjį „Rallye du Maroc“ etapą visiškai dominavo Goczalų šeimos trijulė, užėmusi visas šiandieninio etapo podiumo vietas. „Energylandia Taurus Factory Team“ komandos atstovai demonstravo nepriekaištingą važiavimą.

Rytoj laukia dar didesnis išbandymas – 3-asis etapas iš Zagoros į Mengoub miestą, kuriame dalyviai įveiks 676 km maršrutą, iš kurių 318 km laikui. Kova dėl pasaulio čempiono titulo tęsiasi, o Baciuška turi galimybę užsitikrinti „Challenger“ klasės čempiono titulą. Šiuo metu jis turi 42 taškų persvarą prieš Nicolásą Cavigliasso (BBR), o iki galutinės pergalės dar galima gauti 45 taškus: 30 taškų už pergalę „Rallye du Maroc“ ir papildomus 15 taškų už likusius tris etapus.

Tragedija Maroko ralyje: žuvo motociklininkas

Vakar, deja, lenktynių pasaulį sukrėtė tragiška naujiena – motociklininkas Frédéricas Baudry susižeidė ir žuvo kopose 97-ajame kilometre.

Baciuška išreiškė užuojautą: „Tai dar kartą primena, koks pavojingas ir ekstremalus yra šis sportas. Nors konkuruojame tarpusavyje, visi esame viena didelė šeima, todėl labai liūdna, kai atsitinka tokios nelaimės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas