Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška – pasaulio čempionas!

Rokas Baciuška, dar nepasibaigus pasaulio ralio reidų čempionato (W2RC) paskutiniam etapui Maroke trečią kartą tapo pasaulio čempionu!

Daugiau naujienų apie Dakarą ir autosportą – rubrikoje Gazas.lt.

Iki šiol Rokas Baciuška du kartus buvo laimėjęs pasaulio čempiono titulą T.4 (SSV) klasėje, o dabar nugalėjo T.3 (Challenger) kategorijoje. Tai – unikalus pasiekimas, nes iki šiol nė vienas lenktynininkas nėra laimėjęs W2RC čempionato dviejose kategorijose.

Tapo čempionu dar nesibaigus „Rallye du Maroc“

Rokas Baciuška jau anksčiau Maroke galėjo užsitikrinti pasaulio čempiono titulą. Nes turėjo 42 taškų atsargą prieš pagrindinį konkurentą Nicolásą Cavigliasso (BBR). Tačiau Rokui pastaruoju metu trukdė techninės problemos. Pavyzdžiui, antradienį du kartus trūko variatoriaus diržas.

Vis dėlto po trečiadienio etapo Maroko ralyje tapo aišku, kad konkurentas Roko nebepavys. Rokas Baciuška – pasaulio ralio reidų 2024 m. čempionas.

Trečiadienio greičio ruožas

Trečiasis „Rallye du Maroc“ etapas buvo ypatingas ne tik dėl savo ilgio ir sudėtingumo, bet ir dėl to, kad Rokas Baciuška šią dieną užsitikrino savo trečiąjį pasaulio ralio-reidų čempiono titulą.

Po etapo Rokas ne tik santūriai džiaugėsi savo pergale, bet ir nuoširdžiai padėkojo savo komandai ir partneriams:

„Šis pasaulio čempiono titulas man yra ypatingas, ir jis nebūtų buvęs įmanomas be žmonių ir rėmėjų, kurie stovėjo šalia manęs viso sezono metu. Labai gaila, kad mano ilgametis šturmanas Oriol Vidal šįkart negalėjo dalyvauti dėl traumos. Esu nepaprastai dėkingas už visą bendrą darbą, įdėtas pastangas ir nuolatinį palaikymą. Taip pat lenkiuosi žemai Fausto Mota, kad sutiko važiuoti su manimi ir padėti šiame etape.“

Šiandien lenktynininkai startavo iš Zagoros ir keliavo į Mengoubą, įveikdami net 687 kilometrus, iš kurių 327 km – laikui. Tai buvo ilgiausias šio ralio greičio ruožas, pažymėtas sunkiomis sąlygomis. Apie 50 proc. jo sudarė akmenuotas reljefas.

Rokas startavo iš 11-osios pozicijos ir, įveikęs 328 km per 3 val. 46 min. 59 sek., finišavo 8-oje vietoje. Nepaisant techninių problemų trasoje – 20 km iki finišo prakirto padangą – R.Baciuška išliko užtikrintas ir susitelkęs.

„Laikėmės plano. Važiavome stabiliai, bet visų lenktynių metu jaučiau, jog amortizatoriai veikia ne taip, kaip norėtume, o prieš pat pabaigą prakirtome dar ir padangą. Bet grįžau laimingas – vis tiek gera emocija. Po šio etapo, nors ir su iššūkiais, ir nepelnęs taškų, tapau trečiąkart pasaulio čempionu. Ilgai to laukiau ir visą sezoną to siekėme bei sunkiai dirbome“, – komentavo Rokas.

Roko pagrindinis konkurentas, argentinietis Nicolás Cavigliasso, trečiadienį finišavo 6-oje vietoje ir nebeturi galimybės pasivyti lietuvio kovoje dėl titulo. „Rallye du Maroc“ ralio bendroje įskaitoje Rokas išlaiko 7-ą poziciją, o Cavigliasso lieka 6-oje.

Nors Baciuška jau gali didžiuotis pasaulio čempiono titulu, varžybos dar nesibaigė.

Ketvirtadienį lenktynininkai turės įveikti dar vieną sudėtingą etapą – 374 km, iš kurių 312 km bus laikui. R.Baciuška žada toliau išlaikyti susikaupimą: „Mūsų tikslas dabar – užbaigti šį ralį saugiai, stengsimės išlaikyti savo tempą ir parvežti titulą į Lietuvą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas