Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška pradeda kovą dėl Pasaulio čempiono vardo

Šiandien Ispanijoje prasideda paskutinysis Pasaulio ralio reidų čempionato etapas – Andalūzijos ralis. Jame T4 klasėje dėl Pasaulio čempiono titulo kausis lietuvis Rokas Baciuška. Šiuo metu čempionate tris lyderius skiria vos du taškai, todėl tas, kas laimės ralį, laimės ir visa čempionatą, rašoma pranešime.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Komandos nuotr.

Kol kas pirmauja lenkas Marek Goczal, surinkęs 152 taškus. Vienu tašku nuo lenko atsiliekas lietuvis Rokas Baciuška. Dar tašku nuo lietuvio atsilieka Dakaro ralį laimėjęs amerikietis Austin Jones. Ketvirtoje vietoje esantis čilietis Lucas Chose Del Rio Ramos į podiumą nebepretenduoja, nes turi surinkęs tik 63 taškus, o maksimali taškų suma už pergalę šiame ralyje yra 50.

„Mes trise kovosim maksimaliai. Visi yra pasiruošę, kiek žinau ir amerikietis ir lenkas daug treniravosi Portugalijoje. Taigi, pralaimėjusių nebus – jeigu kažkuriam ir nepasiseks, tarkim patirs avariją tai žemiau trečios vietos nebenukrisime. Bet atvažiavome čia ne tam kad liktume treti. Mano tikslas – laimėti čempionatą, nes tokia proga pasitaiko tikrai ne dažnai,“ – prie Andalūzijos ralį sakė R. Baciuška.

Šiandien po pietų prasideda kvalifikacinis vos dešimties kilometrų greičio ruožas, o po jo sportininkų laukia keturios dienos ir beveik tūkstantis kilometrų greičio ruožų.

„Kvalifikacinis greičio ruožas labai svarbus, nes lenktynės vyksta keliukais, kai kuriose vietose labai siaurais. Dėl to svarbu pravažiuoti kaip galima greičiau kad startuoti galėčiau kuo aukštesnėje pozicijoje, nes lenkti priešininką šiame ralyje bus labai sunku,“ – sako R. Baciuška.

Po testų Rokas liko patenkintas automobilio nustatymais ir yra pasiruošęs susikauti dėl svarbiausio kol kas titulo savo karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas