Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rokas Baciuška: prasidėjo jau Dakaras, bet rytoj bus tikrasis Dakaras

Prologe pradėdamas 2024 metų Dakarą Rokas Baciuška savo klasėje buvo devintas. Po finišo jis sakė, kad iš esmės yra patenkintas pirmu startu. Tačiau tikrasis Dakaras prasidės tik šeštadienį.

Pirmieji 27 kilometrui Rokui patiko, vis dėlto jis laukia tikrosios pradžios.

„Prasidėjo jau Dakaras, bet rytoj bus tikras Dakaras, bus 400 km greičio ruožas.

Šiandien buvo tokių sudėtingesnių vietų dėl navigacijos, bet Oriolis (Oriolis Vidal Montijano, šturmanas – red. past.) viską gerai sudirbo. Baigėme 8-9. Tikrai bus sunkus šitas Dakaras, nes mūsų konkurentai greitesni techniškai, jų bagiai skiriasi. O mes turime patikimumą“, – kalbėjo R.Baciuška po finišo prologe.

Jis sakė turįs vilties, kad Dakare reikės stabilumo, patikimumo, vien greičio neužteks.

„Tai, kad dabar esame aštunti-devinti, nieko nereiškia, kvėpuosime į nugaras. Bandysime važiuoti savo tempu, saugiai, ramiai ir greitai“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jis šyptelėjo, kad prologe tikrai nepaaiškėja, koks kurio sportininko pajėgumas šiame Dakare. Esą tai paaiškės tik įveikus paskutinį etapą. Kaip ir buvo pernai, kai jis pats pirmavo, bet paskutinis greičio ruožas sumaišė kortas ir R.Baciuškai teko tenkintis antra viena.

„Gali būti greitas labai, o koją pakiš technika ir iškrenti iš žaidimo, bet toks gyvenimas, toks sportas. Pravažiavome labai gerai, spaudėme, bet ne iki galo.

Labai smagu, kad tiek daug fanų suvažiavę, su didele vėliava. Dėkoju jiems, nes jie tikrai duoda mums adrenalino. Dainuoja „Ant kalno mūrai, joja lietuviai“. Labai smagu, kad jie atvažiavo. Visas bivakas kalba, kas tie išprotėję fanai. Visad sakau – tai mūsų Lietuvėlė“, – šypsojosi Rokas, dėkodamas gerbėjams.

2022 metų trečios ir 2023 metų antros vietos laimėtojas SSV (buv. T4) klasėje R.Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano pirmą sykį varžosi galingesnėje „Challenger“ (buv. T3) klasėje.

Prologe Lietuvos lenktynininkas važiavo atsargiai ir užėmė devintąją vietą tarp 42 šios klasės dalyvių.

Prologe greičiausias buvo praėjusių metų Dakaro čempionas SSV klasėje lenkas Erykas Goczalas. Antrąją vietą užėmė jo dėdė Michalas Goczalas (+20 sek.), trečiąją – britas Krisas Meeke‘as (+21 sek.). R.Baciuška nugalėtojui pralaimėjo 57 sek.

Keturi iš penkių greičiausių prologo dalyvių vairuoja „Taurus“ bagius.

Šeštadienį Dakaro ralio dalyviams teks įveikti 541 km iš Alulos į Al Henakiyah. Greičio ruožą sudarys 414 km. Dakaro ralis, kurį sudaro prologas ir 12 greičio ruožų, baigsis sausio 19 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas