Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rokas Baciuška su nauju šturmanu startuoja Argentinoje: ar taps pasaulio čempionu?

Sekmadienį Kordoboje (Argentina) startavo „Desafio Ruta 40“, kuriame varžosi dauguma pasaulio ralio-reidų čempionato lyderių. Ne išimtis ir titulą šiais metais jau aukštesnėje, Challenger klasėje, ginantis Rokas Baciuška, egzotiškoje šalyje lenktyniaujantis pirmąkart.

Praėjusią savaitę trijų Dakaro beduinų savininko laukė ne tik pasiruošimas itin tolimai kelionei, bet ir kitas netikėtas posūkis – R. Baciuška sužinojo, kad jo šturmanui Oriol Vidal Montijano dėl besitęsiančių nugaros problemų teks praleisti ketvirtąjį pasaulio čempionato etapą. Navigatorių paskutinę minutę sutiko pakeisti patyręs prancūzas Sébastien Delaunay.

Niekada iki šiol kartu nevažiavęs duetas vakar lenktynes Argentinoje atidarė aukšta nata: 17 kilometrų prologo trasą įveikę per 16 min. 39 s. savo klasėje finišavo pirmi ir, nepaisant iššūkių, bendroje automobilių įskaitoje sugebėjo užimti trečią vietą.

„Organizatoriai žadėjo labai vaizdingą prologą, tačiau dėl rūko matėme nieko“,- pasakojo R. Baciuška ir pridūrė, kad ekipažui leidžiantis nuo kalno kaito dar ir bagiuko stabdžiai.

Svarbu paminėti, jog technika, išardyta dalimis, Argentiną pasiekė tik penktadienį ir per parą mechanikų buvo surinkta į galutinį vienetą. Po administracinės ir techninės patikrų R. Baciuška pasakojo, jog visas smulkias problemas iki testų pavyko išspręsti ir tiek jis, tiek komanda yra pasiruošusi svarbiai kovai.

„Čia šaltoka ir be galo daug ralio entuziastų, tikriausiai, nesu tiek žmonių matęs varžybų atidaryme, tai kas bus greičio ruožuose“,- įspūdžiais dalinosi tauragiškis lenktynininkas.

R. Baciuška šiuo metu yra puikios formos ir neslepia vienintelio tikslo – išlaikyti lyderystę tarp 5 Argentinoje dalyvaujančių ir čempionate besivaržančių Challenger. Dukart SSV kategorijos titulo laimėtojas savo ketinimus aiškino nuo pat sezono pradžios. Jo taikinys yra „hatrickas“. Trys titulai iš eilės reikštų pergalę jo naujoje „Challenger“ kategorijoje debiutiniais metais.

Nuo pirmosios šio sezono pergalės Portugalijoje, kuri sutapo su pirmuosius du etapus laimėjusio Austin Jones nusivylimu, lietuvis atsitraukė nuo amerikiečio. R. Baciuška turi 160 taškų, 34 daugiau nei jo komandos draugas (126 tšk.). Tuo tarpu vietinį argentinienį Nicolásą Cavigliasso (121 tšk.) Rokas lenkia 39 taškais, bet laiko pagrindiniu varžovu.

„Prologas išties nieko nereiškia, laukiame pirmojo visaverčio greičio ruožo. Nebus lengva varžytis su vietiniais, bet esame pasiruošę viskam – laikykite kumščius“,- pozityvo ir motyvacijos, kaip visuomet, nestokojo R. Baciuška.

Antrus metus iš eilės Argentinos lenktynės yra priešpaskutinės šių metų W2RC tvarkaraštyje.
12-oji Desafío Ruta 40 Kordoboje rengiama pirmą kartą istorijoje. Varžybų startas ir finišas vyks su automobilių sportu labiausiai susijusiame Pietų Amerikos žemyno mieste. Prologas ir penki etapai vyks Kordoboje, San Chuane ir La Rioja. Varžybų dalyvių ir žiūrovų laukia 3213 kilometrų, iš kurių 2085 specialiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius