Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 13 /19:20

Pirmąją „CBet Rally Rokiškis“ į priekį išsiveržė Dominykas Butvilas

Šeštadienio popietę Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje duotas startas ketvirtam šių metų Lietuvos ralio čempionato etapui „CBet Rally Rokiškis“. Po keturių pirmosios dienos greičio ruožų į priekį išsiveržė Dominykas Butvilas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Andriaus Lauciaus nuotr.

Visos ralio naujienos – greitai ir patogiai - gazas.lt arba čia.

Startas

Pirmieji varžybas pradės dabartiniai Lietuvos automobilių ralio čempionato lyderiai Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius. Jiems suteiktas aukščiausias starto numeris.

Šįryt dalyviai jau išmėgino jėgas testiniame greičio ruože, kuriame geriausiai pasirodė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Jie antruoju bandymu 4,61 km distanciją įveikė per 2 min. 16,2 sek. ir 1,5 sek. pranoko Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažą. Trečią laiką užfiksavo Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno tandemas. Ketvirti čia – Giedrius Firantas su Matu Valiuliu, o penketuką pabaigė svečiai iš Suomijos Teemu Asunmaa su šturmanu Ville Mannisenmäki.

Pervažiavę starto pakylą dalyviai pajudėjo į pirmąjį greičio ruožą. Pirmo automobilio startas jame numatytas 15.20 val. Beje, nuspręsta dalyvius į trasą išleisti ne kas minutę, o kas dvi. Toks sprendimas priimtas dėl itin didelio ir sunkiai besisklaidančio dulkių kiekio.

Šeštadienį vyks keturi greičio ruožai. Dar keturiolika numatyta sekmadienį. Iš viso greičio ruožais dalyviams teks įveikti 150 kilometrų.

GR1

Pirmame greičio ruože iškart aukščiausią tempą pademonstravo Dominykas Butvilas su Renatu Vaitkevičiumi. Jie 4,31 km ilgio greičio ruožą įveikė per 2 min. 18 sek. Antoje vietoje su 2,1 sek. atsilikimu – Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Nuo pastarųjų vos 0,6 sek. atsiliko ir trečią vietą pasidalijo du ekipažai – Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu ir Teemu Asunmaa su Ville Mannisenmäki.

Pirmame greičio ruože prie žiūrovų išslydo Rokas Steponavičius ir Karolis Gedgaudas. Jiems pasisekė, nes juos atgal į kelią išstūmė publika.

VIDEO: Vytauto Puodžiūno ir Ilonos Staškutės gelbėjimo operacija „CBet Rally Rokiškis“ varžybose

Panašią klaidą čia padarė ir Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Ant kelio jie išsilaikė, tačiau sugaišo laiko kol užsivedė užgesusį automobilį. Kiek vėliau analogiškai čia suklydo ir daugiau ar mažiau laiko prarado dar keli ekipažai.

Pirmame greičio ruože dirbantis 15min GAZAS redaktorius Žilvinas Pekarskas pažymėjo, kad šis greičio ruožas yra visiškai naujas, todėl lenktynininkams prisiminimais čia vadovautis nepavyks – jie privalės važiuoti tiksliai pagal stenogramą.

GR2

Antrame greičio ruože ir vėl greičiausias buvo D.Butvilas. Jis čia net 10,4 sek. pranoko V.Jurkevičių. 16,2 sek. lyderiui nusileido T.Asunmaa. Šiame greičio ruože sustojo ir teisėjams OK signalą išsiuntė Giedrius Notkus. Kol kas nėra informacijos, dėl kokių priežasčių ekipažas sustojo. Gali būti, kad ilgo, maždaug 15 km ilgio greičio ruožo viduryje ekipažas galėjo pramušti padangą ir dabar keičia ratą.

Praėjus maždaug dešimčiai minučių po G.Notkaus sustojimo ekipažas vis dar nejuda. Patvirtinta, kad jie prakirto padangą, tačiau veikiausiai turi rimtesnių problemų, dėl kurių judėti kol kas negali.

Galiausiai ekipažas finišą pasiekė, tačiau jų atsilikimas nuo lyderių šiame greičio ruože – daugiau nei 24 minutės. Akivaizdu, kad kova dėl titulų šiam ekipažui Rokiškyje yra baigta.

Po dviejų greičio ruožų grįžęs į serviso zoną Giedrius Notkus plačiau papasakojo apie susiklosčiusią situaciją.

VIDEO: Giedriaus Notkaus komentaras apie nesėkmę „CBet Rally Rokiškis“ GR2

GR3

Trečiame greičio ruože savo pajėgumą parodė Giedrius Notkus, kuris laimėjo šį greičio ruožą. Tiesa, jį tai mažai guodžia dėl antrame GR patirtos nesėkmės. Panevėžietis čia 1,7 sek. aplenkė Dominyką Butvilą, o pastarasis dar beveik penkiomis sekundėmis aplenkė Teemu Asunmaa.

Po šio greičio ruožo D.Butvilas jau yra įgavęs 17,2 sek. pranašumą prieš antroje pozicijoje klasifikuojamą V.Jurkevičių. 23,4 sek. nuo lyderio skiria T.Asunmaa.

GR4

Ketvirtame greičio ruože rikiuotė tokia: lyderiauja D.Butvilas, antrą laiką su 0,6 sek. atsilikimu parodė G.Notkus, trečias – V.Jurkevičius, nusileidęs 1,1 sek.

Po šio greičio ruožo situacija nepasikeitė. Pirmąją ralio dieną į lyderio vaidmenį išsiveržė D.Butvilas, kurio persvara prieš antroje vietoje esantį V.Jurkevičių siekia jau 18,3 sek. Trečioje vietoje su 30,4 sek. atsilikimu – T.Asunmaa.

VIDEO: Pirmosios „CBet Rally Rokiškis“ dienos laimėtojo Dominyko Butvilo komentaras

Sekmadienį ralio dalyvių lauks dar keturiolika greičio ruožų ir daugiau nei šimtas kilometrų kovos, tad sportininkai šiandien jau keliaus ilsėtis. Tuo metu rokiškėnų ir miesto svečių nuo 21 val. Nepriklausomybės aikštėje laukia grupės „Vanilinis dangus“ koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas