Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rotax Nordic Challenge“ varžybų seriją laimėjęs P.Jocius iškovojo kelialapį į „Bahrain Grand Finals“ lenktynes

Praėjusį savaitgalį Estijoje, Aravetes trasoje praūžė trečiasis kartingų serijos „Rotax Nordic Challenge“ etapas. Po jo paaiškėjo čempionai šešiose klasėse, kuriems buvo įteikti pagrindiniai prizai – bilietai į Bahreine vyksiančias „Rotax Max Challenge Grand Finals“ varžybas, kuriose susirenka viso pasaulio „Rotax Max Challenge“ čempionatų nugalėtojai. Tarp šių šešių laimingųjų – ir Šiaurės Europos zonos šalių seriją laimėjęs lietuvis Patrikas Jocius, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykusiuose etapuose startavęs Patrikas Jocius šį pagrindinį prizą laimėjo daugiau nei užtikrintai. Jam pavyko iškovoti po pergalę visose trijose valstybėse ir taip turnyrinėje lentelėje įsitvirtinti pirmoje vietoje bei iškovoti kelialapį į Bahreiną.

Patriko Jociaus tėtis, lenktynininkas Deividas Jocius džiaugėsi sūnaus pasiektu rezultatu. Anot jo, Patriko pasiekimas išties reikšmingas ir byloja apie jaunojo lenktynininko progresą.

„Būti greičiausiam Baltijos šalyse visuomet buvo didelis pasiekimas. Ypač pozityviai nuteikia pergalės svetimose trasose. Kai kuriose iš jų nėra tekę lenktyniauti anksčiau, tad jose laimėti yra dvigubai didesnis malonumas. Patrikui tai buvo tikras iššūkis. Manau, kad tiek Patrikas, tiek treneris su visomis užduotimis susitvarkė pavyzdingai. Varžovai buvo išties stiprūs ir neleido atsipalaiduoti“, – sakė Deividas Jocius.

Tuo metu Patriko Jociaus treneris Andrius Jonelis išliko santūrus ir pridūrė, kad džiaugtis laimėjimais dar per anksti, kadangi šiame sezone Patriko Jociaus laukia dar nemažai iššūkių.

„Šį sezoną kol kas turėjome tik du laisvus savaitgalius. Visa kita – treniruotės bei varžybos. Lenktynių šiemet jau turėjome 18. Nors apie galutinius sezono rezultatus kalbėti dar anksti, tačiau toks skaičius varžybų ir puikūs jų rezultatai rodo, kad mes judame teisinga linkme. Nors dar padarome nemažai klaidų, bet jau galima įžvelgti ir stabilumą, o tai reiškia, kad judame teisinga linkme“, – sakė Patriko Jociaus treneris Andrius Jonelis.

Pats Patrikas Jocius į lenktynes Bahreine iškovotą kelialapį pavadino viena iš savo svajonių. Kaip teigė jaunasis kartingo lenktynininkas, jose jis bandys pasirodyti kuo geriau ir sieks įrodyti, kad čia pateko tikrai ne atsitiktinai.

„Patekti į šį didžiausią ir prestižiškiausią renginį buvo viena iš mano svajonių. Lenktynėms Bahreine ruošiuosi ne tik prie kartingo vairo, bet ir su profesionaliu fizinio pasirengimo treneriu Mindaugu Pociumi. Sportinę formą palaikau lenktyniaudamas beveik kiekvieną savaitgalį ir tai man duoda dar daugiau pasitikėjimo savimi. Žinoma, ačiū treneriui Andriui Joneliui už tikėjimą manimi ir jo kantrybę“, – mintimis dalijosi Patrikas Jocius.

„Rotax Max Challenge Grand Finals“ varžybos Bahreine įvyks žiemą. Jos numatytos gruodžio 2-9 dienomis ir antrąjį kartą istorijoje įvyks Sakhiro mieste, tarptautinėje Bahreino kartingų trasoje. Patrikas Jocius šiuo metu yra vienintelis lietuvis, iškovojęs teisę čia ginti mūsų šalies spalvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas