Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjo 22 d. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje baigsis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatas

Praėjus vasarai ir automobilių sporto sezonui skubant į pabaigą, žiedinių lenktynių serijose dėliojasi paskutinieji taškai ant „i“. Tai toli gražu nereiškia, kad bus nuobodu: per sezoną surinkti taškai leido atsirasti intrigai tiek Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių atvirame čempionate, tiek „Mini Žiedo“ serijos pirmenybėse. Vos kelių taškų skirtumai tarp lyderių tiek savo klasėse, tiek bendroje įskaitoje neturėtų palikti abejingų, besidominčių automobilių sportu.
Dainiaus Matijošaičio „Honda Civic Type-R“
Dainiaus Matijošaičio „Honda Civic Type-R“ / ASFA nuotr.

Bene didžiausia įtampa juntama čempionato serijos A2000 klasėje: šios serijos važiavimuose bendroje įskaitoje pirmauja Dainius Matijošaitis, atstovaujantis „Brum Brum Sport“ komandą ir šios serijos lenktynėse važiuojantis su „Honda Civic Type-R“. Nuo jo vos dviem taškais atsilieka Eidmantas Nekrošius („Masneka Motorsport“ komanda). Nuolat panašius rezultatus šį sezoną demonstruojantys lenktynininkai sąskaitas suves būtent paskutiniojo etapo metu rugsėjo 22 dieną. 
A2000+ klasėje Tomas Jurevičius, atstovaujantis „Bauer Racing“ komandą, vos 13 taškų atsilieka nuo Audriaus Makarsko. Netikėti pokyčiai lenktynių trasoje dar gali sudėlioti rezultatus kitaip, nei, galbūt, tikisi patys dalyvaujantys pirmenybėse.

„Open“ klasėje ir vėl sutiksime lenktynių profesionalus ir, savaitgaliui, tarp ralio etapų, „Mitsubishi Lancer Evolution“ automobilio vairą iškeitusį į BMW M3, Ramūną Čapkauską. Prieš tai važiuodamas Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje R.Čapkauskas ne tik pats mėgavosi trasa ją įveikęs stulbinančiai greitai, bet ir suteikė be galo daug emocijų jo važiavimus stebėjusiems žiūrovams. 

„Mini Žiedo“ lenktynių pirmenybėse bene didžiausios intrigos pastebimos A2000 klasėje, kur antroji ir trečioji vieta tenka po lygiai taškų surinkusiems Deividui Sakalauskui ir Ignui Brusokui. Tolimesnės vietos lygiai taip pat nepalieka vietos nuobodžiauti: tiek kitose klasėse bei pozicijose dar be galo daug nesudėtų taškų. Tik Mini Žiedo pirmenybėse ne visai pabaiga: po šio etapo dar lauks paskutinysis, šeštasis. 

Panašu, kad šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje lenktynių metu bus juntama ne tik įtampa ir adrenalinas, bet ir euforija, suvokiant, kad baigėsi sezonas ir šių metų Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių atviro čempionato nugalėtojo titulas – pasiekiamas ranka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas