Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje – lietuvių drifto dvikovos ir apmaudūs gedimai

Savaitgalį Bikerniekų trasoje Rygoje vyko ketvirtieji Šiaurės Europos bei Lietuvos šonaslydžio etapai, kuriuose dalyvavo 13 sportininkų iš Lietuvos, rašoma pranešime.
Ketvirtieji Šiaurės Europos bei Lietuvos šonaslydžio etapai Rygoje
Ketvirtieji Šiaurės Europos bei Lietuvos šonaslydžio etapai Rygoje / AS nuotr.
Temos: 2 Autosportas Driftas

Kvalifikaciniuose važiavimuose neprilygstamas buvo latvis Janis Jurka surinkęs 93 taškus iš 100 galimų. Iš Lietuvos sportininkų geriausiai pasirodė Gediminas Levickas, kuris pelnė 84 ir užėmė 8 vietą. Mūsų šalies įskaitos lyderis Andrius Vasiliauskas su 74-aisiais taškais liko tik 15-as, o puikiai Europos šonaslydžio čempionate pasirodęs Benediktas Čirba užėmė 10-ą vietą surinkęs 81 tašką.

Nesėkmingai ketvirtasis Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas susiklostė Donatui Macpreikšui bei Gediminui Ivanauskui. Nors abu sportininkai įveikė kvalifikacijos barjerą, tačiau prieš pat porinius važiavimus turėjo pasitraukti iš kovos dėl variklio gedimų.

Pirmame, Top 24 etape, Arūnas Černevičius įveikė Liną Klevinską, Simas Kvietkauskas – Deimantę Radzevičiūtę, A. Vasiliauskas - Ao Vaida, B. Čirba – Kęstutį Telmentą, o Valdas Vindžigelskis – Hans Kull.

Top 16 dvikovose G. Levickas įrodė pranašumą prieš Giedrių Zabulionį, A. Černevičius įveikė Raivis Alkšars, A. Vasiliauskas - Mihkel Tults, B. Čirba - Rolands Berzinš, V. Vindžigelskis – Kristjan Salmre, o S. Kvietkauskas nusileido Ivo Cirulis.

Įtemptose aštuonių geriausių kovose B. Čirba įveikė A. Vasiliauską, V. Vindžigelskis – Edmunds Berzinš, o G. Levickas bei A. Česnavičius nusileido Janis Jurka bei I. Cirulis. Šie rezultatai lėmė, jog viename pusfinalyje kovos du latviai, o kitame – du lietuviai.

Pusfinalio metu staiga užklupęs lietus labiausiai pakenkė B. Čirbai – vilnietis, neįvertinęs slidaus asfalto paskutiniame trasos posūkyje, išlėkė iš trasos, trenkėsi į padangas ir apsuko. Tuo tarpu antrojo važiavimo metu V. Vindžigelskis neklydo ir pateko į finalą.

Finalinėje kovoje su latviu Ivo Cirulis geriau pasirodė V. Vindžigelskis, kuris ir nugalėjo ketvirtame etape. Tai buvo jau trečiasis skirtingas etapo nugalėtojas šių metų Lietuvos šonaslydžio čempionate. Ant trečiojo podiumo laiptelio užlipo B. Čirba, kuris iki ženkliai sumažino savo atsilikimą iki pirmoje vietoje esančio A. Vasiliausko. Į trečią vietą metinėje įskaitoje pakilo V. Vindžigelskis.

Artimiausios varžybos, priešpaskutinis šių metų etapas, vyks jau šį savaitgalį, rugsėjo 17 - 18 dienomis, Kačerginės Nemuno žiedo trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant