Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsonas Rally Rokiškis“ – netikėta V.Žalos ir V.Švedo dvikova bei paaukštintas „WRC tramplinas“

Antradienį „Toyota“ atstovybėje „Mototoja“ Vilniuje Rokiškio ralio organizatoriai paskutinį kartą prieš savaitgalio lenktynes dalijosi paslaptimis ir siurprizais, kurie laukia jau penktadienį, rugpjūčio 3 d.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naujausias organizatorių šou elementas – tai lenktynininkų Vaidoto Žalos ir Vytauto Švedo dvikova. Ji vyks šalia lenktynių podiumo prieš iškilmingą atidarymą. Abu ralistai vairuos žoliapjoves. Kaip sakė vienas ralio organizatorių Audrius Gimžauskas, šis važiavimas šiek tiek primins kartingų varžybas – lenktyninkus tokia technika labai kratys.

„Gazas“ transliuos įdomiausius momentus

Šias improvizuotas lenktynes ir šuolius bei staigius posūkius skirtinguose „Samsonas Rally Rokiškis“ ruožuose tiesiogiai transliuos 15min/Gazas savo „Facebook“ paskyroje. Būtinai žiūrėkite ir su draugais dalinkitės jau nuo penktadienio.

Daugiau informacijos apie žoliapjovių mūšį pateiksime gavę organizatorių pranešimą.

Vytautas Švedas: Vaidoto vietoje ne juokais sunerimčiau

Alfonso Rakausko ir Dariaus Kibirkščio nuotr./Vytautas Švedas su šturmanu Žilvinu Sakalausku
Alfonso Rakausko ir Dariaus Kibirkščio nuotr./Vytautas Švedas su šturmanu Žilvinu Sakalausku

15min/Gazas kalbintas septyniskart Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas nevyniojo žodžių į vatą: „Vaidoto vietoje labai sunerimčiau, nes kova bus rimta“.

Vytautas teigė esantis vienas geriausių žoliapjovių vairuotojų jei ne Lietuvoje, tai bent Kauno apskrityje.

„Namuose turiu 20 arų žemės, kurioje reikia nuolat pjauti žolę. O mano 1,5 metų sūnui Simonui labai patinka viskas, kas turi vairą ir variklį. Todėl jis nuolat mane ragina sėsti ne tik į Audi RS4, bet ir prie žoliapjovės vairo. Kita vertus, žoliapjovė labai gerai atitinka mano gyvenimo moto – gražinti pasaulį. Ją vairuodamas po lenktynių nusiraminu, džiaugiuosi gražėjančia Lietuva“, – kalbėjo Vytautas Švedas.

V.Žalos vardinis tramplinas: bus cirkų

Audrius Gimžauskas neslepia, kad specialiai paaukštino trampliną su posūkiu, kuriam po praėjusių metų V.Žalos šuolio suteiktas Vaidoto vardas.

Vaidoto Žalos ir Žygimanto Žalos šuolis
Vaidoto Žalos ir Žygimanto Žalos šuolis

Tiesa, jis nebus toks aštrus kaip Estijos ralio tramplinai. Nes WRC automobilių, galinčių čia smarkiai skraidyti nebus, o R5 ar R2 klasių raketoms pernelyg aukšti šuoliai gali baigtis lūžimais ir gaisrais (būtent taip nutiko Estijos ralyje). Tokius sudėtingus šuolius sėkmingai gali atlikti tik WRC automobiliai.

Pats Vaidotas Žala apie „cirkus“, kurių gali nutikti šokant nuo jo vardinio tramplino kalba atsargiai. Pasak jo, vietiniai lenktynininkai šio tramplino su posūkiu tikrai pasisaugos. Visą interviu su Vaidotu ir Audrium rasite čia:

„Turbūt pats blogiausias jausmas lenktynininkui – prarasti automobilį ant tramplino. Jei man taip nutiktų, geriau po to namo negrįžti“, – juokėsi Vaidotas Žala, laimėjęs visus Žemaitijos ralio greičio ruožus.

Tačiau Rokiškyje jam teks smarkiai paplušėti. Atvyksta Norvegijos ralio čempionato nugalėtojas Kennethas Johnsrodas, greitasis suomis Teemu'as Asunmaa, V.Žalos mokytojas Egonas Kauras iš Estijos. Todėl Vaidas neslepia: nebus kada atsikvėpti, kolegos ir konkurentai abi dienas mins ant kulnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas