Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsonas Rally Utena“ 2024 dalyvių technika – po padidinamuoju techninės komisijos stiklu

Ketvirtadienį Utenoje darbą pradėjo ne tik administracinė, bet ir techninė „Samsonas Rally Utena 2024“ komisija. Joje dirbančių komisarų užduotis – patikrinti dalyvių automobilių atitikimą atitinkamų klasių techniniams reikalavimams bei visą dalyvių saugumą užtikrinančią įrangą. Tik gavus techninės komisijos patvirtinimą dalyviams bus uždegta žalia šviesa pradėti rugsėjo 27-28 dienomis vyksiančias varžybas. Tai bus finalinis Lietuvos, Latvijos bei Baltijos jūros šalių čempionatų etapas.
Techninė komisija
Techninė komisija / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį per pirmą pusdienį administracinėje „Samsonas Rally Utena 2024“ komisijoje apsilankę ir starto lipdukus gavę dalyviai, su savo mechanikų pagalba vėliau savo automobilius turėjo pristatyti techniniams komisarams. Patys dalyviai šia procedūra dažniausiai neužsiima, nes tuo metu išvyksta pasitikrinti greičio ruožus bei užsirašyti jų stenogramas.

Techninės komisijos metu yra patikrinami automobilio dokumentai, visa saugumo įranga, užplombuojamos kai kurie agregatai, tam, kad dalyviai negalėtų keisti jų parametrų varžybų metu. Atskiras dėmesys kreipiamas į skirtingų klasių reikalavimus, tikrinamos variklio oro įsiurbimo angos diametras - „restriktorius“, taip vyksta „Pop-off“ vožtuvo patikra bei kiti svarbūs techniniai atributai, kurie suteikia lygias teises automobiliams kovoti vienoje ar kitoje įskaitoje.

Iškilminga „Samsonas Rally Utena 2024“ varžybų atidarymo ceremonija numatyta penktadienį 13 val. greta Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“, kuriame ir įsikūręs ralio štabas.

Varžybų atidarymo metu dalyviai su sportiniais automobiliais važiuos pro šventinę arką, bus kalbinami renginio vedėjų bei pajudės link pirmojo greičio ruožo, kurio startas 14.25. Iš viso dalyvių penktadienį laukia penki greičio ruožai, iš kurių du karuselės principu vyks naktinėmis Utenos gatvėmis. Jie prasidės nuo 19.30.

Šeštadienį, po įtemptos dienos aštuoniuose greičio ruožuose ir varžybų finišo, kaip įprasta bus patikrinti atrinkti sportininkų automobiliai bei skaičiuojami dalyvių rezultatai. Kol vyks ši itin daug kruopštumo reikalaujanti procedūra, renginio svečius bei dalyvius savo muzika judins „DJ MIX”.

Paskelbus oficialius ralio rezultatus, nuo 20.30 prasidės podiumo ceremonija ir prizų įteikimas didžiojoje scenoje už Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis”. Išlaisčius paskutinį šampaną fejerverkų šou šviesoje, sceną užims ir visą Uteną rokenrolu užlies „AC/DC Tribute.lt” kolektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas