Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsonas Rally Utena“ miestiniame greičio ruože – legendos Eugenijaus Tumalevičiaus pasirodymas su „Opel Manta 400“

„Samsonas Rally Utena 2024” taps vieta, kur į ralio greičio ruožus, o tiksliau į vieną, naktinį Utenos miesto gatvėmis, sugrįš legendinis lenktynininkas bei konstruktorius Eugenijus Tumalevičius. Jis stebint tūkstančiams žiūrovų naktinėmis Utenos gatvėmis skries su įspūdingu ir turtingą istoriją turinčiu „Opel Manta 400” automobiliu.
„Samsonas rally Utena“ pasirodys Eugenijjus Tumalevičius su „Opel Manta“
„Samsonas rally Utena“ pasirodys Eugenijjus Tumalevičius su „Opel Manta“ / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Ralis Autosportas

Eugenijjus Tumalevičius yra puikiai žinomas praeito tūkstantmečio ralio istoriją išmanantiems ar ją išgyvenusiems fanams. Lenktynininkas dar sovietmečiu pradėjo savo karjerą greičio ruožuose ir greitai išaugo Baltijos šalių ralius.

Lietuvio kalendoriuje netrukus atsirado tokie legendiniai raliai kaip „Rallye Šumava“, „Rally of the 1000 Lakes“, „Rajd Polski“, „Acropolis Rally“, „Lombard RAC Rally“ bei „Ypres 24 Hours Rally“.

Pradėjęs aktyviai lenktyniauti nuo 1982 metų, Eugenijus su „Lada VAZ 2105 VFTS“ bei „Lada Samara 21083“ išmaišė visos Europos greičio ruožus, dalyvaudamas tiek pasaulio, tiek Europos ralio čempionatuose, kur pasiekė žymių laimėjimų.

Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, Eugenijus vienas pirmųjų atsivežė tarptautinėse trasose dominavusį „Lancia Delta HF Integrale“ automobilį su kuriuo pora metų toliau dalyvavo tarptautinėse ralio varžybose. Lenktynininkas buvo matomas ne tik ralio greičio ruožuose, tačiau ir žiedinėse lenktynėse, kur devynis kartus tapo čempionu bei su „Porsche 933“ bei „Audi A4 Quattro“ dalyvavo legendinėse Niurburgringo dvidešimt keturių valandų lenktynėse.

Eugenijų karjera buvo nubloškusi ir į dykumas, kur su itin garsia prancūzų „Oreca“ komanda bei tokiais komandos draugais kaip Jacky Ickx, lietuvis dalyvavo Tuniso maratone su „Lada aštuntuku“, kuriame buvo sumontuoti „Porsche“ agregatai. Šiuo metu Eugenijus užsiima verslu, automobilių kolekcionavimu bei jų konstravimu.

Viso ralio metu šalia ralio centro puikuosis jau minėtasis „Opel Manta 400“ automobilis, o jam draugiją palaikys „Porsche 911“.

„Su „Opel Manta“ papuoštu „VIP 00“ mieste padarysime gerą reginį žiūrovams. Jei „Samsonas Rally Utena“ mane ir toliau taip maloniai kvies, tai pasistengsiu publikai parodyti ką turiu ir atsivešiu vis kitus automobilius. Kol mes važiavome su „Lada VAZ“, o vėliau „Lada Samara“, visas pasaulis važiavo su vakarietiška technika. Tai ką aš dabar darau, tai yra konstravimas tų, savo svajonių automobilių. Kai galėjau sau leisti važiuoti su „žiguliu“, pasaulis jau važiavo su „Opel Manta“, kuri karaliavo pasaulio ralio trasose. Taip pat buvo su „Audi“ ir su kitais automobiliais“, – pasakoja Eugenijus Tumalevičius

„Samsonas Rally Utena 2024“ vyks Rugsėjo 27-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas