Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nenuspėjamomis sąlygomis pasižymėjusiame Sardinijos WRC etape laimėjo T.Neuville

Sardinijoje šeštadienio ryte ralio lyderius dar skyrė 0,1 sek. Netrukus po to lyderio pozicijose įsitvirtino S.Ogier, kol jį sustabdė tik pačio nesuvaldytas automobilis. Prancūzo avariją pamatęs E.Lappi gerokai sulėtino, o tuo pasinaudojęs ralio laimėtoju tapo iki pat paskutinių kilometrų užtikrintai važiavęs T.Neuville.
Akimirka iš Sardinijos WRC. Organizatorių nuotr.
Akimirka iš Sardinijos WRC. Organizatorių „facebook“ tinkle publikuota nuotr.

Šeštadienį nuo pat SS10 į priekį 12,7 sek. bendroje įskaitoje pabėgo S.Ogier („Toyota“).

Trečią ralio dieną dėl variklio elektronikos gedimo pasitraukė praeitų metų Sardinijos ralio čempionas O.Tanakas. SS9 metu estas važiuodamas paskandino savo automobilio variklį vandenyje.

Antroje dienos pusėje E.Lappi ėmė sparčiai vytis lyderį S.Ogier ir vienu metu buvo priartėjęs iki vos 4,3 sek.

Situacija iš esmės pasikeitė tik SS14 metu

SS12 ir SS13 greičio ruožuose kentėjęs nuo vandeniu užlieto variklio kaprizų, SS14 metu S.Ogier nuslydo nuo kelio ir baigė savo pasirodymą ralyje. Pamatęs ralio lyderio avariją, gerokai sulėtino ir E.Lappi. Tuo pasinaudojo visą dieną tartum skriejęs T.Neuville ir SS14 metu aplenkęs E.Lappi net 26,9 sek. tapo naujuoju lyderiu bendroje įskaitoje.

Laimėjęs paskutinį šeštadienio greičio ruožą, jis sekmadienį startavo turėdamas 36,4 sek. persvarą.

Paskutinė ralio diena

Dėl didžiulių laiko skirtumų tarp lyderių atrodo, kad lenktynininkai jau pradeda taupyti padangas „powerstage“. Tuo pasinaudojęs pirmuosius du greičio ruožus (SS16 ir SS17) laimėjo į trasą po bolido remonto grįžęs O.Tanakas.

„Automobilis puikiai važiavo, o aš jau leidau sau eksperimentuoti su nustatymais besiruošiant Kenijos raliui“, - sakė vos dešimtoje pozicijoje po gedimo esantis O.Tanakas.

T.Neuvillle po SS17 padidino savo persvarą prieš E.Lappi iki 43 sek.

Tai, kad lenktynininkai pilnai sutelkę dėmesį į artėjantį „powerstage“ aiškiai parodė SS18, kurio metu laimėjo vienintelis aukštą tempą dar išlaikęs ir pačioje bendros įskaitos apačioje esantis K.Takamoto („Toyota“).

Jau prieš greičio ruožo pradžią paaiškėjo, kad iš ralio traukiasi bolido išmetimo sistemos problemų kamuotas Dani Sordo („Hyundai“). Tai nemenkas smūgis ispanui, kadangi jis iki tol žengė penktoje vietoje bendroje ralio įskaitoje ir dėl to praras nemažai taškų.

Jau iš esmės pergalę Sardinijos ralyje rankose laikančio T.Neuville mintys: „Man SS18 greičio ruože jau nebereikėjo taupyti padangų. Liko tik vienas greičio ruožas ir aš tiesiog noriu sėkmingai parsivežti pergalę namo. Tiesą sakant, mūsų padangos jau gerokai susidėvėję, kadangi šeštadienį išspaudžiau iš jų viską, tačiau kaip matome, rizika pasiteisino.“

SS18 („Powerstage“)

Paskutinis ralio etapas prasidėjo važiuojant permirkusia kelio danga. Kaip jau žinome iš anksčiau, prie tokios šlapios, nenuspėjamo sukibimo dangos praeityje dažnai ryškiausiai sužibėdavo K.Rovanpera. Kaip suomiui seksis šį kartą?

Greičio ruožo pradžioje A.Fourmaux iš „Rally2“ klasės parodė, kaip išslydus iš trasos galima paleisti jau atrodo rankose laikytą pergalę ralyje. Atrodo, kad iš to pasimokę WRC klasės lyderiai važiavo itin atsargiai.

Kaip ir buvo galima tikėtis, puikų ­„powerstage“ greičio ruožo įveikimo laiką užfiksavo K.Rovanpera. Jam neprilygo nei paskutiniame sektoriuje slystelėjęs S.Ogier, nei akivaizdžiai vengę ant šlapios dangos rizikuoti E.Lappi ir T.Neuville.

„Visiškai kontroliavau automobilį, net nejaučiau, kad važiavau greičiausiai. Tiesiog mėgavausi lietumi ir net purvu, kadangi turėjau savo dispozicijoje puikias tam pritaikytas padangas“, - po finišo sakė „powerstage“ laimėjęs K.Rovanpera.

„Powerstage“ rezultatai:

„Powerstage“ rezultatai:
„Powerstage“ rezultatai:

Sardinijos WRC rezultatai:

Sardinijos WRC rezultatai:
Sardinijos WRC rezultatai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas