Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šarūno Plado mokinio triumfas ir gladiatorių verti pasirodymai Estijoje

Praeitą savaitgalį „Lietuvos Tukada plento žiedo čempionato“ ketvirtame etape „Porsche Ring“ trasoje kai kurių motosporto meistrų pasirodymai priminė Romos laikų gladiatorius, o dienos pabaiga buvo pažymėta Šarūno Plado mokinio – Tauro Norkūno triumfu prestižinės „superbike“ klasės lenktynėse.
Tauras Norkūnas. Dace Teibė nuotr.
Tauras Norkūnas. Dace Teibė nuotr.

„Superbike“ klasė

Įdomu tai, kad prieš šį etapą Kačerginėje laimėjęs Vitas Lopinys ir „Bikernieki“ trasoje pergalę iškovojęs Valdemar Klyševskij turėjo surinkę vienodą taškų skaičių.

Vis dėl to abiejų sportininkų tiesioginė akistata taip ir neįvyko. Praeitą savaitgalį šioje trasoje visų dėmesį prikaustė Tauras Norkūnas, kuris kvalifikacijos metu fiksavęs savo asmeninį geriausią laiką šioje trasoje pelnė „pole“ poziciją. P2 vietoje kvalifikacijoje liko apie puse sekundės nuo jo atsilikęs V.Klyševskij, o Kęstutis Stankūnas buvo trečias.

Vis dėl to lenktynių pradžioje T.Norkūnas iškart pabėgo tolį į priekį su kitais dviem konkurentais (Mait Vestel ir Ivo Vinnins) Baltijos čempionate. Didžiąją dalį laiko trys greičiausiai sportininkai tilpo vos į 1 sek. intervalą, nors ir lenktynių pabaigoje T.Norkūnas į priekį užleido du sportininkus, lietuvių tarpe jis vis tiek užtikrintai laimėjo. Kovoje dėl antros vietos K.Stankūnas lenktynių viduryje aplenkė Klyševskij (P3 lenktynėse) taip užsitikrindamas antrą vietą lietuvių tarpe. V.Lopinys finišavo P4 pozcijoje.

„Superstock 600“

Tai buvo sunkus savaitgalis Jonui Stankūnui, prieš varžybas sunkiai sirgęs sportininkas, trasoje buvo neatpažįstamas.

Nors ir kvalifikacijos metu Jonas 0,003 sek. aplenkė savo amžiną priešininką Jaanus Saarmaa, jam ramybės nedavė jauni, perspektyvūs ir iš „Supersport 300“ klasės šiemet perėję estai – Selyn Kazakova (P2 kvalifikacijoje) ir Hugo-Brent Freimann (P1 kvalifikacijoje). Lietuvis turėjo tenkintis trečia startine pozicija.

Panašų scenarijų pamatėme ir lenktynių metu. Jonas kovėsi tik dėl vietos ant podiumo. Aplenkęs J.Saarmaa (P4 varžybose), jis nebepavijo S.Kazakovos (P2 lenktynėse) ir turėjo pasitenkinti trečia vieta.

Po finišo Jonas sakė, kad jam dėl ligos pritrūko tinkamo pasiruošimo ir treniruočių, jog galėtų kautis dėl aukštesnių pozicijų.

Lenktynėse laimėjo iš pole pozicijos startavęs Hugo-Brent Freimannas, o kitas startavęs lietuvis (Žilvinas Paškevičius) lenktynėse finišavo 7-oje vietoje.

Gladiatorių vertas pasirodymas B1200 klasės varžybose

Turbūt įdomiausią reginį pamatėme B1200 klasės varžybose. Čempionato lyderis Vytautas Krasnickas turėjo problemų su motociklo elektronika, stabdžiais ir tartum nerodė pergalei pasiekti reikalingo tempo (tik P3 kvalifikacijoje).

Įdomiausia tai, kad jo tiesioginis konkurentas (Vaidas Nomeika) kaunantis dėl titulo turėjo dar didesnių problemų. Dar prieš treniruočių dieną pamačius ji šlubuojantį iškart paklausėme apie jo sveikatos būklę. Ir tuomet paaiškėjo, kad jis jau į lenktynes atvyko sužeistas. Dar likus savaitei iki šių lenktynių, jis Aukštadvario kartodrome po „high-side“ tipo kritimo buvo motociklo nusviestas į orą ir net trumpam prarado sąmonę. Du įskilę šonkauliai, smarkiai sumušta ištinusi pėda ir jis vis tiek išsiruošė į mūšį „Porsche Ring“ trasoje!

Iš pradžių žadėjęs pasisaugoti ir tenorintis pelnyti nors kelis taškus bendrai čempionato įskaitai, kvalifikacijos metu net visas sulaužytas jis netikėtai pelnė „pole poziciją“. Negano to skausmą kentęs sportininkas ir pirmą kartą savo karjeroje perlipo 1 min 20 sek. barjerą, tokiu būdu užfiksuodamas savo asmeninį trasos rekordą (1:19.618). Jį galėjo neraminti nebent tik vos 0,082 sek. nuo jo atsilikęs ir daugelio šios trasos specialistu vadinamas Tomas Melnikas (P2) iš „Pro Mode Racing“ komandos.

Starto metu T.Melnikas prarado penkias pozicijas, o Vaidas Nomeika palypėjo į trečiąją poziciją Baltijos čempionate dalyvaujančių sportininkų tarpe. Tuomet prasidėjo Tomo Melniko šou, jis ėmė lenkti vieną varžovą po kito (tarp jų ir Vytautą Krasnicką), kol taikiklyje liko tik Vaidas Nomeika. Kurį laiką prisivijęs Vaidą ir žinodamas jo sužeidimus jis tartum plėšrūnas tykojo, kol šiam pavargus galės atlikti lemiamą lenkimą. Vis dėl to nesulaukus, jis ėmė atakuoti. Viena, antra, trečia ataka ir iš paskutiniųjų besiginantis Vaidas vis laikėsi. Kol galiausiai vargais negalais finišavęs pasiekė galbūt gražiausią pergalę karjeroje.

Sportininkai galiausiai išsidėstė tokia tvarka: P1 Vaidas Nomeika, P2 Tomas Melnikas, P3 Vytautas Krasnickas, P4 Ignas Pašilis, o P5 Aurimas Jankūnas.

Netikėtas laimėtojas C1200 klasėje

Tradiciškai C1200 ir C600 sportininkai startavo bendrose lenktynėse.

Pirmą pergalę karjeroje pasiekė C1200 klasės lenktynininkas Albert Antipov, P2 liko Edgaras Šiuparis, o P3 Dovydas Šidlauskas.

C600 klasėje antrą kartą iš eilės triumfavo pernai metų C600 vice čempionas Gintaras Čiegis, P2 finišavo pernai metų čempionas „street“ klasėje Eimantas Jankauskas, o P3 buvo antrą kartą iš eilės podiumą pasiekęs Robert Davidovič. P4 liko Lukas Kadys, o P5 Karolis Levanaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus