Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausio 3-iosios Dakaro trasa: atšauktas maratonas ir gamtos staigmena organizatoriams

Šiemet organizatoriai paruošė nemažą netikėtumą. Jei anksčiau maratoninės Dakaro ralio dienos būdavo rengiamos prieš pat poilsio dieną, tai šį kartą viskas turėjo būti kitaip. Be technikų pagalbos lenktynininkai turėjo verstis jau sausio 3 d. Tačiau dar didesnį netikėtumą iškrėtė gamta – Saudo Arabijoje prasiautusi liūtis ežeru pavertė tą bivaką, kuriame dalyviai turėjo apsistoti po pirmos maratono dienos. Todėl maratonas atšauktas, greičio ruožas bus tradicinis.
2 etapas
2 etapas / 15min.lt montažas

Sausio 3 d. GR2 Hailas – Al Qaisumah

Organizatoriai gąsdina ar perspėja kiekvieną dieną. Ir nieko nuostabaus – čia juk Dakaras, tad atsipalaiduoti nevalia iki pat finišo. Tačiau tai, kad jau pačioje Dakaro pradžioje bandyta rengti maratoninį greičio ruožą, daug pasako apie rimtus organizatorių ketinimus.

Bet kuriuo atveju ši diena tikrai daugeliui taps išbandymu. Iš viso dalyviai įveiks 568 km, o greičio ruožas sudaro 338 km.

Pasak organizatorių, ši diena pasitiks didžiuliais smėlynų plotais. Vėliau – ir kopomis. Todėl ralio dalyviai privalo tausoti ne tik techniką, bet ir padangas, nes gero sukibimo prireiks skrodžiant kopas. Organizatoriai pataria įvertinti pavojų. Vos antrasis (ilgo kilometražo) greičio ruožas, ir jau maratoninis. Todėl patartina akceleratoriaus pedalą spausti ne daugiau kaip 50-70 proc. Antraip su šviesa galima ir nepasiekti bivako.

Tačiau organizatorių planus šiek tiek sujaukė gamta. Dėl gausios liūties po vandeniu atsidūrė bivakas, todėl dalyviai bus nukreipti į kitą bivaką Al Qaisumah mieste.

Pirmosios maratoninio etapo dienos charakteristika apibūdinama taip: 63 proc. smėlio, 10 proc. dirvožemio ir 27 proc. kopų.

2 etapo charakteristika
2 etapo charakteristika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas