Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį į Kačerginės „Nemuno žiedą“ grįžta Lietuvos čempionatas

Sezonui prasidėjus kitaip, nei buvo planuota, šį savaitgalį žiedinių lenktynių entuziastai pirmą kartą rinksis „namų lenktynėms“ Kačerginėje. Gegužės pradžioje turėjęs įvykti etapas, apjungiantis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatų lenktynes, buvo perkeltas į rugsėjo 3-4 d., o šis šeštadienis skirtas išskirtinai nacionalinio čempionato dalyviams.
Į Kačerginės „Nemuno žiedą“ grįžta Lietuvos čempionatas
Į Kačerginės „Nemuno žiedą“ grįžta Lietuvos čempionatas / LASF nuotr.

Tiesa, čempionato etapas čia vyks ne visu sąstatu: gausiausioji „BMW 325“ klasė laukia savo pasirodymo Estijoje. Šių dalyvių kalendorius – identiškas „BaTCC“ serijai ir pastarieji lenktynininkai Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos posūkius išmėgins pirmąjį rudens savaitgalį.

Na, o kitoms čempionato klasėms kompaniją palaikys „Time Attack“ serijos dalyviai. Pastarieji šiais metais turi tris įskaitinius etapus, kurių du vyksta „Superlap Masters“ renginio metu. Taigi tiek žiedinių lenktynių, tiek „greito rato“ dalyviai šį savaitgalį rinksis antrajam etapui.

Nemokamos treniruotės penktadienį

Šiais metais Lietuvos automobilių sporto federacija žiedinių lenktynių mėgėjams pateikė dar vieną malonią staigmeną – nemokamas treniruotes, suplanuotas taip, kad dalyviai galėtų pasitreniruoti ir išmėginti techniką prieš jiems aktualias varžybas – ar tai būtų „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės Palangoje, ar „BEC 6H“ ištvermės bei „BaTCC“ sprinto lenktynės.

Šį penktadienį dalyvių nuo 18.00 val. ir vėl laukia nemokamos trys valandos važiavimo iki 21.00 valandos. Tai – puiki proga susidėlioti paskutiniuosius taškus prieš šeštadienio varžybas.

„Tokių treniruočių poreikis juntamas seniai, aptarėme tai su dalyviais ir štai – jau trečią vakarą šiais metais žiedinių lenktynių dalyvius kviečiame sukti ratus trasoje. Mes visuomet pasisakėme už saugumą, tad džiaugiamės, kad šiais metais galime pasiūlyti bent kelis nemokamų treniruočių vakarus bendraminčių kompanijoje.“ – sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius.

Dvigubi apdovanojimai ir renginio dalyviai

Žinoma, kur lenktynės – ten ir apdovanojimai: šį kartą jie dvigubi. Šalia trofėjų už antrojo etapo pasiekimus, dalyvių laukia ir 2020 metų sezono taurės.

„Ilgai lauktieji apdovanojimai, kurių vieni laukė kantriai, kiti, turbūt, jau ir viltį buvo praradę,“ – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė LASF Žiedo komiteto pirmininkė Inga Kačinskienė.

„Su prezidentu turėjom gražią mintį dar tarpušventyje užsukti pas kiekvieną dalyvį į svečius ir, kad ir laikantis saugaus atstumo, bet gyvai įteikti taures bei diplomus. Tačiau, kaip žinome, judėjimo ribojimai baigėsi tik balandį.

Planus pradėjome kurti iš naujo, bet tiesiog gatvėje, bet kaip ir bet kur trofėjų įteikti nesinorėjo. Mintis pirmojo etapo metu Kačerginėje pradėti naują sezoną ir užbaigti senąjį buvo nupūsta su dar vienu karantinu, tad džiaugiamės pagaliau galėdami sukviesti ne tik pirmosioms žiedinių lenktynių čempionato kovoms šį sezoną, bet ir ilgai lauktiems apdovanojimams“, – pasakojo žiedo komiteto pirmininkė.

Nors dalyvių sąrašas ganėtinai kuklus, Lietuvos automobilių sporto federacijos atstovai nestokoja optimizmo ir tikisi, kad po sunkaus 2020 metų sezono atsities ne tik ištvermės, bet ir sprinto lenktynės. Tiesa, nors kitų klasių dalyvių sąrašai ir atrodo ganėtinai nykiai, „BMW 325“ įskaitos dalyviai vos telpa bet kurios Baltijos šalių trasos rėmuose.

„Nors šis etapas ir atrodo kuklus dalyvių sąrašu, tikiu, kad nei kovų, nei adrenalino tikrai netrūks. Tuo pačiu, norisi padėkoti renginio draugams „Autofortas Motors“, „Berner“ ir „Sidabrilis“: kol vieni renginį puošia įdomiais automobiliais, kiti rūpinasi trasos saugumu ir dalyvių savijauta“, – sakė I. Kačinskienė.

Visas renginio tvarkaraštis ir registracija į renginį – www.batcc.eu, daugiau informacijos ir paskutinės naujienos – socialinio tinklapio „Facebook“ federacijos ir komiteto paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito