Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį Kačerginėje lenktyniaus ateities čempionai

Šeštadienį „Ring Challenge“ pratęs savo renginių ciklą Kačerginės „Nemuno žiede“, antrąsias sezono lenktynes dedikuodama ateities automobilių sporto žvaigždėms. „Ring Challenge. League of rising stars“ prie vienos starto linijos surinks talentingiausius jaunus vairuotojus, kurie kovos dėl „Liqui Moly“ Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionų titulų, rašoma pranešime.
„Ring Challege“ lenktynių akimirkos
„Ring Challege“ lenktynių akimirkos / Organizatorių nuotr.

Pernai patikrintas sėkmės receptas

„Ring Challenge“ organizatoriai, šiemet perėmę aukščiausios lygos „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato varžybų organizavimą, šiemet surengs net keturias lenktynes Kačerginėje. Du grandiozinius renginius su visų lygų varžybomis, kurių vienas gegužės 18 dieną atidarė lenktynių sezoną, o kitas rugsėjo 7 dieną jį uždarys. Ir du kuklesnius renginius mėgėjams, kepamus pagal pernai pasiteisinusį receptą, sukūrusį jaukią ir atvirą aplinką automobilių sporto bendruomenei ir jai prijaučiantiems fanams. Pirmasis kylančių lenktynių žvaigždžių renginys – šeštadienį „Nemuno žiede“.

„Praėjusiais metais organizuodami mėgėjų lenktynes džiaugėmės komplimentais, kad pavyko atgaivinti tą pradinę jaukią „Fast Lap“ lenktynių atmosferą, kokia buvo dar prieš toms lenktynėms tampant tokiomis didelėmis. Šiemet taip jau nutiko, kad patys pradėjome organizuoti „Dynami:t“ Lietuvos čempionato kovas.

Vis dėlto negalėjome palikti mėgėjų likimo valiai. Juk mūsų misija – auginti naujas žvaigždes. Tad tęsiame savo tradicijas ir rengiame jaukesnius renginius tiek dalyviams, kur pradedantieji galės semtis patirties iš profesionalų, tiek žiūrovams, kuriems bus atvertos visos durys tiek pas organizatorius, tiek pas dalyvius, kurie visada būna nusiteikę pasidalinti savo emocija, atsakyti į klausimus apie norą sportuoti“, – sakė renginio organizatorė Ugnė Rukšėnaitė, kuri pridėjo, kad renginyje bus galima sutikti ir visą Lietuvos automobilių sporto grietinėlę, kuri suks greičiausius ratus dėl taškų Lietuvos „Time Attack“ čempionato įskaitoje.

Vis dėlto didžiausio dėmesio sulauks vidurdienį startuosiančios „Liqui Moly“ Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato varžybos. Visos klasės bus suskirstytos į du važiavimus. Viename važiuos R1600 ir R2000 klasių dalyviai, kitame – R3000 ir R3000+ įskaitos sportininkai. Prie starto linijos iš visos stos net 27 automobiliai. Antrųjų važiavimų metu starto tvarka bus apversta aukštyn kojomis pagal iškovotas pozicijas, kad lenktynės taptų dar įdomesnės.

Lenktyniaus esami ir būsimi čempionai

Šis „Ring Challenge“ renginys „Kylančių žvaigždžių lyga“ vadinamas ne veltui. Nuo šių lenktynių, C lygos važiavimų, savo karjerą pradeda būsimos automobilių sporto žvaigždės, žiūrovai čia galės pirmą kartą pamatyti būsimus Lietuvos, galbūt net ir užsienio lenktynių čempionus.

Organizatorių nuotr./„Ring Challege“ lenktynių akimirkos
Organizatorių nuotr./„Ring Challege“ lenktynių akimirkos

Nors čempionai čia jau dalyvaus. Pirmą kartą prie tikro lenktyninio automobilio vairo sės vos prieš savaitę „Dream 2 Drive“ Lietuvos virtualių lenktynių čempiono titulą nugalėjęs Tauras Gudinavičius. Jo prizas – vieta profesionalioje „Tauras Racing“ lenktynių komandoje, visa reikalinga ekipuotė lenktynininko karjera. „Ring Challenge“ T. Gudinavičius pirmąją savo patirtį įgys „Time Attack“ lenktynės. O štai pirmasis Lietuvos virtualių lenktynių čempionas Martynas Sidunovas su tuo pačiu „Volkswagen Sciroco GT24“ jau varžysis „Liqui Moly“ čempionato lenktynėse.

Martyno tiesioginis konkurentas R3000+ klasėje taip pat ne iš kelmo spirtas, ir nuo titulais vaisingos obels visai netoli nuriedėjęs Titas Čapkauskas. Bene daugiausiai patirties turinčio Lietuvos lenktynininko Ramūno Čapkausko sūnus taip pat seka tėvo pėdomis ir pradeda lenktynininko karjerą.

Tėtis jį moko įvairiapusiškumo, tad Titas pastaraisiais metais ne tik pats sėda prie vairo, bet ir padeda lenktynėse įvairiausiais klausimais nuo palapinių statybos ar padangų nešiojimo, mechanikavimo, iki komandos vadovo pareigų, kurias jis atliko praėjusį savaitgalį Suomijoje vykusiose Baltijos šalių ilgų nuotolių lenktynių čempionato varžybose. Titas su automobilių sporto virtuve susipažinęs kuo puikiausiai, tad dabar septyniolikmetis toje virtuvėje jau nori gaminti patiekalus – taures už aukščiausias pozicijas.

Šios lygos lenktynėse dažnai sutinkamas ir Dovidas Najus. 16-metis vaikinas prie sportinio automobilio vairo sėda jau nuo 6 metų amžiaus, tad turi sukaupęs daugiau patirties nei kai kurie kiti aukščiausioje „Dynami:t“ lygoje važiuojantys sportininkai.

Tėčio padedamas Dovidas važiuoja silpnais ir klasėje dažniausiai mažai konkurencingais automobiliais, tačiau gerai vairavimo techniką įvaldęs jaunuolis net ir su jais sugeba pasiekti gerų rezultatų. Kadangi technika ne pati tobuliausia, Dovidas stengiasi tobulėti pats ir sekundžių ieškoti gerinant vairavimo techniką, o ne automobilį.

„Šiame „Ring Challenge“ etape tikslai bus lygiai tokie patys kaip ir anksčiau kiekvienose kitose lenktynėse – prizinės vietos. Visada to siekiu automobilių sporte. Noriu laimėti, noriu surinkti rėmėjų ir tęsti karjerą vis aukštesniuose lygiuose“, – nevyniojo žodžių į vatą D.Najus.

Organizatorių nuotr./„Ring Challege“ lenktynių akimirkos
Organizatorių nuotr./„Ring Challege“ lenktynių akimirkos

Jėgas žiede išbandys ir ralistai

Žiedo lenktynės domina ir ralistus. Visą čempionatą važiuoti planuoja žymiausias Lietuvos ralio „nulis“, visada važiuojantis priekyje greičiausių lenktynininkų Paulius Novakas. Jis „Liqui Moly“ čempionate važiuoja tuo pačiu „Subaru Impreza“ automobiliu, kuriuo važiuoja ir ralyje.

Startuoti taip pat pasiryžo ir Aurimas Eidžiūnas, ralio trasose skriejantis su mėlynu LADA penktuku. „Ring Challenge“ jis taip pat važiuos su „Žiguliu“. Tiesa, ne tuo pačiu kaip ralyje. Su legendiniu Dovilo Čiutelės LADA 2104 ir „Ford Mustang“ hibridu.

Be žiedinių sprinto lenktynių šeštadienį Kačerginėje vyks ir Lietuvos „Time Attack“ čempionato etapas, kuriame startuos 120 automobilių. O jau ten kaip įmanoma greičiau ratą įveikti stengsis ne tik mėgėjai, bet ir taškus skaičiuojantys profesionalai.

Patys įdomiausi važiavimai žiūrovams vyks nuo vidurdienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas