Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį – paskutinės „24h series“ sezono lenktynės: kas iš lietuvių startuos Barselonoje?

Rugsėjo 13-15 dienomis Barselonos trasoje (toje pačioje, kurioje vyksta ir F1 lenktynės), startuos paskutinės „24h series“ sezono lenktynės. Jose startuos trys Lietuvos komandos, o vienu lietuvių automobiliu lenktyniaus žinoma Nyderlandų komanda.
Barselonos 24 h lenktynės
Barselonos 24 h lenktynės / 15min koliažas

„24h series“ lenktynės vyksta didžiausiose Europos trasose: Mugello, Misano, Spa Francorchamps, Portimao, Barselonos ir t.t.

Šiame sezone bene daugiausiai lenktynių (po 3 iš galimų 4) yra startavusios „RD Signs“ Šiauliai ir „Juta Racing“. „GSR Motorsport“ startavo tik Portimao 24 val. pragare – kitos Lietuvos komandos į Portugaliją nevažiavo.

Rezultatų lentelę rasite čia.

Starto sąrašas čia.

„RD Signs“ raudonąjį „Lamborghini Huracan GT3 EVO“ Barselonoje pilotuos Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Ramūnas Čapkauskas, Paulius Ruškys ir italas Nicola Michelon.

„Jutos“ Audi R8 LMS GT3 EVO II į finišą vairuos Arūnas Gečiauskas, Eimantas Navikauskas, Sigitas Ambrazevičius ir du legionieriai – Francois Beziak ir Martin Ryba.

„GSR Motorsport“ Ginetta G56 GT4 – Rokas Kvedaras, Aras Kvedaras, Mindaugas Liatukas, Dovydas Ketvirtis ir Egidijus Gelūnas.

Kokios didžiausios intrigos? Prie „Lamborghini“ vairo sugrįžęs Ramūnas Čapkauskas. Visai šiauliečių komandai šie metai yra debiutas su GT3 automobiliu. Įdomu, kaip seksis pačioje sezono pabaigoje prisijungusiam Ramūnui. Beje, komandos naujokas Paulius Ruškys turi sukaupęs daug patirties motociklų sporte. Pažiūrėsime, kaip jam seksis suvaldyti GT3 raketą. Pirmą kartą prie Lambo vairo jis sėdo 2023 m.

Kita intriga – GSR komanda. Ji – nenuspėjama, nes yra labai disciplinuota. Ir jeigu ne techniniai iššūkiai trasoje, šią komandą ant GT4 podiumo matytume kiekvienose lenktynėse – greičio pakanka. Tad belieka tikėtis, kad degalai šiose lenktynėse neužvirs ir laiko švaistyti pituose nereikės.

„Juta“ yra sukaupusi daugiausiai patirties GT3 divizione. Ir dar vieną automobilį išnuomojusi komanda olandų „Red Camel“. Ir viena, ir kita kauniečių „Audi“ bus greita.

Tačiau posakis „This is Endurance“ tarsi perspėja, kad iš anksto planuoti negalima – lenktynės trunka net 24 val. be petraukos.

Kvalifikacija numatoma penktadienį, rugsėjo 13 d. nuo 17.30 val. Lenktynių startas – šeštadienį, 13 val. Lietuvos laiku, o finišas – tuo pat metu sekmadienį. TIESIOGIAI lenktynes sekite su 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas