Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį Uoginių autosporto komplekse – Lietuvos bekelės čempionato startas

Jau artėjantį savaitgalį Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse bus duotas startas Lietuvos automobilių bekelės sporto ir 4x4 NEZ čempionatams. Dėl pandemijos sykį atidėtas renginys dabar tikrai įvyks. Tiesa, organizatoriams staigmenų pateikė gamta – paskutinę savaitę prieš renginį teks koreguoti trasas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato dalyviai puikiai žino, kad Uoginiuose bekelės varžybos niekuomet nėra lengvas pasivažinėjimas. Čia iššūkiai laukia tiek Sporto, tiek Turizmo įskaitų dalyvių.

Ekipažai puikiai žino, kad viena klaida čia gali sudeginti daug brangaus laiko ir jėgų, tad į Uoginių purvo vonias visuomet žiūrima su atsargumu ir savotiška pagarba.

Varžybas organizuojančių klubų „Kupiškio auto-moto sportas“ ir „35 coliai“ vadovas Saulius Valiukas tvirtina, kad šiais metais iššūkių renginio vykdytojams negaili nei pandemija, nei gamta. Vieną sykį renginį teko atidėti dėl karantino ribojimų, o dabar, likus kelioms dienoms iki varžybų, Uoginių autosporto kompleksą kiauriai permerkė lietus.

Dėl vandens gausos teks koreguoti trasas, nes kai kurios atkarpos tapo išties ekstremalios ir per daug gilios net ir stipriausiai paruoštai technikai. Tačiau Saulius Valiukas tvirtina, kad visus uždavinius organizatoriai spės išspręsti laiku, todėl dalyvių lauks tikrai įsimintinas savaitgalis.

Organizatorių medžiaga/Renginio plakatas
Organizatorių medžiaga/Renginio plakatas

„Labai džiugu, kad šiuo metu turime beveik 50 dalyvių. Sporto įskaitoje jau yra 20 ekipažų, Turizmo – 10. Turėsime ir keturračių klasę, kurioje užsiregistravo jau 16 sportininkų. Registracija dar vyksta, todėl tikimės, kad daugiau nei pusšimtis ekipažų tikrai startuos.

Sporto klasėms trasą protingai pakoreguosime. Turizmo klasė taip pat turės daug gražaus veiksmo, nes žemė įmerkta ir vietomis reikės tikrai geros strategijos ir įgūdžių. Neliūdna bus ir keturratininkams“, – pasakojo Saulius Valiukas.

Veiksmas Uoginių autosporto komplekse prasidės jau penktadienį vakare. Čia įvyks administracinė, techninė komisija bei Sporto dalyvių prologo greičio ruožas. Pagal jo rezultatus bus sudėliota šeštadienio starto tvarka.

Šeštadienis bus pagrindinė varžybų diena, čia dalyviai lenktyniaus nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro. Sekmadienį lenktynės bus tęsiamos ir baigsis popietę. 14 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje taurės bus įteiktos ne tik šio etapo prizininkams, bet ir praėjusių metų sezono čempionams ir nugalėtojams.

Pagal šiuo metu galiojančius karantino reikalavimus renginiams, į varžybas galės patekti 150 žiūrovų. Jie bilietus artimiausiu metu galės įsigyti internetu „Paysera Tickets“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas