Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Aleksandrijos trasoje – „bulių kautynių“ sezono atomazga

Jau artėjantį sekmadienį, rugsėjo 17-ą dieną Šiaulių rajone esančioje Aleksandrijos trasoje įvyks finalinis, šeštasis „bulių kautynių“ ir „bulių be kontaktų“ etapas. Po jo paaiškės, kurie sportininkai vis metus galės teisėtai vadintis šio ekstremalaus automobilių sporto karaliais.
Pirmasis „bulių kautynių“ etapas
„Bulių kautynės“ / Organizatorių nuotr.

Trasoje vieni kitus atakuosiantys „buliai“ bus padalinti į dvi kategorijas – „sunkiuosius“ ir „lengvuosius“. „Sunkieji buliai“ – tokios mašinos, kurios kontaktinei kovai yra paruoštos maksimaliai ir dažnai sunku net pasakyti, kokio gamintojo kėbulas panaudotas „buliui“ konstruoti.

„Lengvieji buliai“ – saugos lankais aprūpinti, bet daugiau ar mažiau standartiniai automobiliai. Žiūrovams būtent šios klasės važiavimai ir sukelia daugiausiai emocijų, mat ši klasė visuomet būna gausiausia. Tiek vienos, tiek kitos kategorijos dalyvių tikslas – padaryti kuo daugiau žalos varžovui. Taškai čia skiriami už apsukimą, apvertimą, nustūmimą ir net savaiminį apsivertimą.

Taip pat trasoje vyks ir „bulių krosas be kontaktų“. Tai autokroso taisyklėmis paremtos lenktynės, kuriose tyčiniai kontaktai yra draudžiami. Greta klasių 1,6, 2,0 ir OPEN taip pat varžysis ir moterys bei jaunimas.

Šiemet „bulių kautynių“ ir „bulių kroso be kontaktų“ sezonas buvo išties intriguojantis, o sekmadienį laukia atomazga, po kurios paaiškės šių metų nugalėtojai ir prizininkai.

Likus vienam etapui „sunkių bulių“ kategorijoje lyderiauja panevėžietis Irmantas Šuminskas, turintis 435 taškus. Antroje vietoje rikiuojasi 300 taškų per penkis etapus surinkęs Ovidijus Gintautas. Nuo jo vos 15 taškų atsilieka ir kol kas trečias žengia Mantas Šliažas.

„Lengvųjų bulių“ įskaitos lyderis šiuo metu – Šarūnas Juškus su 400 taškų. 260 taškų turi ir antras rikiuojasi Gytis Adomaitis. Arnoldas Zolubas turi 230 taškų ir yra trečias.

„Bulių be kontaktų“ klasėje 1,6 likus paskutiniam sezono etapui lyderiauja panevėžietis Egidijus Nevulis su 425 taškais. 370 taškų turi ir antroje vietoje klasifikuojamas Andrius Zaveckas. 320 taškų ir trečia vieta kol kas yra Donato Urbelio sąskaitoje.

Klasėje 2,0 su 405 taškais lyderiu tituluojamas Mindaugas Maniušis. Nuo jo vos penkiais taškais atsilieka Nerijus Baikauskas, o trečią poziciją su 365 taškais šiuo metu užima Mantas Bėlskis.

OPEN klasėje, kur varžomasi galingiausiais automobiliais, lyderiauja Ramūnas Zabiela, turintis 470 taškų. 430 taškų turi ir antrąją vietą užima Donatas Stašiūnas-Žvėris. 275 taškus turi ir trečioje vietoje rikiuojasi Valdas Žemaičiūnas.

Moterų ir jaunimo jungtinėje klasėje su 485 taškais pirmauja Gytis Zabiela. Monika Šlepikaitė su 380 taškų žengia antra, o Gustas Skrebys su 350 rikiuojasi trečias.

Nors kai kuriose klasėse skirtumai tarp lyderių yra panaikinami tik teoriškai, tačiau taip pasirodyti gali tik iš pirmo žvilgsnio. Už pergalę dalyviui čia skiriama 100 taškų, tad vienokiam ar kitokiam scenarijui susiklosčius čia dar gali įvykti ir tam tikrų rokiruočių.

Tačiau nėra jokių abejonių, kad paskutinysis etapas bus dramatiškas bei kvapą gniaužiantis. Varžybas kviečiami stebėti ir žiūrovai. Jiems bilieto kaina – 10 eurų. Vaikai iki dešimties metų įleidžiami nemokamai. Varžybų pradžia – 12 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas