Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Biržų rajone – pirmosios šį sezoną autokroso varžybos Lietuvoje

Jau birželio 21-ą dieną, sekmadienį Biržų pašonėje esančioje Pačeriaukštės autokroso trasoje įvyks Lietuvos automobilių kroso taurės pirmasis etapas. Tai bus pirmosios karantino pakoreguoto 2020-ųjų metų sezono autokroso varžybos šalyje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.
Temos: 2 Biržai Autokrosas

COVID-19 pandemijai ir dėl jos paskelbtam karantinui gerokai išblaškius visų Lietuvos automobilių sporto renginių kalendorių, organizatoriai ir Lietuvos automobilių sporto federacija pamažu dėlioja naujas sezono gaires. Kai kuriuos renginius nuspręsta apskritai atšaukti, kitiems suteiktos naujos datos.

Taip susiklostė, kad pirmosios šiemet Lietuvoje autokroso varžybos bus surengtos Biržų rajone. Čia varžysis Lietuvos automobilių kroso taurės pirmojo etapo dalyviai.

Renginio skelbimas
Renginio skelbimas

Anksčiau šioje trasoje vykdavo Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso pirmenybių etapai. Nors šiemet lenktynių serijos pavadinime oficialios bendrystės su latviais ir užuominų į Žiemgalos regioną nebeliko, tačiau tai nereiškia, kad kaimyninės šalies sportininkai Biržuose neapsilankys.

Priešingai – varžybų Biržuose organizatoriai pranešė, kad dėl atšauktų varžybų Latvijoje į Pačeriaukštės trasą atvykti ir lenktyniauti jau dabar užsiregistravo daugiau nei dešimt kaimyninės šalies sportininkų. Dar maždaug 20 taip pat pranešė apie savo ketinimus, tad čia žiūrovai turėtų išvysti tarptautines lenktynes su maždaug 50 dalyvių.

Daugiau informacijos apie dalyvių sąrašą rasite paspaudę čia.

Pačeriaukštės autokroso trasa
Pačeriaukštės autokroso trasa

Sekmadienį renginys prasidės nuo 7.50 val. Po registracijos dalyviai savo automobilius turės pristatyti į techninę komisiją, o netrukus po to prasidės laisvosios treniruotės.

9.40 val. įvyks dalyvių susirinkimas. Iš karto po jo bus duotas startas chronometruojamiems važiavimams. 11.30 val. numatytas oficialus renginio atidarymas, o pirmasis kvalifikacinis važiavimas prasidės 12 val.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Renginio organizatoriai laukia ir žiūrovų. Paramos mokestis renginiui – du eurai. Trasos vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito