Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Klovainiuose – Lietuvos automobilių kroso čempionato finalinis mūšis

Jau artėjantį sekmadienį naujoje Pakruojo ASK trasoje Klovainiuose nugriaudės finalinis Lietuvos automobilių kroso čempionato akordas. Jo metu dėl paskutinių sezono taškų kovos per 40 dalyvių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kad varžybos bus išties dramatiškos jau dabar byloja rezultatų lentelės. Kai kuriose klasėse būtent paskutiniame etape spręsis, kokios prabos medaliais metų gale pasipuoš naujieji Lietuvos autokroso čempionato prizininkai.

Papildomos intrigos atneša ir tai, jog paskutiniame etape iškovoti taškai dauginami iš 1,5 koeficiento. Tai reiškia, kad pergalės čia bus gerokai vertingesnės, o pralaimėjimai – kur kas skaudesni nei eiliniame sezono etape.

Beje, prieš dvi savaites šioje trasoje, kurią įrengti padėjo „Klovainių skalda – Milsa grupė“, nugriaudėjo paskutinis Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato etapas. Jame dramos, virtimų bei kitų aštrių momentų buvo išties daug. Nėra jokios abejonės, kad dar daugiau veiksmo bus šį sekmadienį.

Jau dabar paraiškas dalyvauti šiose varžybose pateikė 40 dalyvių. Įdomu tai, kad paskutiniame etape startuos ir tie dalyviai, kurie šiemet sezone nelenktyniavo arba tą darė tik epizodiškai.

Tokie ypatumai byloja apie tai, kad ekipos paskutiniame etape Klovainiuose ruošiasi kovoti tiek dėl komandinių pozicijų, tiek strateguoja įvairius ėjimus asmeninėse įskaitose, kur vienam ar kitam sportininkui gali prireikti komandos draugų pagalbos.

Po penkių sezonų etapų klasėje „Super 2000“ lyderiauja Antanas Mažonas, turintis 157 taškus. Antras su 146 taškais žengia Simas Gudavičius. 125 taškus sukaupęs Modestas Šatkauskas klasifikuojamas trečias.

„SuperCars“ klasėje kol kas lyderiauja Audrius Stanis, iškovojęs 143 taškus. Antroje vietoje su 137 balais įsitvirtinęs Paulius Šniukas. Kova dėl trečiosios vietos čia bus išties dramatiška, kadangi kol kas trečias su 128 taškais žengia Regimantas Nevulis, kuris vos dviem taškais šiuo metu pranokęs Edgarą Urbą.

Ne ką mažiau dramos ir klasėje 2000. Čia su 161 tašku lyderiauja Gediminas Ašakėnas, kuriam į nugarą kvėpuoja keturiais taškais mažiau turintis Modestas Banelis. 129 taškus turi ir saugiai trečioje vietoje įsitvirtinęs Mykolas Baliūnas.

„Mini Buggy“ įskaitoje link čempiono titulo artėja Vincentas Matuolis, turintis 110 taškų. Tačiau nuo jo vos trimis taškais atsilieka Matas Meilūnas. Trečioje vietoje su 92 taškais – Latvijos atstovas Alvis Pinkulis.

„3000 RWD“ klasėje kol kas tempą diktuoja Donatas Krasauskas. Jis jau dabar užsitikrinęs Lietuvos čempiono titulą, kadangi sportininkas turi 102 taškus ir jau gali būti garantuotas dėl savo pozicijos. 67 taškus turi ir antras žengia Tadas Viliūšis. Lukas Sidabras su 65 taškais klasifikuojamas trečioje vietoje.

Komandinėje įskaitoje su 291 tašku lyderiauja „Ekrosas“ rinktinė. 261 tašką turi „Smart Motorsport“. 223,5 taško ir trečioji vieta šiuo metu priklauso Skaudvilės AMSK „Karšuva“ komandai.

Varžybų pradžia klovainių trasoje – 9.30 val. Bilieto kaino žiūrovams – dešimt eurų. Klovainių trasos vietą rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas