Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Kupiškio rajone – Lietuvos automobilių kroso čempionato atomazga

Jau rugsėjo 18-ą dieną, sekmadienį Kupiškio rajone esančiame Uoginių automobilių sporto komplekse įvyks penktasis Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionato etapas. Tai bus finalinės sezono varžybos, po kurių paaiškės naujieji šalies autokroso čempionai ir prizininkai. Lemiamą sezono mūšį čia rengia Kupiškio „auto-moto sporto“ klubas su organizatoriumi Sauliumi Valiuku priešakyje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Markelevičienės nuotr.

Paskutinės varžybos bus išties dramatiškos, kadangi jau dabar dalyvių sąraše galima rasti 60 pavardžių. Įdomu tai, kad autokroso sezoną savo šalyje pabaigę latviai irgi siunčia gausias pajėgas į Kupiškį.

Nors kai kurie Latvijos atstovai mūsų šalyje varžėsi visą sezoną, tačiau šįkart čia bus ir tokių sportininkų, kurie Uoginiuose gali nugvelbti svarbius sezono taškus iš dabartinių favoritų bei pakoreguoti situaciją lentelėje. Būtent tokios tendencijos yra pastebimos „Mini Buggy“ ir „Super2000“ klasėse, kur registruoti iki šiol šiemet mūsų šalyje nesirodę „braliukai“.

Iš viso Uoginiuose dalyviai startuos aštuoniose klasėse – šešiose A ir dviejose B lygos čempionato. „Mini Buggy“ klasėje paraiškas jau pateikė rekordinis dalyvių skaičius. Mažaisiais bagiais čia kovos net dešimt jaunųjų sportininkų. Po jau įvykusių keturių etapų klasėje „Mini Buggy“ lyderiauja visus etapus iki šiol laimėjęs ir nugalėtojo vardą praktiškai užsitikrinęs Kristupas Pilipavičius.

100 taškų turintis ir net 24 taškais artimiausią persekiotoją Ąžuolą Dungveckį lenkiantis lyderis čempiono titulą prarasti galėtų nebent apskritai nestartuodamas ir jei tuomet pergalę iškovotų antroje vietoje šiuo metu esantis varžovas. Visais kitais atvejais Kristupas Pilipavičius užtikrintai taptų Lietuvos čempionu, tad jam pagrindinė užduotis – tiesiog atvykti ir startuoti. Trečioje vietoje su 72 taškais rikiuojasi Patrikas Dungveckis. Jo atsilikimas nuo antrosios vietos – vos keturi taškai, tad čia dar gali būti staigmenų.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Klasėje „Yaris Cup“ Kupiškyje pasirodys septyni sportininkai. Po keturių etapų savo rankose kozirius laiko Matas Rimkus, turintis 45 taškus. Tačiau vos trimis taškais nuo jo atsilieka ir įvykius sau palankia linkme dar gali pakreipti Ignas Petreikis. Rankų dar nenuleidžia ir trečioje vietoje esantis Kernius Šulinskas, kurį nuo čempiono vardo skiria penkių taškų deficitas.

„Super 1600“ klasė jau turi aiškų lyderį ir pretendentą į čempiono karūną. Čia visus tris įvykusius etapus laimėjo neįtikėtinai stabilus ir greitas Karolis Petreikis. Jis turi 81-ą balą. Tačiau šansų dar turi ir antroje vietoje su 68 taškais žengiantis Mantas Laskovas. Tiesa, jo galimybės daugiau teorinės nei praktinės. Trečioje vietoje rikiuojasi Erikas Narbutas, turintis 52 taškus.

„Super 2000“ klasėje Uoginiuose startuos trylika dalyvių, tad čia bus organizuojami važiavimai dviejuose atskiruose pogrupiuose. Pačioje gausiausioje A lygos čempionato klasėje šiemet varžosi net 18 lenktynininkų, o geriausiai reikalai klojasi Edvinui Mikniui. Jis laimėjo du etapus, sykį buvo antras ir kartą šeštas ir dabar turi sukaupęs net 107 taškus. Antroje vietoje žengia „braliukas“ Raivis Grigorovičs. Jo sąskaitoje – 83 balai ir viltys tapti mūsų šalies čempionu jam yra labai menkos. Trečioje vietoje su 76 taškais rikiuojasi Arnas Kanapeckas.

Uoginiuose žiūrovai išvys net aštuonis „SuperCars“ klasės dalyvius. Sezono rikiuotėje tempą diktuoja Audrius Stanis. Jis laimėjo visus keturis jau įvykusius etapus, turi 104 taškus ir yra praktiškai nebepavejamas antroje vietoje žengiančiam Pauliui Šniukui. Pastarojo kraityje – 88 balai. Trečioje vietoje šiuo metu žengia Jonas Ramanauskas, surinkęs 72 balus.

Uoginiuose startuos ir keletas „Buggy 1600“ klasės dalyvių, tačiau jie čia kovos tik dėl šio etapo taurių. Kadangi šiemet šios kategorijos sportininkų aktyvumas buvo itin menkas, čempionatas jiems jau nebėra laikomas įvykusiu ir į metinės įskaitos taures bei čempionų ar prizininkų titulus jie pretenduoti jau nebegali.

Komandinėje A lygos čempionato įskaitoje su 248 taškais tvirtai pirmauja „EMsport“ komanda. Antri su 170 taškų žengia „Motorsport Šiauliai“, tačiau visas viltis pakilti aukščiau turi trečioje vietoje klasifikuojama ir 164 taškus turinti „Mūša Kross AK“ rinktinė.

B lygos čempionato klasėje 1600 Uoginiuose prie starto rikiuosis šeši dalyviai. Sezono lyderiu su 93 taškais šiuo metu laikomas latvis Dainis Zemnieks. Nuo jo vos penkiais taškais atsilieka Liutauras Mockus, o trečioje vietoje žengia Indrė Zatorskytė. Ji yra sukaupusi 79 taškus.

Klasėje 2000 paraiškas startuoti sekmadienį pateikė 11 dalyvių. Čia po keturių etapų lyderio vaidmuo priklauso Deividui Kusui, kuris yra surinkęs 105 taškus. Antroje vietoje su 83 taškais rikiuojasi Edvinas Jevgrafovas, o trečias su 77 balais – Gytis Šatkauskas.

Komandinėje įskaitoje šiuo metu lyderiauja 137 taškus turinti ekipa „Ekrosas“. 113 taškų sukaupė ir antrąją vietą užima ASK „Extempas“. Treti su 109 taškais šiuo metu – „Motorsport LT“ atstovai.

Sekmadienį varžybos Uoginių auto moto sporto komplekse prasidės 12 val. Bilieto kaina žiūrovams – septyni eurai. Varžybų vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas