Sportas gyvai

Sekmadienį šalies motosporto meistrai susirungs ant naujos „Nemuno žiedo“ dangos

Sekmadienį Kačerginėje bus surengtas pirmasis „Tukada Lietuvos plento žiedo čempionato“ etapas Lietuvoje – atnaujintoje „Nemuno žiedo“ trasoje. Pirmoje dienos pusėje matysime treniruotes ir kvalifikacinius važiavimus, o po 16:00 val. lenktynes.
Motociklų plento žiedo varžybos Kačerginėje
Motociklų plento žiedo varžybos Kačerginėje / Andriaus Lauciaus nuotr.

Svarbiausia naujiena – nauja kelio danga

Tai bus pirmasis „Lietuvos Tukada plento žiedo čempionato“ etapas ant naujai „Nemuno žiede“ išklotos kelio dangos. Anksčiau už vadinamo Šakių posūkio buvusio sektoriaus danga buvo prasčiausios būklės visoje trasoje, todėl manoma, kad dėl to sportininkų tempas galės padidėti net keliomis sekundėmis.

Save išbandys ne tik profesionalai, bet ir „street“ klasės dalyviai

Lenktynių dieną ant naujojo asfalto varžysis ne tik profesionalai, tačiau ir mėgėjai. Renginio dieną bus organizuojamas ir antrasis Lietuvos „street“ taurės etapas, kurio metu save išbandyti galės ir dar tik pirmuosius žingsnius motosporte žengiantys motociklininkai.

Kas varžysis dėl pergalių?

Kaip anksčiau jau rašėme, daugkartinis šalies motosporto čempionas Šarūnas Pladas sezono pradžioje treniruodamasis stipriai susižeidė ir negalės ginti savo titulo.

Dėl to galingiausioje „Superbike“ klasėje šiemet dėl čempionato titulo konkuruos šie sportininkai: Kęstutis Stankūnas (pernai liko antras), Tauras Norkūnas (P3 2023 m. sezone) ir Oskaras Tarasevičius (P4 2023 m. sezone).

Į titulą neabejotinai taikysis ir Vitas Lopinys iš oficialios gamintojo atstovo „Krasta Auto“ komandos. Labai gaila dėl Audriaus Statulevičiaus (pernai metų B1200 klasės čempionas) ir Manto Marcinkevičiaus (2022 m. „superbike“ klasės vice čempionas), kurie šiemet startuos tik dalyje čempionato etapų.

Favoritai „Superstock 600“ ir B1200 klasėse

Kur kas mažiau nežinomybės bus „Superstock 600“ klasėje, kur turėsime aiškų favoritą – Lietuvos ir Baltijos šalių čempiono titulą ginantį Joną Stankūną.

Žilvinas Paškevičius, Mantas Rajackas, Mikas Razmislavičius ir Žilvinas Butkevičius – visi šie sportininkai stengsis „įkasti“ perspektyviajam šalies talentui.

„Superstock 600“ klasės favoritu laikomas Jonas Stankūnas

Tuo tarpu B1200 klasėje į čempiono titulą šiemet pretenduos V.Krasnickas (P2 2023 m. sezone), Redas Klionovskis (P3 2023 m. sezone) ir Danielius Savickas (P4 2023 m. sezone).

Taip pat į šią klasę šiemet persikėlė ir pernai žemesnėje C1200 klasėje triumfavęs Tomas Melnikas ir vos pusės taško persvara jam tuomet kovą dėl titulo pralaimėjęs Aurimas Jankūnas („Pro Mode Racing“ komanda).

2024 06 16 d. (sekmadienį) Kačerginėje pirmosios lenktynės bus surengtos apie 16:00 val.

Žiūrovams renginys bus nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius