Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Uoginių autosporto kompleksą užplūs Aukštaitijos autokroso taurės dalyviai

Jau artėjantį sekmadienį, rugpjūčio 21-ą dieną Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse įvyks ketvirtasis Aukštaitijos autokroso taurės etapas. Jame dėl taurių ir metinės įskaitos taškų varžysis gausus būrys lenktynininkų. Išankstinėje registracijoje jau pateikta beveik 40 paraiškų iš dviejų šalių – Lietuvos ir Latvijos, tačiau organizatoriai neabejoja, kad per likusias dienas dalyvių skaičius perkops 50.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Tai bus priešpaskutinis Aukštaitijos autokroso taurės sezono etapas, tad dalyviai čia atvyksta pasiryžę kovoti dėl kuo didesnio taškų skaičiaus, kuris gali turėti daug įtakos skaičiuojant galutinę metinę rikiuotę.

Uoginių trasa – bene dažniausiai naudojama šioje Aukštaitijos autokroso serijoje, tad sportininkams neteks iš naujo pažindintis su posūkiais ir trajektorijomis. Visi čia jaučiasi tarsi namuose. Teliks išsiaiškinti, kurie šioje trasoje šįkart bus nepavejami, o kam teks susitaikyti su pralaimėjimu.

Po jau įvykusių trijų etapų rezultatų suvestinė byloja, kad daugelyje klasių dar tikrai niekas negali būti ramus dėl savo pozicijų ir vienas nesėkmingas pasirodymas viską gali apversti aukštyn kojomis.

„Junior 1600“ klasėje taškai skaičiuojami iš dviejų etapų, kadangi trečiame etape Ramygaloje nesusirinko pakankamas skaičius jaunimo. Šiuo metu čia lyderiauja Gytis Zabiela, kuris pastarąsias kelias savaites skyrė savo automobilio atstatymui, nes Ramygaloje patyrė smarkų virtimą. Jo sąskaitoje dabar 27 taškai. Penkiais nuo lyderio atsilieka Matas Rimkus, o trečioje vietoje klasifikuojamas Edvards Lajevskis su 15 taškų.

Klasėje „1600“ po jau įvykusių trijų etapų lyderiauja biržietis Vytautas Tumasas, kurio sąskaitoje – 46 taškai. Vos dviem taškais nuo jo atsilieka ir dar tikrai rankų nenuleidžia Robertas Steniulis. Trečioje vietoje rikiuojasi vienintelė šios varžybų serijos dama, nepraleidusi dar nė vieno etapo, Monika Tutinaitė. Jos sąskaitoje – 34 taškai ir trijų taškų pranašumas prieš praėjusį etapą praleidusį vieną iš favoritų Luką Koverą.

Klasėje „2000“ šiek tiek didesnį atotrūkį turi svečias iš Latvijos Raimonds Abolinš. Jis iki šiol laimėjo vieną etapą, du sykius buvo trečias ir su 50 surinktų taškų yra rikiuojamas pirmoje vietoje. 43 taškus iškovojęs antroje vietoje žengia Gediminas Ašakėnas. Nuo jo aštuoniais atsilieka Gražvydas Strazdauskas.

Klasėje „OPEN 2500“ lyderis po trijų etapų – Almontas Girgaliūnas. Jam šiemet jau pavyko laimėti du etapus. Dabar biržietis yra surinkęs 49 taškus. Su 38 taškais antras žengia Latvijos sportininkas Ingus Lazdans, tačiau jam į nugarą kvėpuoja vos vienu tašku mažiau turintis Arūnas Matulis.

Klasėje „2500 RWD“ lyderiu išlieka Mantas Snukiškis su 33 taškais, tačiau jis ramus būti dar negali. Vos dviem taškais mažiau turintis Dainius Dambrauskas dar tikrai turi galimybę nusverti svarstykles į savo pusę. Trečias su 22 taškais rikiuojasi Mindaugas Valaitis. Pastarasis turi dvigubą užduotį – dėlioti strategiją priekyje esantiems varžovams pavyti ir tuo pačiu dairytis per petį, nes už jo sezono rikiuotėje vos vienu tašku atsilikęs klasifikuojamas Rolandas Valaitis.

Komandinėje įskaitoje, panašu, kova dėl pirmosios vietos virs iki pat paskutinio etapo. Čia kol kas su dviem pergalėmis ir viena antra vieta lyderiauja 140 taškų turinti „Ekroso“ komanda. Nuo jų vos dešimčia taškų atsilieka po sykį pirmą, antrą ir trečią vietas iškovoję Biržų ASK nariai. 112 taškų yra surinkę, tačiau ambicijų pakilti aukščiau dar turi ir trečioje vietoje žengiantys Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo nariai.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Sekmadienį Uoginių trasoje veiksmas prasidės nuo ankstyvo ryto, kai bus duotas startas chronometruojamiems važiavimams. Po jų 11.30 numatyta oficiali renginio atidarymo ceremonija. Iš karto po to – pirmosios kvalifikacijos startas.

Renginio organizatoriai į Uoginių autosporto kompleksą kviečia ir žiūrovus. Jiems bilietas kainuos penkis eurus. Renginio vietoje vyks prekyba maistu ir gėrimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas