Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Uoginių autosporto komplekse – Aukštaitijos autokroso taurės startas

Jau gegužės 14-ą dieną, sekmadienį visi automobilių kroso gerbėjai keliaus į Kupiškio rajone esantį Uoginių autosporto kompleksą. Jame bus surengtas pirmasis šių metų Aukštaitijos automobilių kroso taurės etapas. Jau dabar čia startuoti norą pareiškė beveik 50 dalyvių, suskirstytų į šešias klases.
Autosporto sezono uždarymo varžybos Uoginiuose
Autosporto sezono uždarymo varžybos Uoginiuose / Organizatorių nuotr.

Pirmojo etapo nekantriai laukia ne tik žiūrovai ar dalyviai, bet ir organizatoriai. Sezono starto lenktynes organizuojantis Kupiškio auto moto sporto klubo vadovas Saulius Valiukas tvirtina, kad tai bus tarsi pirmasis šių metų egzaminas trasos dangai, kuri kiekvienais metais vis gerinama. Anot organizatoriaus, šiuo metu trasos būklė puiki, o čia surengta testų diena parodė, kad danga turėtų atlaikyti krūvį.

„Varžyboms esame pasiruošę. Šiemet Uoginių komplekse daugiau dirbome prie motociklų, bekelės trasų. Autokroso trasa per eilę metų taip pat vis tobulinama, gerinama, todėl dabar yra puikios būklės. Labai sveikintinas sprendimas buvo įvesti žvyrinių padangų naudojimą varžybose. Jos mažiau gadina trasą nei anksčiau naudoti „kubikai“. Sekmadienio varžybose tikimės perkopti 50 dalyvių skaičių ir laukiame visų žiūrovų, per žiemą pasiilgusių autokroso“, – sakė varžybų organizatorius Saulius Valiukas.

Šiuo metu varžyboms jau registruoti 49 dalyviai. Jaunimo klasėje 1600 J susitiks trys sportininkai – Lėja Vareikaitė, Jokūbas Bagdanavičius ir Paulius Danilevičius. Beje, Lėjos Vareikaitės „Honda“ dar prieš savaitę patyrė pavarų dėžės gedimą, tačiau šiuo metu kaip tik montuojama nauja dėžė.

1600 įskaitoje startuos septyni dalyviai. Itin nekantriai laukiama Gyčio Zabielos, Mato Rimkaus ir latvio Dainio Zemnieko akistatos. Šie, anksčiau jaunimo klasėje lenktyniavę vaikinai jau žengia į aukštesnę kategoriją ir čia savo pranašumą turės įrodyti prieš tokius šios įskaitos grandus kaip Lukas Kovera ar Marius Kilbauskas.

Klasėje 2000 jau dabar registruota net 15 dalyvių, todėl čia prireiks net dviejų pogrupių. Juose dalyviai kovos dėl vietos finale, o į jį patekę – dėl svarbių pirmojo etapo taškų bei prizininkų taurių. Šioje klasėje dauguma lenktynininkų yra startavę ir ankstesniais metais. Bene labiausiai intriguoja biržietis Vytautas Tumasas. Iki šiol jis lenktyniavo 1600 klasėje ir ne sykį tapo nugalėtoju, o šiemet savo vertę bandys įrodyti aukštesnėje, 2000 įskaitoje. Beje, Uoginiuose šioje klasėse startuos ir keturi greiti latviai.

12 dalyvių registruota klasėje 3000 RWD. Tai pernykštė 2500 RWD klasė, tiek šiemet čia dalyviai gali turėti puslitriu daugiau variklio tūrio. Šioje klasėje žiūrovai kaip visuomet galės stebėti BMW ir „Žigulių“ mūšį. Tarp jų įsiterps ir vienas įdomesnis modelis – galine ašimi varomas „Subaru Impreza“, kurį vairuos Simas Raupys.

Organizatorių montažas/Renginio plakatas
Organizatorių montažas/Renginio plakatas

OPEN 2500 klasėje visi nekantriai laukia Regimanto Nevulio, kuris į Uoginius atsiveš visais ratais varomą „Volkswagen Golf“, turintį „Honda S2000“ variklį. Tik praėjusiais metais karjerą autokrose pradėjęs panevėžietis, panašu, pernykščiame sezone jau išsprendė visus automobilio trūkumus ir šiemet atakuos nuo pat pirmo etapo. Tačiau lengvo pasivažinėjimo jam nežada tokie varžovai kaip Erikas Narbutas, Almontas Grigaliūnas ar latvis Ingus Lazdans. Iš viso čia pasirodys šeši dalyviai, tačiau sąraše dar trūksta kelių potencialių pilotų.

Uoginiuose bus suburta ir „SuperCars“ klasė, kuri šiemet yra visiška sezono bomba. Per žiemą šios klasės dalyviai garažuose prikūrė gausybę technikos stebuklų, kurių galia matuojama šimtais arklio jėgų. Itin įdomu yra tai, kad po daugelio metų gamybos pagaliau „SuperCars“ klasės automobilį susibūrė ir į Aukštaitijos krosą sugrįžta Donatas Stašiūnas-Žvėris. Jis startuos 370 arklio galių turinčiu „Audi Coupe Quattro“. Per žiemą laiko veltui neleido ir Žilvinas Astrauskas, kuris į savo „Audi TT“ sugynė beveik 500 arklių kaimenę.

Čia pamatysime ir naująjį savo pirkinį – „Subaru Impreza“ vairuosiantį Osvaldą Pukėną bei Lietuvos autokroso čempioną Deividą Vareiką. Pastarasis savo automobilių arsenalą papildė iš Šarūno Gliko įsigytu „Mitsubishi Lancer Evolution“, turinčiu net 550 arklio galių. Kaip teigė Deividas Vareika, jis šiemet autokrose pasirodys tik epizodiškai ir viso sezono važiuoti neplanuoja, tačiau svarbius taškus iš varžovų nugvelbti ir sąmyšio turnyro lentelėje įnešti jis tikrai gali. Sąraše puikuojasi ir Arnas Kanapeckas. Jis čia startuos su Lietuvos čempionatui ruošiamu dvilitriu „Volkswagen Golf“ ir Uoginiuose užsiims labiau automobilio testavimu nei kova dėl trofėjų.

Varžybos Uoginiuose sekmadienį prasidės nuo 11 val. 30 min., tačiau norintys išvysti ne tik kvalifikacijas ar finalus, bet ir laisvąsias treniruotes bei chronometruojamus važiavimus atvykti gali ir anksčiau. Renginio vietoje vyks prekyba maistu, kava ir kitais gėrimais. Bilieto kaina – septyni eurai.

Uoginių trasos vietą galima rasti žemiau pateiktame žemėlapyje arba paspaudus šią nuorodą.

Iš viso šių metų Aukštaitijos automobilių kroso taurės kalendoriuje numatyti šeši etapai.

Antrasis birželio 4-ą dieną vyks Ramygaloje, vėliau birželio 17-ą dieną varžybos kelsis į Aizkrauklę (Latvija), liepos 30 dieną dalyviai susitiks Ukmergėje, rugpjūčio 19-ą dieną vyks į Aknistę (Latvija), o sezoną vainikuos lemiamu mūšiu dėl taškų rugsėjo 10-ą dieną Biržuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas