Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Uoginių trasą sudrebins tradicinė autosporto sezono uždarymo šventė

Jau artėjantį sekmadienį, spalio 15-ą dieną Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse bus surengta 2023-iųjų metų autosporto sezono uždarymo šventė, subursianti daugiau nei šimtą dalyvių. Kupiškio „Auto-moto sporto“ organizuojamose varžybose startuos autokroso varžybų dalyviai, keturratininkai bei visureigių ekipažai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomas Pošiūnas Photography nuotr.

Šios varžybos – tradicinis ir jau daugelį metų Uoginių trasoje organizuojamas renginys, kurio metu dalyviai paskutinį sykį metuose stoja prie starto. Tačiau čia kova dėl metinės įskaitos taškų jau nebeverda, kadangi varžybos skirtos skambiai pabaigti besibaigiančius metus ir įvykusį autosporto sezoną.

Dėl šios priežasties šios varžybos visuomet pasižymi dalyvių gausa, kadangi į Kupiškio rajoną tradiciškai atvyksta ir didelė Latvijos sportininkų delegacija, kurie savo šalyje jau irgi baigia sezono batalijas.

Jau dabar dalyvių sąraše puikuojasi net 139 pavardės. Daugiausiai čia registruota autokroso varžybų dalyvių, kurie lenktyniaus net vienuolikoje klasių. 1600 J įskaitoje prie starto stos keturi jaunuoliai. 1600 kategorijoje paraiškas pateikė dešimt dalyvių. 2000 įskaitoje užsiregistravo jau penkiolika sportininkų. Įdomu tai, kad net devyni iš jų atvyks iš Latvijos.

3000 RWD klasėje dalyvių taip pat dešimt, o OPEN2500 kategorijoje jų net dvigubai daugiau. Iš dvidešimties čia startuosiančių net dvylika Latvijos atstovų. Vienuolika sportininkų užsiregistravo į „Super Cars“ kategoriją, o Damų įskaitoje lenktyniaus net keturiolika moterų. Vietos trasoje atsiras ir bagiams. „Mini Buggy“ kategorijoje matysime septynis dalyvius. „Buggy Cup“ įskaitoje kol kas registruoti tik du sportininkai, o „Extreme Junior“ – keturi.

Visą renginį galiausiai vainikuos mechanikų autokrosas, kuriame savo sugebėjimus prie sportinio automobilio vairo galės išmėginti technikai. Jiems taikomas vienintelis apribojimas – automobilis negali būti varomas abiem ašimis. Tradiciškai šis važiavimas būna itin dramatiškas ir kvapą gniaužiantis, netrūksta kontaktinės kovos, o būtent tai sekmadienį garantuoja dalyvių sąraše esančios aštuoniolika lenktynių ištroškusių mechanikų paraiškų.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Be autokroso lenktynių čia vyks ir bekelės varžybos. Jose varžysis dešimt visureigių ekipažų ir trylika keturratininkų, suskirstytų į klases.

Dalyvių čia lauks ne tik visą dieną truksiančios įnirtingos lenktynės, bet ir iškilmingi apdovanojimai. Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubas pasirūpino įspūdingomis taurėmis, išskirtinai išlaistymui subalansuotu šampanu bei papildomai prizais, tokiais kaip sportinių padangų komplektai.

Be veiksmo trasoje žiūrovų lauks ir dar daugiau pramogų. Bus galima į trasą pažvelgti iš paukščio skrydžio, kadangi bus organizuojami skrydžiai su profesionaliu pilotu ir dviviete skraidykle.

Žiūrovams bilieto kaina į renginį – dešimt eurų. Vaikai iki dešimties metų įleidžiami nemokamai. Renginio pradžia ir varžybų atidarymas – 10.30 val. Uoginių autokroso trasos vietą žemėlapyje rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?