Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Marijampolėje – ketvirtasis „Weekend Grand Race“ etapas

Artėjantį šeštadienį, rugsėjo 16 dieną, po pertraukos dalyvius į ketvirtą etapą kviečia komandinės pigių automobilių ištvermės lenktynės – „Weekend Grand Race“.
„Weekend Grand Race“ trečiasis etapas pažymėtas lietumi
„Weekend Grand Race“ trečiasis etapas pažymėtas lietumi / Organizatorių nuotr.

Dalyviai varžysis dėl pagrindinės žirgyno „Kašmyras“ įsteigtos taurės. Veiksmas kaip visada vyks profesionalioje žvyro trasoje, šį kartą tai bus Marijampolės autokroso trasa, kurią kiekvienos komandos vairuotojai turės po ne kartą įveikti treniruotėse ir kvalifikacijose, o vėliau ir pagrindinėse 37 ratų ištvermės lenktynėse.

Žiūrovus džiugins jau ketvirtasis šių metų sezono renginys, kurio tikrai nepraleis lyderiaujančios komandos, nes čia dalyviai kovos ne tik dėl šio etapo apdovanojimų, tačiau taip pat ir dėl brangių metinės įskaitos taškų.

Etapų taškai sumuojasi tiek „Sport“, tiek „Petro metalų“ klasėse, o po trijų jau įvykusių varžybų galima pastebėti, kad kai kurios komandos turi surinkę labai panašias taškų sumas, tad lyderiai dar gali ir pasikeisti.

Šiuo metu „Sport“ klasės pagrindinėje įskaitoje daugiausiai taškų yra surinkusios komandos „Premo“ (136 taškai), „ATV Fanai“ (129 taškai) ir „E-krosas“ (123 taškai).

„Sport“ klasės kvalifikacijų įskaitoje pirmauja „ATV Fanai“ (135 taškai), „Premo“ (133 taškai) ir „Gazuota bulka“ (113 taškų).

„Petro metalų“ klasėje, kurios nugalėtojai privalo parduoti automobilį organizatoriams, pagrindinės įskaitos lyderiai – komanda „Trys paršeliai“ yra kiek ryškiau atsiplėšę nuo konkurentų (127 taškai), antroje vietoje šiuo metu yra komanda „Zero“ (93 taškai), trečioje – „Ginerda“ (90 taškų).

„Petro metalų“ klasės kvalifikacijų įskaitoje skirtumai mažesni – čia pirmauja ekipa „Trys paršeliai“ (133 taškai), jiems ant kulnų lipa komanda „Pajūrio slalomas“ (130 taškų) ir tik dar vienu tašku nuo jų atsilieka komanda „Zero“ (129 taškai).

Žemiau išsidėstę ekipos dar taip pat tikrai turi šansų surinkti „apvalią“ sumą taškų ir išmaišyti kortas lyderiams, tad kova šeštadienį laukia išties atkakli. Žiūrovai galės stebėti net du atskirus abiejų klasių finalinius 37 ratų važiavimus, kur visada netrūksta veiksmo, o situacija bet kuriame rate gali dramatiškai keistis.

Norintiems dalyvauti varžybose, bet neturintiems tam tinkamos transporto priemonės organizatoriai siūlo išsinuomoti jų paruoštus automobilius, tereikia surinkti trijų asmenų komandą, iš kurių viena privalo būti moteriškos lyties atstovė. Tai yra šių lenktynių išskirtinumas ir suteikia joms papildomo žavesio.

Daugiau informacijos apie automobilių varžyboms nuomą ir pačias lenktynes – „Weekend Grand Race“ Facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas