Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maksimalius taškus šeštadienio įskaitoje pelnė K.Rovanpera

Esminiu dienos momentu buvo SS12 metu pažeista E.Evanso automobilio transmisija. Velsiečiui pasitraukus iš kovos dėl pergalės, S.Ogier kiek sulėtėjo, o toliau spaudžiantis K.Rovanpera pelnė maksimalius taškus šeštadienio įskaitoje.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Dienos apžvalga

Diena prasidėjo nuo G.Munsterio avarijos, po kurios jis pasitraukė iš ralio. Netrukus po to E.Evansas apsisuko ir stebėtinai sulėtėjo. Tik vėliau pasirodė, kad jo klaidą iššaukė pažeista automobilio transmisija. Gerokai dėl to sulėtėjęs E.Evansas vis tiek važiavo, tačiau dėl tos priežasties Elfynas nugarmėjo kone į pačią bendros įskaitos lentelės apačią. Po velsiečio klaidos S.Ogier pakilo į P2, o T.Neuville į P3 ralyje. Tuomet sportininkai pastebėję, kad tarp jų dažnai yra po 30 sek. ir didesni laiko tarpai, nustojo rizikuoti ir tiesiog stengėsi saugiai pasiekti finišą, o toli į priekį nuo konkurentų pabėgęs šeštadienį geriausiai pasirodė K.Rovanpera.

SS16

Visą dieną dominavęs K.Rovanpera pasiekė pergalę jau penktame greičio ruože, o labiausiai nepasisekė E.Lappi, kuris antrą kartą ta pačiame GR pramušė padangą. Ją keisdamasis jis nuo lyderio atsiliko 3 min.

SS15

Atrodė, kad WRC ralistai šiame GR dėl nieko jau nebekovoja ir tiesiog laukia paskutinio dienoje smagaus „Ouninpohja“ ruožo pakartojimo.

SS15 Laimėjo E.Lappi, o jam 11,3 sek. pralošęs S.Ogier atrodė, jog tiesiog saugo savo antrą poziciją bendroje įskaitoje. Prancūzas taip elgėsi dėl to, kad net ir po tokio blankaus pasirodymo išlaikė apie pusės minutės persvarą iki savo artimiausio persekiotojo – T.Neuville (P3 bendroje įskaitoje).

SS14

Nusistovėjus maždaug pusės minutės laiko tarpams tarp sportininkų bendroje įskaitoje, atrodytų, kad niekas nebesistengia rizikuoti ir tik nori išlaikyti savo turimas pozicijas.

Tuo pasinaudojęs K.Rovanpera laimėjo dar kartą ir padidino savo persvarą nuo S.Ogier iki 28,6 sek.

Atrodytų vienintelis E.Evansas yra vis kamuojamas problemų, jei pertraukos metu jo komandai pavyko suremontuoti sugedusį automobilį, tai velsietis vis tiek pavėlavo startuoti šiame ruože ir už tai gavo baudos.

SS13 legendinis „Ouninpohja“ greičio ruožas

Šio GR metu po vieno iš šuolių E.Lappi pramušė savo automobilio padangą ir ją keisdamasis užtruko apie 2 min. Vėliau tarp S.Ogier ir K.Rovanperos užvirė kova dėl pergalės šiame ruože, kurią tik 0,1 sek. skirtumu laimėjo K.Rovanpera.

Po finišo S.Ogier (finišavo P2) sakė, kad tai yra vienas smagiausių ralio greičio ruožų pasaulyje.

Tuo tarpu 18,6 sek. lyderiui pralošęs T.Neuville (P3 bendroje įskaitoje) skundėsi savo automobiliu: „Atvirai sakant, tai buvo baisus GR, aš visą ruožą važiavau bijodamas. Tikrai džiaugiuosi pasiekęs finišą, kadangi išbandžiau viską, tačiau tiesiog negalėjau suvaldyti savo automobilio.“

SS12 E.Evanso problemos su automobiliu

Slystelėjęs E.Evansas apsisuko ir nors jis išvengė susidūrimo su kokia nors kliūtimi, tame epizode prarado daug laiko. Plius vėliau ruože paaiškėjo, kad jis turėjo bėdų su automobilio transmisija. Iš viso šio GR metu Elfynas prarado lyderiui apie 1 min 24 sek. ir nukrito į P5 bendroje įskaitoje.

Pasinaudojęs šia komandos draugo klaida S.Ogier pakilo į P2 bendroje įskaitoje.

SS11 automobilį sudaužė G.Munsteris

Per plačiai į vieną posūkį įvažiavęs G.Munsteris išslydo iš kelio ir stipriai sudaužė savo automobilį. Susirinkę žiūrovai dar bandė apgadintą automobilį išstumti atgal į kelią, tačiau jis buvo jau nevažiuojantis.

Likę sportininkai finišavo tokia pačia tvarka, kokioje ir yra bendroje įskaitoje. Tiek jog E.Evansas padidino savo persvarą prieš S.Ogier 2,9 sekundėmis.

SS11 rezultatai
SS11 rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas