Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiauliuose įvyko „Rotax Max Lithuania Challenge“ kartingų varžybos

Šiauliuose, Bačiūnų kartodrome, finišavo kartingų lenktynės, organizuojamos „Rotax“ atstovų Lietuvoje.
Šiauliuose įvyko „Rotax Max Lithuania Challenge“ kartingų varžybos
Šiauliuose įvyko „Rotax Max Lithuania Challenge“ kartingų varžybos / Justino Kygos ir organizatorių nuotr.

„Rotax Max Lithuania challenge“ serijos antrojo etapo lenktynės sulaukė gausaus kartingo sporto lenktynininkų susidomėjimo iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Lenktynėse varžėsi net 78 sportininkai skirtingose kategorijose.

Populiarėjant kartingų sportui ir didėjant dalyvių skaičiui Rotax čempionate (Rotax Max Lithuania challenge), savo vietą gali atrasti kiekvienas: jauniausiam sportininkui 3 metai, o vyriausiam – virš 40.

Jau šeštus metus prestižines kartingo varžybas organizuojanti įmonės „Lenktynių linija“ komanda džiaugiasi, kad didelis antrojo etapo dalyvių skaičius augina konkurenciją kiekvienoje klasėje. Micro klasėje antrąjame etape dalyvavo 25 lenktynininkai, kurių jauniausieji varžėsi Nano pogrupyje. Šis mažųjų sportininkų skaičius rodo, kad kartingo sportas turi potencialą ir jaunieji lenktyninikai tikimąsi, didelės konkurencijos dėka, galės augti ir pasiekti šio sporto aukštumų.

Stipriausieji DD2 ir DD2 Masters klasių įskaitiniai važiavimai išsiskiria ne tik stiprių sportininkų skaičiumi, tačiau žiūrovams palieka įsimintiną ir intriguojančią kovą.

Taip pat šiemet organizatoriai, siekdami didinti kartingo sporto žinomumą, įtraukė naujas hobby klases, kad kartingo sportu galėtų užsiimti mėgėjai, kurie negali skirti daug laiko šiam sportui, tačiau sudalyvauti varžybose turi didelį norą.

Nors šis etapas džiugino orais, tačiau iššūkių lenktynininkams tikrai netrūko. Didelė konkurencija kiekvienoje kategorijoje užtikrino intrigą iki pat finišo, o vasariškas oras reikalavo tikslių kartų nustatymų, dėl itin gero sukibimo trasoje. Kartapart.com rėmėjų dėka lenktynės buvo transliuojamos tiesiogiai, tad žiūrovai galėjo stebėti varžybas ir namuose bei palaikyti savo favoritus, o lenktynininkai turėjo puikų įrankį analizuoti savo važiavimus bei tobulinti įgūdžius.

Jau birželio 1 dieną Rotax čempionato dalyviai susitiks Šiauliuose, kuriuose dalyvaus sportininkai iš įvairių regionų, tokių kaip Anglija, Latvija, Estija, Didžioji Britanija, net tikimasi svečių iš Čekijos ir Slovakijos.

„Rotax Max Lithuania challenge“ 3-iasis etapas Lietuvoje vyks kartu su „Rotax Max Nordic“ etapu, tad organizatoriai džiaugiasi, kad šalyje vyks ne tik tarptautinės lenktynės, tačiau kartingo sportas vienija visą pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas