Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Silverstone Dainiaus Matijošaičio komanda įsikūrė šalia Le Mano čempionų

Pirmosiose Europos Le Mano serijos (ELMS) varžybose naujoką D. Matijošaitį ir jo komandos draugus sutiks labai greiti varžovai. 10 „Ferrari F458 Italia“, „Aston Martin“, „Porsche 911“. Velniškai greitiems varžovams įkąsti bus sunku, o ypač kai savo „Ginetta LMP3“ lenktynininkai taip ir nespėjo išbandyti prieš varžybų savaitgalį.
Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes
Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Daugiau laisvo laiko lenktynininkams reiškė daugiau ekskursijų. Jie ne tik iššniukštinėjo ELMS varžyboms pasiruošusių konkurentų garažus, bet ir sekmadienį toje pačioje trasoje vykstančio Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato (WEC) pasiruošusius geriausius pasaulio lenktynininkus, kurių dauguma dalyvauja ir Le Mano 24 valandų lenktynėse.

Tarp jų Markas Webberis bei automobiliai, kurie labiau paminklai inžinerijai nei transporto priemonės. 

„Labai įdomu stovėti čia ir žinoti, kad už tai nieko didesnio, nieko geriau, tobuliau ir greičiau nebėra. Labai geras jausmas“, — sakė D. Matijošaitis. 

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes

ELMS ir yra pirmas žingsnis link to. D. Matijošaitis ir jo komandos draugai šeštadienį varžysis dar su 33 komandomis. 12 iš jų vairuos LMP2 klasės bolidus, 9 LMGTE ir 6GTC klasių monstrai. Dėl galimo kelialapio į 24 valandų lenktynes lietuvis konkuruos su dar 6 LMP3 klasės komandomis. 

LMP2 klasėje dominuoja „Oreca 03R“ bolidai, o LMGTE ir GT klasėse „Ferrari F458 Italia GT3“, „Porsche 911 RSR“.

Nors „Ginetta“ trečiadienį ir neatkeliavo į komandos rankas, bet mechanikai nestovėjo be darbo. Jie turėjo įsirengti garažą, sumontuoti degalų pylimo įrangą, kuri, pasitelkusi didžiulį slėgį, supila keliasdešimt litrų per 10 sekundžių.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Silverstono trasa prieš „Le Mans series“ lenktynes

Lietuviams atiteko antrasis garažas, šalia praėjusių metų Le Mano 24 valandų LMP2 klasės nugalėtojų „Jota Sport“ komandos ir varžybų teisėjų štabo. „SVK by Speed Factory“ komandos vadovas Dalius Steponavičius juokavo, kad tai paslauga naujokams, kad nereikėtų toli vaikščioti mokėti baudų. 

Atėjus vakarui ir sutvarkius reikalus Silverstono trasoje komanda dar išsiprašė dar pasitreniruoti lenktynių simuliatoriuje, šalia trasos įsikūrusiame lenktynininkų rengimo centre. Ten D. Matijošaitis ir Jesusas Fusteris praleido porą valandų virtualiai sukdami ratus Silverstone trasoje. 

Į simuliatorių buvo suvestos „Ginetta“ automobilio specifikacijos, kad simuliatoriaus sąlygos būtų kuo panašesnės į jos galimybes realiame pasaulyje. D. Matijošaitį treniravo Johnas Prattas, kuris 15 metų treniravo kėbulinių automobilių sporto žvaigždę Andy Priaulxą, kurį D. Matijošaitis šeštadienį sutiks ir lenktynių trasoje. 

VIDEO: „European Le Mans series“ – pirma diena Silverstone

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas