Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Singapūro F1 – nutrauktas L.Norriso pirmojo rato prakeiksmas ir nekalbus M.Verstappenas

Lando Norrisui bei „McLaren“ komandai – sėkminga diena Singapūre.
Lando Norrisas, Maxas Verstappenas ir Oscaras Piastris Singapūro F1.
Lando Norrisas, Maxas Verstappenas ir Oscaras Piastris Singapūro F1. / „Scanpix“ nuotr.

Nuo pat pradžių iki lenktynių galo pirmavęs L. Norrisas be konkurencijos triumfavo Singapūro GP lenktynėse. Jis pagaliau įveikė savo pirmojo rato prakeiksmą, kai nepaisant „pole“ pozicijos prarasdavo pirmą vietą pirmame lenktynių posūkyje arba šiek tiek vėliau pirmame rate.

Britas liko pirmauti ir po pirmojo bei vienintelio savo sustojimo boksuose, nes buvo susikrovęs milžinišką persvarą prieš artimiausius varžovus. Tiesa, jis kelis kartus gan neatsargiai važiavo, žaidė su ugnimi liesdamas trasos sienas, bet viskas baigėsi laimingai.

Antrą vietą užėmė užtikrintai važiavęs Maxas Verstappenas.

Podiumą užbaigė Oscaras Piastris, kuriam „McLaren“ paskyrė labai teisingą dviejų sustojimų taktiką. Australas antroje lenktynių pusėje turėjo aplenkti George'ą Russellą bei Lewisą Hamiltoną, norėdamas lipti ant podiumo.

L. Hamiltonui „Mercedes“ skyrė kiek įdomią taktiką. Dėl jos galiausiai jis turėjo tenkintis vos šešta vieta, nepaisant trečios startinės pozicijos. Jį aplenkė Russellas bei Charlesas Leclercas.

Carlosas Sainzas, kaip ir C. Leclercas, išspaudė viską, ką gali. Ispanas liko septintas.

Fernando Alonso užėmė aštuntą vietą, Nico Hulkenbergas – devintą. Jų aplenkti nesugebėjęs Sergio Perezas užbaigė dešimtuką. Franco Colapinto taip pat rodė labai daug ambicijų, tačiau iškovojo tik vienuoliktą poziciją. Jo komandos draugui Alexanderiui Albonui lenktynės baigėsi anksčiau laiko dėl techninių „Williams“ gedimų.

D.Ricciardo trinktelėjo durimis

Įdomu tai, kad priešpaskutiniame rate greičiausią ratą užfiksavo Danielis Ricciardo, kuris atėmė papildomą, svarbų tašką iš L. Norriso. Australas potencialiai savo paskutinėse sezono lenktynėse užėmė aštuonioliktą poziciją.

„McLaren“ padidino savo persvarą Konstruktorių taurėje.

Kitos lenktynės – net po keturių savaičių. Jos vyks Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ostine.

Nekalbus M.Verstappenas

Triskart pasaulio čempionas gavo baudą už keiksmažodį Singapūre. Jam skirta bauda yra viešieji darbai visuomenės labui.

Sankcijų dėl panaudoto keiksmažodžio sulaukęs „Red Bull“ lenktynininkas pradėjo protestuoti.

Po kvalifikacijos įvykusioje spaudos konferenciją į žurnalistų klausimus M. Verstappenas atsakinėjo vos keliais sakiniais, ragindamas su spauda pasikalbėti lauke, už oficialios konferencijos ribų.

Maxas buvo paklaustas, ar dar ilgai jis oficialiose FIA spaudos konferencijose bus toks uždaras. Atsakymas buvo šabloniškas: „Aš atsakiau į klausimus, tik trumpai. Mano balsui kažkas yra negerai.“

Olandas vėliau pakomentavo išsamiau gautą baudą už keiksmažodį bei pačią kvalifikaciją: „Mano nuomone, gauti baudą už tai yra nesąmonė. Jeigu aš būčiau kažką įžeidęs, tuomet galėčiau suprasti, bet aš nieko nenorėjau įžeisti.

Kvalifikacijoje padarėme ką geriausiai galėjome su šita mašina, netgi tai atlikome trasoje, kuri, kaip žinoma, nėra mums tinkama trasa. Esame antri, o tai jau automatiškai geresnis rezultatas nei praeitais metais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas