Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sinoptikas Naglis Šulija žiemos raliui prognozuoja puikų orą

Žinomiausias Lietuvos orų prognozuotojas Naglis Šulija žada puikų orą stebėti „Halls Winter Rally“. Pirmasis metų festivalis jau šį savaitgalį vyks Utenos ir Molėtų apylinkėse.

„Panašu, kad tai bus gana ramus savaitgalis. Naktį su padoriu šaltuku, iš ryto keliai bus tikrai sukaustyti gruodo, o tai labai svarbu žiemos raliui. Ir ne per šaltos dienos. Greičiausiai jos bus dar ir šviesios, ir gražios. Tinkamesnį variantą sunku ir sugalvoti“, – sakė Naglis Šulija, pats ketinantis apsilankyti „Halls Winter Rally“.

Tinkamomis oro sąlygomis neabejoja ir ralio organizatoriai. Vyksta greičio ruožų ir festivalio zonų įrengimo darbai, paskutiniai susitikimai su Utenos ir Molėtų institucijomis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naglis Šulija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naglis Šulija

Yra vienintelė žiemos raliui būtina sąlyga – tai įšalas.

„Yra vienintelė žiemos raliui būtina sąlyga – tai įšalas. Gali nebūti sniego, gali lyti, bet jei žemė įšalusi, ralis įvyks“, – sakė „Halls Winter Rally“ direktorius Ramūnas Kliunka.

Tinkamomis sąlygomis ir saugiu žiūrovų atvykimu pasirūpino ir Utenos regiono keliai. Nuvalyti ir sutvarkyti visi pagrindiniai keliai, kuriais galima pasiekti greičio ruožus.

Pirmajame metų festivalyje „Halls Winter Rally” lenktynininkams teks įveikti 12 greičio ruožų, kurių pusė – naktiniai.

Organizatorių nuotr./Ramūnas Kliunka
Organizatorių nuotr./Ramūnas Kliunka

Įspūdingas lenktynes bus galima stebėti ir patogiai įrengtame „Halls” festivalio miestelyje. Vos 10 kilometrų nuo Utenos nutolusioje žiūrovų zonoje veiksmas tęsis visą šeštadienį.

Festivalio miestelyje veiks visa žiūrovams reikalinga infrastruktūra. Bus galima labai patogiai atvykti ir išvykti bet kuriuo metu. Žiūrovai galės ir nuolat matyti pralekiančius lenktyninius automobilius, ir mėgautis įvairiausiomis pramogomis.

Pirmąsyk žiūrovams skirtoje zonoje veiks vaikų pramogų erdvė. Mažieji žiemos linksmybių gerbėjai šildomoje palapinėje galės sudalyvauti piešinių konkurse, pažaisti smiginį, išmėginti 3D akinius. Vaikai taip pat galės pajodinėti ant ponio ir pamatyti kinkinių šunų pasirodymą, susipažinti su Robotikos mokyklos programa, stebėti stulbinantį chemikų šou.

Bilietus, kurie ralio metu bus keičiami į ralio pasus, internetu galima įsigyti per oficialią festivalio svetainę www.hallswinterrally.lt. Ten publikuojama ir informacija dalyviams, žiūrovams ir žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito