Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamos „Arena Drift CUP“ datos ir prizinis fondas

Svarbi žinia drifto pilotams ir autosporto mėgėjams – paskelbta „Arena Drift CUP“ data ir renginio detalės. Šiemet renginys bus dar didesnis, įdomesnis ir žada nemažai teigiamų naujovių tiek pilotams, tiek žiūrovams. Organizatoriai atskleidė ir prizinį fondą, dėl kurio varžysis drifto pilotai.
Drift Arena Cup akimirkos
Drift Arena Cup akimirkos / Organizatorių nuotr.

Organizatoriai atskleidė, kad pirmasis etapas vyks jau netrukus – gegužės 7 d. „Marijampolės drift arenoje“.

Svarbiausia taisyklė – pagarba visiems pilotams

Didžiausia permaina, kuri šiemet laukia arenos CUP pilotų – tai lygios varžymosi galimybės visiems. Nuo šiol kiekviename čia organizuojamame renginyje pilotams bus skiriamas vienodas treniruočių skaičius.

Iki šiol buvo skiriamas laikas treniruotėms, bet jų metu pilotams tekdavo skirtingas važiavimų skaičius. „Pavyzdžiui, pilotui skiriami 8 važiavimai. Net nutikus gedimui, jeigu iki treniruočių pabaigos gedimą pašalinti pavyko, pilotas turės visas galimybes išvažiuoti jam skirtus 8 važiavimus. Manome, kad tai yra pokytis, kurio laukia pilotai visuose autosporto renginiuose. Priešingu atveju daugiau važiavimų gavę vairuotojai varžybose turi pranašumą prieš tuos, kurie gavo mažiau važiavimų“, – sako organizatoriai.

Kad renginys būtų patogesnis, „Marijampolės drift arenoje“ įvedama išankstinė registracija. Tai reiškia, kad kiekvienas pilotas į renginį atvyks jam skirtu ir iš anksto suderintu laiku. Tokia taisyklė įvedama siekiant išvengti kamščių ir norint sutrumpinti registracijos laiką. Nuo šiol įvažiavimas arenos teritoriją užtruks vos dvi minutes. „Taip stengiamės pagerinti organizaciją ir esame tikri, kad tai pagerins ir pilotų nuotaiką renginio metu“, – sako „Marijampolės drift arenos“ atstovai.

Kita naujovė – sužymėta arenos stovėjimo aikštelė. Joje kiekvienas pilotas turės savo vietą, kurią pilotai bus pasirinkę iš anksto registracijos metu. Prieš kiekvieną renginį bus skelbiamas žemėlapis su šia informacija, kuris bus naudinga visiems renginio dalyviams, žiūrovams ir renginio personalui. „Kiekvienas pilotas žinos, kur turi stovėti ir tai padės išvengti blaškymosi, o žiūrovai tiksliai žinos, kur stovi jų favoritai. Taip pat bus lengviau dirbti ir trasos darbuotojams, kurie tiksliai žinos, kur kokio piloto galima ieškoti“, – sako varžybų organizatorius Kastytis Alekna.

Atskleidė prizinį fondą

Atskleista, kad „Arena Drift CUP“ prizinis fondas šiemet sieks 2000 eurų. Prizas bus padalintas ir jo dalis bus įteikta kiekvieno etapo metu. Tai reiškia, kad kiekvieno etapo metu bus apdovanoti trys geriausi pilotai, kurie pasidalins 500 eurų. Taip pat geriausius pilotus savo dovanomis sveikins ir renginių rėmėjai.

Kaip ir pernai, vėl bus laikomasi „mono“ padangos taisyklės, kuri pirmą kartą Lietuvoje buvo pritaikyta pernai šių varžybų metu. Gamintojui nesugebėjus užtikrinti visų įsipareigojimų, šiemet bus naudojamos pernai naudotos Lietuvos gamintojo padangos „Side to Side“. Kitų metų taurei reikalingi padangų pirkimai bus organizuojami dar šiemet. Planuojama užsakyti apie 600 vnt. padangų. Dar šių metų gruodžio mėnesį visi dalyviai galės iš anksto užsisakyti reikalingą padangą iš gamintojo.

„Mono“ padangos taisyklė reiškia, kad visi dalyviai turės naudoti bent vieną to paties gamintojo padangą, kurią bus galima pasirinkti iš dviejų išmatavimų. Tokia taisyklė yra naujovė Lietuvoje ir tik atkeliauja į Europą. Jos tikslas – dar labiau sulyginti pilotų galimybes, kad trasoje viską lemtų ne automobilio galia. Tad nepriklausomai nuo bolido galingumo, trasoje varžovai turės važiuoti tuo pačiu greičiu, tad tai dar labiau leis atskleisti geriausių pilotų slydimo gebėjimus.

Dar patogesni renginiai žiūrovams

Taip pat teigiami pokyčiai laukia ir renginių žiūrovų. Šiuo metu Marijampolėje esančiam sporto komplekse yra dvi tribūnos. Vienoje iš jų bus parduodami brangesni renginio bilietai su vietos rezervacija. Taip yra todėl, kad nuo šiol renginių metu žiūrovams bus suteikta galimybė turėti jiems rezervuotą vietą. Tai reiškia, kad žiūrovas galės laisvai elgtis renginio metu: palikti savo vietą eidamas įsigyti maisto ar pabendrauti su pilotu ir žinoti, kad visuomet gali grįžti į savo rezervuotą vietą.

Artimiausi drifto renginiai Marijampolėje

2023 m. gegužės 7 d. „Arena Drift CUP“ 1 Marijampolė
2023 m. birželio 10-11 d. STREET lyga (2 etapas) Marijampolė
2023 m. birželio 17 d. „Baltic Drift Queen CUP“ (preliminari data)
2023 m. birželio 18 d. „Arena Drift CUP“ 2 Marijampolė
2023 m. rugpjūčio 27 d. „Arena Drift CUP“ 3 Marijampolė
2023 m. rugsėjo 24 d. „Arena Drift CUP“ 4 Marijampolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas