Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slalomo čempionato etapas Kupiškyje: nulūžę ratai, paženklinti bortai ir šampano purslai

Sekmadienį Kupiškyje įvyko trečiasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Jame prie starto stojo beveik septynios dešimtys dalyvių. Kovos dėl sekundžių trasoje buvo išties atkaklios. Taip pat netrūko ir aštrių momentų, kurie vienam ar kitam dalyviui lėmė pasitraukimą iš varžybų. Galiausiai patys greičiausi sportininkai atsiėmė iškovotas taures, kurias laistė šampanu.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Varžybas organizuojantis Kupiškio „Auto moto sporto“ klubas dalyvius pakvietė pasivaržyti Lauko gatvėje, kur ankstesniais metais taip pat vyko Lietuvos automobilių slalomo čempionato varžybos. Čia dalyviams reikėjo įveikti dvi skirtingas trasas, kurių konfigūracija driekėsi tiek gatvėje, tiek turgaus aikštėje.

Įdomu tai, kad abiejų šių vietų asfalto danga buvo labai skirtinga, tad dalyviams reikėjo įvertinti sukibimą. Kiekviena klaida čia buvo aukso vertės, mat Lietuvos automobilių slalomo čempionate visi važiavimai yra įskaitiniai.

Šiose varžybose užfiksuota ir keletas pasitraukimų. Dėl granatos gedimo varžybų nebaigė Artūras Kupčius, o trasoje savo „Renault Clio“ ratą pametė Ingrida Jakienė. Itin apmaudžiai diena susiklostė Gediminui Užkurėliui. Lenktynes pradėjęs puikiu tempu jis trenkėsi į šaligatvio bortą.

Nors atrodė, kad didesnės žalos išvengti pavyko, tačiau jau kitame važiavime neatlaikė jo „Mitsubishi Colt“ pakaba, kuri veikiausiai ir buvo pažeista smūgio metu. Tačiau Gediminas Užkurėlis gali guostis bent tuo, kad Kupiškyje jis nuo šiol turės savo vardinį bortą. Beje, vos už kelių metrų nuo jo „atsižymėjimo“ yra ir Tomo Markelevičiaus vardinis bortas, į kurį jis prieš porą metų pataikė su „Toyota GR Yaris“.

Galiausiai susumavus visų keturių važiavimų rezultatus paaiškėjo etapo nugalėtojai ir prizininkai, kuriems taures įteikė varžybų organizatorius Saulius Valiukas ir Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Raslanas. Šįkart prizininkai negailėjo šampano ir jo purslais gausiai vaišino oponentus.

FWD klasėje niekas neprilygo „Honda Civic“ vairavusiam Agniui Narbutui, kuris užfiksavo ir trasos įveikimo rekordą. Antroje vietoje įsitvirtino Tomas Markelevičius su „Mitsubishi Colt“, o trečias tarp keturiolikos dalyvių buvo Algirdas Gricius, vairavęs „Honda Civic“.

RWD klasėje triumfavo Edvinas Sabalys su BMW. Jis kiek mažiau nei keturiomis sekundėmis pranoko Aidą Valucką, vairavusį „Mazda MX-5 Miata“. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė kupiškėnas Ovidijus Vaštakas su BMW.

AWD klasėje viskas išsisprendė tik pačiame paskutiniame važiavime. Etapo nugalėtoju tapo Pranas Gustas su „Audi A3“. Jis už savęs paliko Arūną Vitkevičių, vairavusį „Subaru Impreza“. Trečiosios vietos taurė įteikta prie „Toyota GR Yaris“ vairo sėdusiam Aivarui Valentinavičiui.

OC klasėje dar vieną pirmosios vietos taurę laimėjo Edvinas Sabalys su BMW. Čia antrą vietą iškovojo „Mazda MX-5 Miata“ vairavęs Karolis Šližauskas. Trečioje vietoje pasirodymą baigė analogišką automobilį vairavęs Rytis Jankevičius.

VIDEO: Lietuvos automobilių slalomo trečiasis etapas

Moterų įskaitoje triumfavo „Audi TT“ vairavusi Olga Židovlenkova, kuri už savęs paliko „Mitsubishi Colt“ automobiliu lenktyniavusią Rūtą Markelevičienę bei trečioje vietoje finišavusią Juliją Čėglytę, kuri sėdo prie „Abarth 595“ vairo.

Jaunių klasėje daugiau nei užtikrintai laimėjo Agnius Narbutas su „Honda Civic“. Jis net 21 sek. pranoko Arną Jaką, lenktyniavusį „Renault Clio“ automobiliu. Trečioje vietoje finišavo prie BMW vairo sėdęs Kornelijus Poškus.

Svečių klasėje nugalėtoju pripažintas Saulius Girniukaitis su „Mazda MX-5 Miata“. Antras čia buvo Aurimas Nasickis su BMW, o trečias – „Suzuki Swift Sport“ vairavęs Adomas Gulbinas.

Komandinėje įskaitoje pergalę iškovojo gausiausią dalyvių būrį į šį etapą delegavusi Pakruojo ASK komanda. Tik tris narius turėjusi „Ekroso“ ekipa laimėjo antrąją vietą, o varžybų šeimininkai – Kupiškio „Auto moto sportas“ įsitvirtino trečioje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas