Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šoninio slydimo varžybos pirmą kartą vyksta Palangoje

Palangoje, „ENEOS 1006 km“ lenktynių savaitgalio metu, vyksta ne tik žiedinės lenktynės. Ketvirtadienio vakarą trasą okupavę „drageriai“ ir „drifteriai“. Pirmieji susirinko paprastoms varžyboms, o antrieji – varžytis „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etape.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį šoninio slydimo profesionalai susirinko treniruotėms, o varžybos vyks penktadienį.

Trasa ant Palangos ir Kretingos sankirtos viaduko šoniniam slydimui pritaikyta pirmą kartą. Treniruotės pradžioje dalyviai jautėsi nedrąsiai – dažnas dėl atsargumo darė klaidas.

Tačiau kai dalyviai apsiprato prie trasos, vaizdų netrūko. Dūmų užsklandos buvo matyti iš Palangos, o pradėjus praktikuotis porinius važiavimus, žiūrovai aikčiojo iš nuostabos.

Dalyvių sąrašas, vos paskelbus apie varžybas Palangoje, užsipildė greitai – čia dalyvauja visa Lietuvos šoninio slydimo grietinėlė. Tai šalies „drifto karalių“ vardus iškovoję Evaldas Kovalenka, Andrius Vasiliauskas, Andrius Čibirka bei Timas Simniška, ar kiti įspūdingus automobilius vairuojantys vyrai.

Bene įdomiausia šiame sporte yra tai, jog visi automobiliai yra itin galingi. Silpniausia mašina čia – Tomo Makarevičiaus „Nissan 200SX“, išvystanti apie 320 AG. Pavyzdžiui, A.Vasiliausko BMW 3 išvysto 1 030 AG ir 1 120 Nm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas