Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Srauni upė per plauką nenusinešė vieno Dakaro lyderių šturmano

Trečioje vietoje Dakaro ralyje važiavusio Leonido Novitskiy šturmanas Konstantinas Zhiltsovas vienuoliktą maratono greičio ruožą atsimins ilgai. Ne tik dėl to, kad šis buvo nutrauktas dėl didžiulių liūčių ir jų sukeltų potvynių vos pradėjus važiuoti automobiliams. Vienas pirmųjų važiavęs rusų su MINI ekipažas neįvertino sraunios upės grėsmės ir bandė ją kirsti. Nesėkmingai.
Dakaras: dėl potvynių ir liūčių sustabdytas etapas
Dakaras: dėl potvynių ir liūčių sustabdytas etapas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Upė Dakaras Ralis

Rusai pateko į nepavydėtiną situaciją: keliems ekipažams sėkmingai pervažiavus upę, srovė joje staiga pasidarė keliskart stipresnė. L.Novitskiy bandė ją pervažiuoti, tačiau viduryje upės dėl pakilusio vandens lygio užgęso. Šturmanas K.Zhiltsovas bandė išlipti iš automobilio, tačiau jį, kaip ir patį automobilį, bematant nunešė didžiulė srovė.

Automobilis nuplaukė nedaug – atsitrenkė didelį akmenį ir sustojo. Tuo tarpu K.Zhiltsovas srovės buvo nuneštas tolėliau ir, kaip pasakojo pats, plaukė virš šimto metrų. 

Organizatoriai šiuo metu svarsto, kaip įvertinti vairuotojų pasiekimus vienuoliktame greičio ruože. Nei vienas automobilių ekipažas jo įveikti nesugebėjo, tad lenktynininkų šiame etape pasiekti rezultatai tarpiniuose sektoriuose gali būti anuliuoti. Tokiu atveju automobilių įskaita nepakistų nuo 10 etapo.

L.Novitskiy teigė besitikintis, kad 11 etapas nebus įskaitytas. Po dešimtojo jis žengė trečioje vietoje, o vienuoliktame savo poziciją dėl potvynių gerokai pablogino. Jeigu rezultatai nebus anuliuoti, rusas sakė rašysiantis apeliaciją.

Dakaro ralio dalyviai panašioje situacijoje jau buvo atsidūrę aštuntame etape šeštadienį. Tada trasą spėjo įveikti dauguma motociklininkų ir keturračių vairuotojų bei keturi automobiliai. Organizatoriai tada nusprendė visiems nefinišavusiems automobilių klasės dalyviams įskaityti paskutinio tądien finišą pasiekusio prancūzo Stephane'o Peterhanselio laiką.

Interviu su K.Zhiltsovu žiūrėkite vaizdo siužete (rusų k.)

VIDEO: Novickio sturmanas vos nenuskendo Dakare

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento