Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 02 /19:18

Rokas Baciuška finišavo šeštas, Tomas Jančys – 18-as

Pirmasis rimtas Dakaro ralio greičio ruožas prasidėjo sekmadienį. Dalyvių laukė 333 kilometrai daugiausiai smėlėtos trasos, kurią per naktį gerokai praplovė stiprus lietus. Tai nesutrukdė lietuviams parodyti gerų rezultatų – motobagį vairuojantis Rokas Baciuška pirmąją dieną finišavo šeštas, o Tomas Jančys, važiuojantis su Irmantu Bražiūnu, pretenduoja į dvidešimtuką.

Liūtys nesutrukdė

Po liūčių trasoje atsirado daug pavojingų vietų, kurias Dakaro sporto direktorius Davidas Castera pats tikrino ir tverė pavojingiausias trasos vietas, o taip pat ir smėlis tapo gerokai klampesnis.

Po lietingos nakties sudėtingomis sąlygomis prasidėjusi diena netrukdė lietuviams lėkti – Rokas Baciuška jau antrame kelio taške užfiksavo penktą greičiausią laiką tarp motobagių.

Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu pirmame kelio taške buvo dvidešimti, o nuo 19 vietoje važiuojančio ekipažo juos skiria vos 21 sekundė.

Įpusėjus greičio ruožui, R.Baciuška užtikrintai važiuoja šeštoje pozicijoje.

Šeštajame kelio taške R.Baciuška vis dar užtikrintai laikėsi šeštoje pozicijoje, o T.Jančio ekipažas kopė rezultatų lentelėje aukštyn – šeštame kelio taške jie jau 18 pozicijoje.

Finišavo aukštoje pozicijoje

R.Baciuška su ispanu Oriolu Mena, važiuojantys „Can-Am“ motobagiu, pasiekė pirmojo greičio ruožo finišą – Dakaro ralio debiutantas šiandien buvo labai greitas ir, pagal preliminarius rezultatus, užėmė šeštąją poziciją motobagių įskaitoje.

„Pirmas tikras Dakaro greičio ruožas įveiktas. Viskas buvo gerai iki paskutinės dalies kur visi klaidžiojo. Mes lyg nepasiekėm vieno kontrolės punkto. Kol kas 6 vieta šiandien ir 6 vieta bendrai. Žiūrėsime kaip ten bus su tuo nelaimingu punktu“, – teigė R.Baciuška po finišo.

Sekmadienio greičio ruože nugalėjo Lenkijos ekipažas A.Domžala ir M.Martonas.

T.Jančys, preliminariais duomenimis, finišavo 18-as.

„Labai norėjom finišuoti su šviesa, bet likus 80 km pasiklydom, paklaidžiojom, tada diržas nutrūko, dar keletą minučių praradom. Tačiau net jeigu ir viskas gerai, tai turbūt jau sutemus važiuotume. Bet geras veiksmas, viskas nauja“, – jau bivake juokėsi Tomas.

Paklydo jie ten pat, kur klaidžiojo ir kiti Dakaro dalyviai. O svarbiausias sekmadienio tikslas buvo – rasti kuo kietesnio smėlio.

„Mes jau žinome šito bagiuko ribas, per tokį smėlį greičiau ir nepavažiuosi, daugiausia turbūt 110 km/val. esam išspaudę“, – sakė T.Jančys.

Visas naujienas apie Dakaro ralį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas