Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Storent Racing Team“ ekipa įvardijo, kuo išskirtinis bus trečiasis „Perimetro“ etapas

Jau ateinantį savaitgalį, rugsėjo 4-5 dienomis Pabradės poligone karinę techniką pakeis bekelės lenktynėms skirti visureigiai. Čia įvyks trečiasis „Lithuanian Baja – Perimetras“ etapas, prie starto subursiantis greičiausius mūsų šalies „Rally Raid“ automobilių sporto šakos ekipažus. Čia startuos ir „Storent Racing Team“ ekipos duetas – Justinas Putys ir Valdemaras Milaševskis, rašoma pranešime.
„Storent Racing Team“
„Storent Racing Team“ / Komandos nuotr.

Penktadienį visi dalyviai jau atvyko į renginio vietą, kur jų laukia standartiniai formalumai – administracinė komisija ir techninis automobilių patikrinimas.

„Storent Racing Team“ ekipos vairuotojas Justinas Putys tikina, kad dėl patikros procedūrų ekipa rami – jų visureigis „Mitsubishi Pajero Evolution“ visiškai paruoštas. Tiesa, komanda kaip visuomet dirbtuvėse laiką leido iki paskutinės dienos.

„Tikrinome visus mazgus, bet kaip visuomet, kaip studentams viskas gaunasi paskutinę valandą. Tačiau automobilis paruoštas. Neturėjome daug darbo, nes per praėjusį etapą nieko neapgadinome. Dabar tiesiog viską peržiūrėjome ir atlikome šiokius tokius patobulinimus, susijusius su saugumo įranga“, – sakė Justinas Putys.

Komandos nuotr./Justinas Putys
Komandos nuotr./Justinas Putys

Šeštadienį dalyvių lauks trys greičio ruožai, kuriais jie iš viso turės per 150 kovinių kilometrų.

Komandos vairuotojas tvirtina, kad šis etapas kariniame poligone Pabradėje bus itin išskirtinis. Jei kituose etapuose dalyviai lenktyniaudavo miško keliais, tai šįkart jų lauks kiek kitokios sąlygos. Anot Justino Pučio, būtent poligonuose įrengtų trasų charakteristika kelia gerokai didesnes užduotis tiek vairuotojui, tiek šturmanui.

„Poligonuose visuomet būna sudėtingesnė nei įprastai navigacija. Be to, pati trasa yra labai specifinė. Labai didelės duobės, labai intensyvus jų kiekis – duobė po duobės. Technikos pranašumas ten tikrai daug lemia. O jei ne duobės, tai yra daug klampaus smėlio. Žodžiu, laukia labai sunkios varžybos tiek šturmanams, tiek vairuotojams, tiek pačiai technikai.

Labai intensyvi kova bus ir todėl, kad dalyvių sąrašas šįkart vėl tikrai ne prastas. Atvažiuoja Edvinas Juškauskas su Dakaro „Toyota Hilux“, vėl reikės kovoti su Vaidotu Paškevičiumi ir jo „Bite“. Visi labai rimti, labai aukštas lygis“, – kalbėjo Justinas Putys.

Pasak Justino Pučio, „Storent Racing Team“ komandos tikslas šiose varžybose – išlaikyti šiuo metu sezono rikiuotėje turimas pozicijas. Jo ir šturmano Valdemaro Milaševskio duetas po dviejų etapų klasifikuojamas trečioje „Sport“ įskaitos vietoje. Nuo antrosios vietos juos skiria vos 14 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai