Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė rengiasi neįprastai rokiruotei Zarasuose

Jau penktąjį kartą „300 Lakes Rally“ lenktynėse dalyvausianti profesionali šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė šiemet persės į kairę automobilio pusę. „Sėdėsiu kairėje ir šturmanausiu. Kaip taip įmanoma? Viskas įmanoma, kai vairas – dešinėje pusėje!“, - juokiasi A.Vičkačkaitė, kuri šiemet ralio trasoje varžysis dešiniavairiu automobiliu.
Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė
Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė / „TaT Designs“ nuotr.

Šturmanė pasakoja, jog pasiūlymo lenktynėse dalyvauti su Didžiosios Britanijos keliams pritaikytu dešiniavairiu automobiliu sulaukė visiškai netikėtai.

„Savaitgalį Zarasuose vyksiančiame „300 Lakes Rally“ šiemet turėjo startuoti brolių Drew ir Michael Hollands ekipažas iš Jungtinės Karalystės. Tačiau dėl keltų kompanijos darbuotojų streiko Didžiojoje Britanijoje brolių tandemas nespėjo sulaukti jų lenktyniniam automobiliui skirtų detalių. Tuomet aš gavau pasiūlymą iš jųdviejų tėčio, profesionalaus lenktynininko Dave Holland, kuris pakvietė lenktynių trasą Zarasų apylinkėse įveikti kartu.“

„300 Lakes Rally“ – nebe pirmosios brito Dave Holland lenktynės Lietuvoje. Patyręs automobilių sporto profesionalas išmėgino jėgas ir ilgų distancijų žiedinių lenktynių trasoje Palangoje.

Dariaus Kibirkščio/Fotodarius.lt nuotr./Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė
Dariaus Kibirkščio/Fotodarius.lt nuotr./Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė

Jis nuolat lenktyniauja Belgijos, Airijos, Jungtinės Karalystės raliuose, tačiau, kaip pats teigia, nauji iššūkiai visuomet vilioja apsilankyti vis kitose šalyse organizuojamose ralio šventėse. Svečias neabejoja, kad šeštus metus iš eilės Zarasų kraštą garsinanti įspūdinga automobilių sporto šventė taps dar vienu ryškiu įrašu gausioje lenktynininko biografijoje.

Ne kartą „300 Lakes Rally“ lenktynėse ant prizininkų pakylos lipusi šturmanė A.Vičkačkaitė-Lauciuvienė pripažįsta, jog šįkart prieš lenktynių startą kiek nerimauja.

„Šturmanauti anglų kalba jau yra tekę, tad dėl kalbinių skirtumų nesijaudinu. Tačiau šiek tiek neramu dėl neįprastos pozicijos, visgi, sėdėsiu kairėje pusėje, kas yra tikrai labai neįprasta“, – sako šturmanė.

A.Kubaičio nuotr./„Dulkėtais keliais – dėl vaiko širdies“
A.Kubaičio nuotr./Ekipažo automobilis

Sportininkė kartu su komanda į Zarasus išvyko trečiadienį vakare. Jau sutemus artėjančio savaitgalio automobilių sporto sostinę pasiekė ir daugiau dalyvių. Iš viso „300 ežerų ralyje“ prie starto linijos ketina išsirikiuoti beveik šimtas ekipažų. 

Ketvirtadienį nuo ankstaus ryto jų lauks administracinė komisija ir kitos procedūros bei susipažinimas su trasa. Po pietų prasidės pajėgiausių dalyvių laisvosios treniruotės, po kurių jie išmėgins tarpusavio jėgas kvalifikaciniame greičio ruože. Iškilmingas lenktynių atidarymas numatytas penktadienį, 16 val., pagrindinėje Zarasų miesto aikštėje greta Savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?