Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sutvarstyta ranka, bet vis tiek Dakare: Gelažninkų komandos vadovas namo net nesiruošia

Jonas Raudeliūnas ranką stipriai susižeidė Dakarui net neprasidėjus. Jis pateko į ligoninę, buvo skubiai operuotas. Tačiau po dienos kitos Gelažninkų komandos vyriausiasis mechanikas vėl lyg niekur nieko sukinėjosi bivake ir dirbo savo darbą. Gal ne visai taip, kaip yra įpratęs, bet vis tiek – namo jis anksčiau laiko nesiruošia.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Žinia apie tai, kad J.Raudeliūnas stipriai susižeidė rankos pirštą, pasirodė sausio 2 dieną. Emilija Gelažninkienė tuomet pasakojo, kad nelaimė nutiko, kai mechanikai ketino nuimti bagio aušinimo ventiliatorių. Staiga daiktas krito, o Jonas Raudeliūnas jį nesėkmingai bandė pagauti. Pirštas pakliuvo ten, kur nereikia, ir buvo sužalotas.

„Jonas dabar laukia operacijos. Gydytojai sukviesti iš JAV, kitų šalių, ligoninė sutvarkyta, visi puikiai kalba angliškai. Laikome visi kumščius, kad Jonas greičiau pasveiktų. Aišku, pasveiks negreit, bet svarbiausia, kad pirštas funkcionuotų.

(…) Mes turime keturis mechanikus. Jonas kaip komandos vadovas, prižiūri mechanikų darbą. Kažkaip išsiversime dabar be jo, bet svarbiausia, kad Jono pirštas funkcionuotų ateityje“, – pasakojo Emilija Gelažninkienė.

Po kelių dienų pats Jonas sako, kad iš ligoninės jį išleido ketvirtadienio pavakarę, bet tam tekę pasirašyti dokumentus: „Pasirašiau, kad esu kvailas, durnas ir suprantu, ką darau, bet pasirašiau, kad noriu būti tarp savų, tai paleido. Prirašė daug vaistų, turiu nueiti į medikų palapinę susilašinti lašinę ir tablečių pilną maišą turiu. Taip ir gyvenam.“

Vis dėlto geros nuotaikos Jonas nepraranda, nors ir pripažįsta – galėtų būti ir geriau.

„Gaila, žinoma, kad taip įvyko, bet taip jau yra“, – tik gūžtelėjo pečiais.

Tačiau gera nuotaika neužgožia to, kas jam nutiko. Trauma išties rimta – ventiliatoriaus detalė prapjovė kairės rankos nykštį išilgai, sulaužė kelis kaulus, prapjovė sausgyslę.

„Iš pradžių keletą slaviškų žodžių garsiai pasakiau, bet maniau, tik įsipjoviau. Bet kai pamačiau tą pirštą, tai kita ranka užspaudžiau ir į kojas pas medikus. Vietiniai medikai tik pamatė – oi, uždarė ir išvežė į ligoninę. Ten net nustebino – daktarai geri, dauguma mokėsi Europoje, gana gerai šneka angliškai. Tikrai labai gera priežiūra buvo. Be to, kas aplinkui, viskas buvo gerai“, – pasakojo J.Raudeliūnas.

Kol kas operuotą vietą dar reikia perrišinėti, maždaug po trijų savaičių bus galima pradėti judinti.

Tačiau svarbiausia neprarasti geros nuotaikos – paklaustas, ar po pusmečio jau galės dalyvauti rankų lenkimo čempionate, Jonas nusijuokė ir parodė dešinę ranką: „Tai nors šiandien.“

O kol kas jis tinginiauti nenusiteikęs, dirba. To darbo būsią tiek, kiek jo duos Gelažninkų ekipažas ir motociklininkas Modestas Siliūnas.

Šis interviu įvyko dar iki to, kai prologe taranuoti kito bagio Emilija ir Arūnas kelis kartus vertėsi. Tad darbo mechanikai turėjo labai daug jau pirmą vakarą, tačiau viską padarė ir ekipažas važiuoja toliau.

Kas jiems nutiko, plačiau skaitykite čia: Pamatykite: taip Dakaro prologe vertėsi Gelažninkų ekipažas, kurį taranavo prancūzai.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: po smūgio susiūtas E.Gelažninkienės bagis, V.Žalos gudravimai, A.Paliukėno šeimos saitai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas