Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi penktojo Dakaro ralio etapo įvykiai

Penktoji Dakaro diena lietuviams buvo kur kas sėkmingesnė. Visi ekipažai išlaikė ar pagerino savo pozicijas bendroje rikiuotėje. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais šios dienos įvykiais.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza testuoja automobilį prieš Dakarą
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza testuoja automobilį prieš Dakarą / Vytauto Dranginio nuotr.

Arūnas Gelažninkas ir toliau dominuoja „vienišių“ klasėje

Arūnas Gelažninkas finiše šiandien ne tik išsaugojo, bet ir dar labiau sustiprino savo poziciją „Original by Motul“ klasėje. Šiandien jis daugiau nei šešiomis minutėmis aplenkė čeką Milaną Engelį, kuris visą greičio ruožą lipo Arūnui ant kulnų ir „vienišių“ klasėje yra antras. Preliminariais skaičiavimais, po šios dienos tarpas tarp sportininkų išaugs iki beveik 20 minučių.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Rokas Baciuška išlaikė pozicijas

Rokas Baciuška šios dienos finišą pasiekė penktoje vietoje. Nuo pirmosios vietos šiame greičio ruože lietuvį skyrė vos 11 min. ir 21 sek. Po tokio, išties sėkmingo pasirodymo lietuvis bendroje rikiuotėje dar labiau įsitvirtino greičiausiųjų penketuke.

Plačiau apie tai skaitykite čia

16-oje vietoje finišavęs Vaidotas Žala beldžiasi į dešimtuką

Šiandien po finišo Vaidotas Žala už nepriekaištingą darbą ypatingai dėkojo savo šturmanui Paulo Fiuza. Ekipažas šiandien finišavo 16-oje vietoje ir dabar po penkių greičio ruožų juos nuo lyderių dešimtuko skiria vos 51 sekundė.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Lietuviai su sunkvežimiu toliau maloniai stebina tempu

Šiandien vėl tarsi ant sparnų skrido „ConnectPay Racing“ trijulė – Vaidotas Paškevičius, Slavomir Volkov ir Tomas Gužauskas. Jie vienu metu šiame greičio ruože buvo pakilę net iki aštuntosios vietos. Finišą komandai pavyko pasiekti vienuoliktoje vietoje. Toks debiutuojančios Lietuvos komandos tempo stabilumas išties džiugina.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

„Audi“ vėl turėjo problemų

Šiandien ispaną Carlosą Sainzą sustabdė jo „Audi“ amortizatoriaus problemos. Su analogišku gedimu vakar susidūrė kitas „Audi“ pilotas Stephane`as Peterhanselis, kurio vaidmuo likusiame Dakare jau bus tik detalių vežėjas komandos draugams.

Būtent taip ir atsitiko šiandien. Sustojęs prie Carloso Sainzo jis atidavė savo amortizatorių pastarajam ir pats liko laukti komandos sunkvežimio. Nepaisant to, Carlosas Sainzas vistiek prarado apie valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas