Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi vienuoliktojo Dakaro ralio etapo įvykiai

Vienuoliktasis Dakaro ralio etapas nepagailėjo įvykių. Ne visiems lietuviams čia pavyko išlaikyti ar pagerinti turėtas pozicijas. Kviečiame susipažinti su esminiais priešpaskutinės lenktynių dienos epizodais.
Penktasis Dakaro greičio ruožas, Rokas Baciuška
Penktasis Dakaro greičio ruožas, Rokas Baciuška / Egidijaus Babelio nuotr.

VISOS DAKARO NAUJIENOS IR REZULTATAI

Trečias finišavęs Rokas Baciuška patyrė incidentą su lenku Aronu Domžala

Rokas Baciuška, trečiadienį laimėjęs bagių įskaitą, startavo prieš visus sunkvežimius, bet jie netrukus lietuvį pasivijo, nes gali išvystyti didesnį maksimalų greitį. Dėl to tauragiškiui jau pirmoje lenktynių dalyje teko ryti dulkes ir su jomis kankintis nuolatos.

Be to, lietuviui teko lenktyniauti su lenku A.Domžala, o vienoje kopos viršūnėje su priešininku netgi įvyko nedidelis kontaktas. Nei vienas bagis nenukentėjo, tad viskas baigėsi laimingai.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Vaidotas Žala prarado laiką dėl pusašio gedimo

Vienuoliktajame greičio ruože gedimo sustabdytas „Teltonika Racing“ komandos ekipažas, Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza, prarado nemažai laiko, o galutinėje dienos rikiuotėje užėmė 37-ąją vietą.

Sportininkai įsitikino, kad nusisukusio pusašio keitimas sustojus dykumoje – ne pats lengviausias darbas: net ir sparčiai judėdami tam sugaišo mažiausiai pusvalandį.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Gedimų stabdoma „ConnectPay Racing“ komanda iškrito iš TOP10

Po dešimties Dakaro greičio ruožų į greičiausių sunkvežimių dešimtuką patekusi Lietuvos komanda „ConnectPay Racing“ vienuoliktame greičio ruože susidūrė su sunkumais.

Kelias dienas iš eilės smulkiais technikos kaprizais pasižymėjęs jų sunkvežimis šįkart sugedo rimčiau – dykumoje teko stoti ilgam remontui. Čia komanda sugaišo bene pusantros valandos. Trijulė finišą pasiekti sugebėjo, tačiau vėl smuktelėjo į vienuoliktą klasės vietą.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Arūnas Gelažninkui pergalė „vienišių“ įskaitoje jau pasiekiama ranka

Priešpaskutiniame greičio ruože Arūnas Gelažninkas („Orion Dakar Team“) „Original by Motul“ klasėje liko 5-as (tačiau vis dar išlaiko pirmąją vietą po visų važiavimų). Bendroje motociklininkų įskaitoje lietuvis šįkart atvažiavo 41-as.

„Greičio ruožą pradėjau pilnu pajėgumu, bet vėliau sąmoningai padariau sprendimą tempą sulėtinti, kuomet pamačiau vieną stovintį motociklą sugedusiu varikliu“, – įspūdžiais dalinasi Arūnas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

„Heston Airlines“ artėja prie „Dakar Classic“ dešimtuko

„Heston Airlines“ ekipažas lenktyniaujantis „Dakar Classic“ įskaitoje, ketvirtadienį sėkmingai įveikė specialius ruožus ir absoliučioje įskaitoje pakilo į 11 vietą.

„Greičio ruožai buvo įdomūs, nors ir nelengvi. Daugelyje trasos vietų teko išspausti iš mūsų senutės viską, ką ji gali. Be trečios pavaros negaliu stabdyti posūkiuose, nes prarasiu greitį. Tad trajektorijas piešėme per akmenis, krūmus“, – pasakoja Valdas Valiukevičius.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas