Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarp žiedo motociklų – ir automobilių šoninio slydimo pasirodymas

Savaitgalį „Nemuno žiede“ asfaltą vėl gludins motociklų treniruočių „Autogidas.lt – Vrooam Oil Track Attack“ ir mėgėjų lenktynių „Vrooam Oil Trophy 2015“ dalyviai. Susirinkusieji galės stebėti ne tik 110 motociklų manevringumą ir azartą, bet ir vieno perspektyviausių Lietuvos „drifterių“ Džiugo Matusevičiaus pasirodymą.
„Vrooam Oil Trophy 2015“ Piarnu trasoje
„Vrooam Oil Trophy 2015“ Piarnu trasoje / „Coffee Racers“ nuotr.

„Smagu, kad mūsų renginiai tampa vis spalvingesni. Norime, kad jie padėtų populiarinti šį užsiėmimą Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse.

Kam lenktyniauti gatvėje, jei tai galima legaliai padaryti čia, kur garantuojamas ne tik žiūrovų dėmesys, bet ir dalyvių priežiūra.

Tai suteikia tinkamiausią erdvę naujų potencialių sportininkų gimimui bei prisideda prie motociklizmo saugumo – kam lenktyniauti gatvėje, jei tai galima legaliai padaryti čia, kur garantuojamas ne tik žiūrovų dėmesys, bet ir dalyvių priežiūra.

Be to, dalyviams suteikiamos visos galimybės mokytis“, – sako renginius organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Anot jo, šįkart sporto klubo „Coffee Racers“ atstovai ketina daugiau dėmesio skirti pradedantiesiems – jų laukia sportininkų patarimai bei mokymai.

Renginio programoje žiūrovams siūloma ir daugiau įdomybių – po 12.30 įvyksiančio „Drift Taxi“ pasirodymo, vyks „Lėčiausio motociklo“ rungtynės, 14.15 pasirodys motociklų akrobatai Virginijus Žilinskas ir Paulius Labanauskas. Mėgėjų čempionatas prasidės 17 val.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

Tarp treniruočių ir lenktynių dalyvių vėl laukiami kaimyninių šalių atstovai – latviai, lenkai, pastarieji, kaip ir pernai, ypač įnirtingai kovoja dėl „Vrooam Oil Trophy“ čempiono vardo. Tai bus trečiasis iš aštuonių čempionato etapų.

Treniruotės „Nemuno žiede“ Kačerginėje prasidės 10 val. ir truks iki 18 val. Renginio metu šalia trasos budės greitosios pagalbos automobilis, veiksmą trasoje iš bokštelių stebės profesionalūs klubo „Startas“ teisėjai. Kaip visada „Coffee Racers“ nariai prieš važiavimus dalyviams rengs saugumo instruktažus, taip pat visiems norintiesiems duos motociklo valdymo patarimų.

Gintarės Palubinskaitės nuotr./Džiugas Matusevičius
Gintarės Palubinskaitės nuotr./Džiugas Matusevičius

Į trasą bus leidžiami tik techniškai tvarkingi motociklai, o vairuotojai turės vilkėti odinę arba tekstilinę motociklininko aprangą, šalmą, batus ir pirštines. Vienu metu trasa gali važiuoti tik tam tikras skaičius motociklų, todėl visi norintys dalyvauti renginyje skirstomi į grupes.

Jei anksčiau užtekdavo trijų grupių, dabar pagal žiedo rato įveikimo laikus formuojamos jau keturios grupės motociklininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas