Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti kartodrome surengtas vaikų namų auklėtinių turnyras

Gegužės 25 dieną „Plytinės“ kartodrome Vilniuje surengtas penktasis paeiliui signataro Egidijaus Bičkausko kartingo turnyras, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai, kuriame varžėsi į finalą patekę šalies 36 vaikų globos namų auklėtiniai.
Vaikų globos namų kartingo turnyras
Vaikų globos namų kartingo turnyras / Plytinės kartodromo nuotr.

„Džiaugiuosi, jog nors kartą metuose šios puikios iniciatyvos dėka galime dovanoti tokią iškilią  šventę vaikams, kuriems jos labiausiai reikia ir kuri, kaip sako patys jos dalyviai, jų atmintyje išlieka ilgiausiai, – šeštadienio rytą atvykęs į kartingo turnyrą kalbėjo kadenciją baigęs šalies Prezidentas Valdas Adamkus, linkėjęs jo dalyviams aštrios, uždegančios kovos, o arenos šeimininkams – kad 46-ąjį gimtadienį švenčiančiame „Plytinės“ kartodrome niekad nenutiltų variklių gausmas ir kad ši arena taptų tikra jaunimo meistriškumo kalve.

Turnyrą stebėjusi lygių galimybių kontrolierė, pavaduojanti vaiko teisių apsaugos kontrolierę, Aušrinė Burneikienė ir kartodromo vadovas Darius Jonušis pasidžiaugė prieš penketą metų  neabejingo automobilių sportui, kartodrome vykstančių renginių nuolatinio svečio ir dalyvio, signataro E. Bičkausko iškelta iniciatyva surengti turnyrą vaikų namų auklėtiniams. Ji ne tik prigijo, bet ir subujojo, kasmet atsiranda daugiau rėmėjų, norinčių prisidėti prie šios kilnios misijos.

„Ar turime daug renginių, kurių dalyviai kartodromo takeliuose laimėtų tiek prizų, tame tarpe europarlamentarų įsteigtus prizus – įstabias keliones po Europą, – tardamas „ačiū“ jiems ir kitiems renginio rėmėjams klausė D. Jonušis, nepamiršęs padėkoti šiemet prie renginio organizavimo aktyviai prisidėjusiai kaimo sporto ir kultūros asociacijai „Nemunas“, Lietuvos policijai ir Policijos departamentui prie VRM, „Paroc“, Lietuvos krepšinio federacijai, vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai ir kitiems.

Plytinės kartodromo nuotr./Vaikų globos namų kartingo turnyras
Plytinės kartodromo nuotr./Vaikų globos namų kartingo turnyras

Na, o patiems vaikų namų auklėtiniams labai patiko ne tik saldūs prizai, bet ir kiekvienam čia pat įteikta, gražiai įrėminta visų turnyro dalyvių nuotrauka, padėsianti ilgiau atmintyje išsaugoti nepakartojamą šios šventės nuotaiką.

Tačiau euforija bematant nuslūgo kai prasidėjo turnyro batalijos. Jos buvo tikrai kovingos ne vien dėl nugalėtojų laukiančių įspūdingų, dažnam nė nesisapnavusių prizų.

Išdalijęs prizus ir pasveikinęs nugalėtojus ir prizininkus, turnyro iniciatorius E. Bičkauskas padėkojo visiems, padėjusiems surengti šią tradicinę šventę vaikams ir išreiškė viltį, jog ir kitais metais „Plytinės“ kartodrome nestigs nei kovos azarto, nei prizų.    

Buvo išrinktas ir apdovanotas ir azartiškiausias turnyro dalyvis, ir karščiausia palaikymo komanda, kuriais tapo Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namų auklėtiniai

TURNYRO PROTOKOLAS

FINALAS. Vaikinai 12-14 metų.

1. Egidijus Porozovas     – Beižionių vaikų globos namai
2. Tomas Aleksandravičius – Vėliučionių vaikų socializacijos centras
3. Oskaras Nargėla –  Utenos vaikų globos namai

FINALAS. Vaikinai 15-16 metų.

1. Deividas Taparauskas – Paparčių šv.Juozapo vaikų globos namai
2. Jonas Liudvinaitis – Kauno savivaldybės vaikų globos namai
3. Sergej Čečurov – Vilniaus Minties vaikų socialinės globos namai

FINALAS.  Merginos

1. Andželika Petkevičiutė – Vilniaus vaikų socialinės globos namai ,,Gilė“
2. Laura Liudvinaitytė – Kauno savivaldybės vaikų globos namai
3. Aliona Jakubovskaja – Visagino paramos vaikui centras

Superfinalas

1. Deividas Taparauskas – Paparčių šv.Juozapo vaikų globos namai
2. Egidijus Porozovas     – Beižionių vaikų globos namai
3. Sergej Čečurov – Vilniaus Minties vaikų socialinės globos namai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas