Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tauras Tunyla: „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse dalyvauju, nes čia mažai „marozų“

Gegužės karštis, negailestinga trasa, nutrintos brangios padangos ir milijonus nervinių ląstelių kainuojančios lenktynės. Su tokiais iššūkiais susiduria „Autoplius Fast Lap“ lenktynių dalyviai. Artėjant didžiausiam serijos renginiui paklausėme jų, kurių galų jie tai daro.
Trofėjumi džiaugiasi Tauras Tunyla
Trofėjumi džiaugiasi Tauras Tunyla / Edgaro Buiko nuotr.

Senos svajonės įgyvendinimas

„Autoplius Fast Lap“ kaip ir visas automobilių sportas kol kas negali pasigirti dailiosios lyties dalyvių gausa. Kaunietė Kristina Sabūnienė stengiasi nepraleisti nei vienų lenktynių, o šiemet dėsis šalmą ir pati išvažiuos į trasą. Ji iškart prisipažįsta – tai senos svajonės išsipildymas.

Liko 8 dienos, todėl laukiu nesulaukiu starto

„Visada mėgau palakstyti Kačerginės „Nemuno žiede“, nuolatos dalyvaudavau įvairiose kartingų varžybose, taigi trasoje visiška naujoke nesijaučiau. Liko 8 dienos, todėl laukiu nesulaukiu starto. Man tai yra svajonės įgyvendinimas ir savęs išbandymas visomis prasmėmis“, – pasakoja žavi pašnekovė.

Jau dabar tituluojama greičiausia mama Lietuvoje, K. Sabūnienė prisimena, kad jos svajonė augo tokiu pačiu greičiu kaip „Autoplius Fast Lap“ lenktynės. Kažkada įskilusi kibirkštėlė įžiebė tikrą norų liepsną.

Aistės Kirsnytės nuotr./Kristina Sabūnienė
Aistės Kirsnytės nuotr./Kristina Sabūnienė

„Su „Autoplius Fast Lap“ kompanija susipažinti teko labai seniai. Dar 2008 metais tai tebuvo tiesiog idėjinis draugų pasivažinėjimas Kačerginėje. Buvo gera matyti kaip metai po metų tas pasivažinėjimas tampa didžiuliu renginiu, pritraukiančiu daug dalyvių bei žiūrovų. Kiekvienais metais, atvykus į pirmą etapą, jausdavau kaip renginys paaugo, dalyviai stebino galingesne technika, o vairavimo įgūdžiai tapo vis geresni“, – pasakoja už savaitės savo lenktynininkės karjerą pradėsianti kaunietė.

Be jokios abejonės į šį sportą ją galėjo įtraukti tik linksmoji „Helios Sport“ komanda. K. Sabūnienė su juoku prisimena, kaip gavo pasiūlymą atstovauti komandą. Juokus pakeitė treniruotės, o pašnekovė savo darbų sąraše uždėjo dar vieną varnelę.

„Automobiliais ir autosportu domiuosi daugiau nei 10 metų, todėl, tai buvo kažkas „wow“. Visgi „Autoplius Fast Lap“ kolektyvas vis sugebėdavo nustebinti įvairiomis naujovėmis. Dalyvauti čia svajojau jau labai seniai tačiau atsirasdavo svarbesnių prioritetų. Tiesiog šitą svajonę įtraukiau į savo būtinų padaryti darbų sąrašą ir laukiau tam tinkamo momento. Šia žiemą gavau itin netikėtą pasiūlymą dalyvauti „Autoplius Fast Lap“ su „Helios Sport“ komanda ir jų garaže esančiu „Peugeot 306“. Prisipažinsiu – iš pradžių tikrai negalėjau patikėti tuo, ką girdžiu ir maniau, kad jie juokauja. Vis dėlto iškart atšilus orams pradėjau treniruotes“, – dėdamasi pirštines treniruotėms, pasakoja K. Sabūnienė.

Kirilo Judakovo nuotr./Tauras Tunyla
Kirilo Judakovo nuotr./Tauras Tunyla

Geros atmosferos ir disciplinos derinys

Kalbama, kad vilnietis Tauras Tunyla išmoko važiuoti kartu, o tik paskui žengė pirmuosius žingsnius. Kad ir kaip ten bebūtų, šiemet startavęs naujoje klasėje su smagiu „VW Lupo“, jis pripažįsta, kad net ir sporte jam labai svarbi atmosfera. Būtent dėl šios priežasties jis metai iš metų suka ratus „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse.

„Tai yra geriausia ir finansiškai prieinamiausia platforma parodyti savo įgūdžius. Čia galima būti pamatytam bei įvertintam. Be jokios abejonės, atmosfera lenktynėse yra neįtikėtina“, – blizgindamas „Pakalikų“ lipdukus ant bolido pasakoja jis.

Piloto garažas yra netoli Vilniaus stoties. Jis džiaugiasi, kad kartas nuo karto iš čia gali ištrūkti ir gerai praleisti laiką „Autoplius Fast Lap“.

„Čia dalyvauju dar nuo 2011 metų. Jau tada supratau, kad žiūrovams čia ruošiamas nerealus renginys. Tik čia tiek daug gražių merginų, geros muzikos ir įdomių automobilių, pozityvių žmonių. Ir svarbiausia – mažai „marozų“, – juokiasi pašnekovas.

Vis dėlto jis pripažįsta, kad net ir itin linksmoje atmosferoje vyrauja tvarka. Kaip profesionaliam lenktynininkui, jam tai labai svarbu.

„Aš esu lenktynininkas. Lenktynėse man aplinka iš tiesų lemia labai daug. „Autoplius Fast Lap“ nėra „bardako“. Visi startuoja drausmingai ir tvarkingai. Pats renginys taip pat prižiūrimas pavyzdingai“, – sekundei nustojęs juokauti konstatuoja T. Tunyla.

Lino Bučinsko nuotr./Justas Gudavičius
Lino Bučinsko nuotr./Justas Gudavičius

Siekia rezultatų, bet rado ir draugų

Justas Gudavičius yra nusipelnęs „Street“ klasės dalyvis. Klasės pavadinimą jis supranta paraidžiui ir su savo greita, kieta ir aptakais apkarstyta „Mazda MX–5“ ne tik lenktyniauja, tačiau kiekvieną dieną važiuoja į darbą. Akivaizdu, kad jam svarbi automobilių kultūra, todėl būtent dėl jos dalyvauja „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse.

Man dalyvavimas čia reiškia, kad esu tarp žmonių, kurie mąsto panašiai kaip ir aš

„Manau, kad „Autoplius Fast Lap“ yra automobilių kultūros viršūnė Lietuvoje. Man dalyvavimas čia reiškia, kad esu tarp žmonių, kurie mąsto panašiai kaip ir aš, kuriems svarbūs tie patys dalykai ir kurie vertina ne tik rezultatą, bet ir pastangas“, – atsiprašydamas kaimynų už automobilio skleidžiamą garsą, pasakoja J. Gudavičius.

Pavažiavus toliau nuo gyvenamųjų namų, pašnekovas tampa drąsesnis ir atvirauja, kad „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse surado nemažai draugų.

„Autoplius Fast Lap“ suradau daug draugų. Čia visada gerai praleidžiu laiką ir tai leido man tobulėti bei pasiekti šiokių tokių rezultatų“, – šypsosi lenktynininkas.

Algirdo Venskaus nuotr./Indrė Senkutė
Algirdo Venskaus nuotr./Indrė Senkutė

Jaučiasi kaip šventėje

Indrė Senkutė pokalbio metu labai kukli ir rami. Vis dėlto, prisiminus kaip ji šaltakraujiškai lenkia net ir „alfa patino“ vardo vertus lenktynininkus, skaitytojai turėtų kiekvieną jos žodį priimti labai rimtai. Pati lenktynininkė iškart perspėja, kad trasoje ji gali būti tiksli, tačiau pats renginys jai labiau primena šventę.

„Šiose lenktynėse jaučiuosi kaip šventėje su būriu pašėlusių bendraminčių. Visada smagu čia sugrįžti. Taip pat gerai nuteikia sparčiai tobulėjantys vairuotojai. Kiekvienais metais jie įneša vis daugiau intrigos. Man tai varžybos, kurios palieka šypseną veide“, – pasakoja 5 kartos „VW Golf“ vairuojanti lenktynininkė.

I. Senkutė pabrėžia, kad „Autoplius Fast Lap“ jai taip pat asocijuojasi su puikiu organizacijos ir linksmybių deriniu.

„Autoplius Fast Lap“ dalyvauju, pirmiausia dėl puikios organizacijos! Ten dirba žmonės, kurie sukūrė ir išvystė nuostabias lenktynes. Lenktynėse visada puiki nuotaika, kuri jaučiama jau pildant registracijos paraišką ir baigiant apdovanojimais“, – prisimena mergina.

Algirdo Venskaus nuotr./Vaidotas Mitkus
Algirdo Venskaus nuotr./Vaidotas Mitkus

Daug dalyvių – saldesnės pergalės

Vaidotas Mitkus įkūnija visas įmanomas ir pripažintas vertybes: jis yra pavyzdingas dviejų vaikų tėvas ir vairuoja BMW. Tiesa, 1991 metų senučiukė „Kregždė“ iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip muziejaus vertas eksponatas, tačiau klaipėdietis skina pergales ir džiaugiasi jų saldumu.

Kai daug žiūrovų, tai ir lenktyniauti žymiai smagiau

„Autoplius Fast Lap“ man patinka, nes sugeba pritraukti daug žiūrovų, o kai jų yra daug, tai ir lenktyniauti žymiai smagiau. Tuo pačiu labai gerai nuteikia dalyvių gausa. Smagu, kai klasėje virš 10 dalyviu, tada ir laimėjimas saldesnis“, – atskleidžia tiesiai iš vakarinių kartingo varžybų grįžęs V. Mitkus.

Jis yra tos pačios linksmos „Helios Sport“ komandos narys. Atrodo, kad gera nuotaika turėtų būti užtikrinta, tačiau M. Mitkus pripažįsta, kad prie to ženkliai prisideda ir „Autoplius Fast Lap“.

„Renginyje puikus mikroklimatas, o organizatorių kolektyvas draugiškas ir malonus. Taip pat tarp dalyvių dar niekada nesutikau akiplėšų. Tikrai čia jaučiuosi patogiai“, – atvirauja jis.

„Autoplius Fast Lap“ nuotr./Arnas Stasevičius
„Autoplius Fast Lap“ nuotr./Arnas Stasevičius

Adrenalinas, benzinas ir geras laiko praleidimas

Daugelis gatvėse yra matęs įmonių lipdukais apklijuotus automobilius. Trasoje toks reginys atrodo išvis neįmanomas. Vis dėlto Arnas Stasevičius savo karjerą „Autoplius Fast Lap“ pradėjo būtent su tarnybiniu „VW Golf“. Nuo tada jis nebegali gyventi be lenktynių.

„Autoplius Fast Lap“ lenktynėse dalyvauju, nes renginį organizuoja ir jame dalyvauja daug puikiu žmonių. Aš labai mėgstu adrenaliną ir benzino kvapą. Kad ir kaip ten bebūtų, juk tai yra puikus laiko praleidimas“, – per ilgąją „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ susitikimo pertrauką kalbėjo A. Stasevičius.

Dabar jis lenktyniauja su trečios kartos BMW kupe. „Lietuvos ryto“ nesėkmė namų aikštelėje jo nei kiek nesutrikdė, nes dabar jo mintis sukasi tik apie automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas