Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokio drago dar nematėte: baisiausias pasaulio automobilis prieš troleibusą

Ar esate kada nors pralaimėję dragą troleibusui? Kad ir improvizuotą. Sankryžoje prie šviesoforo. Tikriausiai nesate. Bet šių metų ZIP FM laužas, baisiausias pasaulio automobilis „Fiat Multipla“ yra. Sutartoje vietoje, sutartu laiku žalioji „Mažulė“ prie starto linijos stojo prieš „Trollino 12“ troleibusą. Vieną iš trijų bandymų pralaimėjo.
„Fiat Multipla“ ir troleibuso dragas
„Fiat Multipla“ ir troleibuso dragas / ZIP FM nuotr.

„Techniniame pase parašyta, kad „Multipla“ gali pasiekti net 153 km/h. Tad maniau, kad laisvai sugrūsiu tą troleibusą. Vis dėlto, trasa buvo labai trumpa, o su įsibėgėjimu tiek trūlikas, tiek mūsų laužas, turi reikalų. Nebuvo taip paprasta“, – patirtį troleibusų parke prisimena ZIP FM dovanojamą bolidą vairavęs Timūras Augucevičius.

VIDEO: Dragas: Fiat Multipla vs troleibusas │ZIP FM

„Fiat Multipla“ susigrūmė su „Solaris Trollino 12“ – troleibusu, kuris gali susodinti net 39 keleivius. Juzefas, šio troleibuso vairuotojas, savo „arkliuko“ techninius parametrus apibūdino paprastai: „traukia gerai“.
„Multipla“ savo varžovui parametrais nenusileido. ZIP FM klausytojams siūlomas prizas – 1999 metų, 1,9 l kubatūros, 74 kw, startuojant net ant asfalto prasikasanti, šviežiai perdažyta „Mažulė“. Jos salone net 6 vietos, lyg mini troleibuse.

Tris „užvažiavimus“ sutarę transporto vairuotojai pergalės siekė negailėdami technikos. Pirmąjį raundą laimėjo „Mažulė“, antrąjį – troleibusas. Lemiamame, trečiajame drage, pergalę pačiupo Timūras ir jo „Mažulė“.

„Prie starto linijos „Mažulę“ vos užvedžiau. Pirmą važiavimą laimėjau net su užtrauktu rankiniu. Antrame kažkas nutiko, per vėlai ir per sunkiai startavau. Bet galų gale vis tiek aplenkiau tą troleibusą. Nuostabi patirtis,“ – džiaugėsi 100 metrų trasoje lenktyniavęs Timūras.

„Fiat Multipla“, kuria važiavo Timūras – pagrindinis ZIP FM projekto „Didžiausias Joninių laužas“ prizas. Seną, bet ypatingą automobilį galite laimėti užsiregistravę ZIP FM svetainėje, sulaukę laidų vedėjų skambučio ir atsiliepę fraze „Noriu Mažulės“.

Žaidimo finalas – birželio 23 dieną. Jame automobilio savininkas bus išaiškintas burtų keliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas