Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Jančys – apie Dakaro naujokų sindromą, baseiną per Naujuosius ir ankstyvą startą

Iki Dakaro ralio starto jau neliko nė paros, tad lietuviai aktyviai tvarkosi paskutinius formalumus Saudo Arabijoje. Viena iš šių metų komandų-naujokių, „Mediafon“, neslepia turėjusi šiek tiek, kaip sako motobagį vairuosiantis Tomas Jančys, „rūpestėlių“.

Dakaro naujienas sekite čia.

„Rūpestėlių – pavadinkime taip – buvo, pirmą kartą dalyvaujant naujoko sindromų, neaiškumų, klaustukų ir panašių dalykų. Sausio 1-ą daug pasikeitimų techniniame reglamente, atsirado FIA reikalavimai ir pan. Visą laiką buvo įtampa.

Tiek iš techninės, tiek iš administracinės pusės buvo toks klausimukas – nusileidus Džedoje pastebėjau, kad mano paso numeris nesutampa su esančiu vizoje, tai čia kiekviename žingsnyje irgi klausimai: „kodėl nesutampa, kodėl nesutampa?“ Bet iš tikrųjų nėra problemų, jeigu tos problemos yra sprendžiamos. Tai jau viską išsisprendėm, galim startuoti, esu visiškai ramus, viskas bus gerai“, – juokdamasis pasakojo Tomas.

Jo teigimu, kol kas nėra tiksliai aišku, kelintą valandą teks startuoti sausio 1-ąją, esą laukiama paskutinių žinių ir iš organizatorių.

„Sutinkant Naujuosius gal su kompanija simboliškai šoksime į baseiną ir eisime miegoti. Normaliai pamiegosime, kad rytoj būtume žvalūs ir laimingi ant podiumo. Kalbos nesu pasiruošęs, nes podiumas, mano manymu, ne tam yra skirtas, bet pastovėsim tikrai su šypsena ir su vėliavom, kad gražios nuotraukos pavyktų“, – šypsena nedingo nuo T.Jančio veido.

Dakaro gerbėjus Lietuvoje Tomas sveikino keldamas kavos puodelį ir linkėdamas „pozityvių metų bei superinės nuotaikos“.

Sau jis linkėjo laimės: „Man dabar laimės reikia, kad pravažiuočiau Dakarą. Visa kita turiu.“

Išbandęs savo jėgas skirtingose moto sporto šakose, T.Jančys šiemet nusprendė sėsti prie motobagio „Can-Am Maverick X3“ vairo ir su naujai suburta „Mediafon“ komanda šturmuoti sunkiausiomis varžybomis tituluojamą Dakaro ralį. Sausio 1-ąją jie startuos su Irmantu Bražiūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas