Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicinėse slalomo varžybose Tauragėje prie starto stojo ir jaunimas, ir senjorai

Vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Tauragėje buvo paminėta kasmetinėmis automobilių slalomo varžybomis. Prie starto linijos čia stojo kone 50 dalyvių – nuo penkiolikmečių iki aštuoniasdešimt metų sulaukusių automobilių sporto veteranų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Organizatoriai, automobilių sporto klubas „Gralis“ su vadovu Gediminu Maškausku priešakyje, varžyboms parinko automobilių stovėjimo aikštelę. Lėtas, pirmos pavaros slalomas buvo tikras iššūkis didesnių automobilių vairuotojams.

Ne visiems pavyko be klaidų įveikti trasą, o kai kam netgi teko savo automobilių ratais išbandyti šaligatvių bortų kietumą.

Prieš tradicines slalomo varžybas įžanginį žodį tarė ir Tauragės rajono meras Pranas Petrošius. Rajono vadovas visiems dalyviams palinkėjo gerų startų ir dar geresnių finišų.

„Visų pirma visus žiūrovus ir dalyvius noriu pasveikinti su mūsų valstybės atkūrimo diena. Man labai malonu, kad Tauragėje jau šešioliktąjį kartą rengiamos automobilių slalomo varžybos. Džiugu, kad mūsų automobilių sporto entuziastai, spinduliuojantys energija rengti varžybas, kasmet papuošia mūsų miestą tokią visai Lietuvai svarbią dieną. Linkiu visiems atvykusiems geros, puikios dienos, malonių akimirkų, gražių vaizdų trasoje ir svarbiausia – pergalingų rezultatų. Švęskite šią dieną“, – startą renginiui davė meras Pranas Petrošius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Tauragės rajono meras Pranas Petrošius

Renginio dieną Tauragėje buvo galima išvysti ir automobilių slalomo mėgėjų, ir veteranų, ir šiuo metu karjeros laiptais dar tik kylančių sportininkų. Vienas iš Tauragės pasididžiavimų – ralio kroso lenktynininkas Kasparas Navickas. Vaikinas slalomo trasoje jautėsi it žuvis vandenyje ir vairuodamas savo „Renault Clio Sport“ nugalėjo jaunimo klasėje.

Tiesa, Kasparo Navicko persvara čia buvo minimali. Vaikinas pergalę šventė laimėjęs vos penktadaliu sekundės. Antras liko Arlandas Padleckis, o trečias – Gytis Pukelis. Be apdovanojimų neliko ir Kasparo Navicko sesuo Kristė Navickaitė. Ji pasekė brolio pėdomis ir nugalėjo merginų klasėje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kasparas Navickas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kasparas Navickas

„Tauragė – mano namų miestas. Jaučiau pareigą čia sudalyvauti. Kasmet stengiuosi nepraleisti varžybų. Slalomas – labai geras sportas įgūdžiams tobulinti. Tai puiki proga pajausti mašiną, jos valdymą, slydimą. Žiemą šis sportas ypač reikalingas ir naudingas ruošiantis naujam sezonui. Čia pilna ir savų fanų, todėl važiuoti namų arenoje dar smagiau“, – tvirtino Kasparas Navickas.

Priekine ašimi varomų automobilių klasėje triumfavo vietinis sportininkas Donatas Krasauskas. Jis vairavo tą patį automobilį kaip ir Kasparas Navickas. Antras, atsilikęs daugiau nei sekunde, finišavo Artūras Kupčius. Trečią vietą iškovojo Gražvydas Jankauskas, vairavęs „Opel Corsa“, po kurios variklio gaubtu plaka dviejų litrų darbo tūrio „Calibra“ modelio širdis.

Prie starto linijos čia stojo ir nuolatinė varžybų dalyvė Kristina Liolaitė. Negalią turinti moteris jau daugelį metų dalyvauja įvairiose automobilių sporto varžybose ir teigia, kad šis sportas ją jau seniai žavi. Dalyvė trasoje vairavo jos reikmėms pritaikytą „Peugeot“, o jos pasirodymas ne kartą buvo palydėtas aplodismentais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kristina Liolaitė

„Automobilių sportu susižavėjusi esu jau šešiolika metų. Dar kai laukiausi sūnaus, pirmą kartą sudalyvavau varžybose, kurios vyko netoliese, kaimynystėje. Nuo tada ir susirgau automobilių sporto liga. Kai tik turiu laiko, dalyvauju visur, bet kokiose varžybose. Dalyvauju ir automobilių su rankiniu valdymu varžybose, ten slalomas jau greituminis ir trasos ilgis siekia kilometrą ar du. Tose varžybose nuolat esu pirma arba antra, trečia gal net nesu buvusi. Greitį tikrai mėgstu, bet tik trasose. Nesu „kelių erelis“. Į varžybas atvykstu išsikrauti“, – pasakojo nuolatinė dalyvė Kristina Liolaitė.

Varžybose sudalyvavo ir sesės Gabrielė bei Jonė Aleksynaitės. Gabrielė automobilių sporto gerbėjams žinoma iš automobilių kroso varžybų. Tuo metu jos jaunesnioji sesuo Jonė dar tik žengia į autosporto pasaulį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gabrielė Aleksynaitė

„Krosas nuo slalomo skiriasi labai, bet aš savo karjerą ir pradėjau būtent nuo slalomo varžybų. Šiandien važiuoju su standartine, varžyboms neparuošta mašina. Šiek tiek sunku dabar vėl pereiti nuo kroso prie šios sporto šakos. Trasa ne per lėta, tik tos duobės ir bortai pavojingi. Šio važiavimo pradžioje kliudžiau bortą, atsikabino bamperis. Šiandien varžybose važiuoja ir mano sesė Jonė. Jai šios varžybos tik pirmosios tokios rimtesnės ir, manau, kad sesei sekasi labai neblogai. Jonė gal ne taip į tą automobilių sportą linksta, bet irgi mėgsta palenktyniauti“, – teigė Gabrielė Aleksynaitė.

Jau minėtas Donatas Krasauskas į renginį atsigabeno ir galu varomą „VAZ“, kuriuo užfiksavo geriausią rezultatą galine ašimi varomų automobilių klasėje. Antroji pozicija atiteko Justui Valantiejui. Ant trečio prizininkų pakylos laiptelio užlipo Gediminas Jomantas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Krasauskas

Keturių varomųjų ratų klasėje nugalėtoju tapo svečias iš Panevėžio Andrius Antanaitis. „Subaru Impreza WRX STI“ vairavęs dalyvis antroje vietoje likusį Vytį Pauliukonį aplenkė trečdaliu sekundės. Trečią vietą iškovojo Robertas Riepšas.

Komandinėje įskaitoje triumfavo „N Team“ ekipa. Jie už nugaros paliko tuo pačiu automobiliu važiavusius „Tauragės LSDP“ vairuotojus, o trečią vietą išplėšė komanda, pavadinimu „Naujokai“.

Trasoje vienu automobiliu – senu „Moskvich“, važinėjosi automobilių sporto teisėjai, veteranai ir visi tie, kuriems iki smulkiausios detalės pažįstama sovietinė technika. Veteranai įrodė, kad dar turi parako skrieti trasa.

Tačiau jų tempo neatlaikė senutėlis automobilis. Jį ne kartą teko aušinti, kol galiausiai, bevažiuojant vienam senjorui, sovietinis palikimas apsipylė garais ir „Moskvich“ teko iš trasos išstumti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Senjorai buvo suskirstyti į kelias amžiaus grupes ir dvi komandas. Iš viso prie „Moskvich“ vairo sėdo 25 veteranai. Skirtingose amžiaus grupėse nugalėtojais tapo Egidijus Paulauskas, Dalius Juozelskis, Audrius Čygas ir Darius Žolynas.

Veteranų komandinėje įskaitoje nugalėjo Kauno automobilių sporto senjorai, kurie aplenkė Tauragės veteranus.

VIDEO: Bandomieji važiavimai

Po visų klasių važiavimų, dalyvių pasiekti rezultatai buvo suvesti į vieną bendrą įskaitą. Penkiolika greičiausių dalyvių organizatoriai pakvietė varžytis dėl Tauragės mero taurės.

Čia netikėtai nugalėtoju tapo ir dar vieną taurę iškovojo FWD klasės dalyvis Donatas Krasauskas. Jis „Renault Clio Sport“ automobiliu aplenkė iki tol geriausią rezultatą absoliučiai parodžiusį Andrių Antanaitį. „Subaru Impreza“ vairuotojas turėjo tenkintis antrąja vieta. Trečią poziciją iškovojo Vytis Pauliukonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito